«Jakten på kjærligheten»-programlederen Jan Thomas

Jan Thomas med avsløring om forholdet

Fire år er gått siden Jan Thomas fant kjæresten Harlem i TV-programmet «Jan Thomas søker drømmeprinsen». Nå er han selv klar for å hjelpe håpefulle bønder til å finne den rette i «Jakten på kjærligheten».

<b>KJÆRESTER</b>: Jan Thomas og Harlem ble truffet av amors piler da de møttes i dating-programmet «Jan Thomas søker drømmeprinsen».
KJÆRESTER: Jan Thomas og Harlem ble truffet av amors piler da de møttes i dating-programmet «Jan Thomas søker drømmeprinsen». Foto: Terje Pedersen/NTB
Publisert

– Nå begynner jeg virkelig å kjenne på nerver og prestasjonsangst, innrømmer Jan Thomas (56).

I vår ble det kjent at kjendis-stylisten skal lede jubileumssesongen av «Jakten på kjærligheten» denne høsten.

Han har lagt bak seg måneder med intensive forberedelser og rukket å bli godt kjent med årets bønder og friere.

– Dette programmet har resultert i 38 «Jakten»-par og 15 «Jakten»-barn. Jeg har store sko å fylle, det er det ingen tvil om. Jeg føler meg som både storebror og pappafigur for deltagerne allerede.

– Men er det noe jeg vet en ting eller to om, så er det å finne kjærligheten på TV. Hvis ikke hadde jeg ikke takket ja til denne programlederjobben, forteller Jan Thomas da vi møtte ham under «Gullruten».

«Jakten på kjærligheten» har premiere på TV 2 direkte mandag 4. september kl. 20.00. Du kan også se programmet her på TV 2 Play.

<b>JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN: </b>I vår ble det kjent at Jan Thomas leder jubileumssesongen av «Jakten på kjærligheten» – en oppgave han ser frem til med skrekkblandet fryd.
JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN: I vår ble det kjent at Jan Thomas leder jubileumssesongen av «Jakten på kjærligheten» – en oppgave han ser frem til med skrekkblandet fryd. Foto: TV 2

Les også: – Før jeg møtte Jan Thomas, bodde jeg i kollektiv. Det eneste jeg eide var en kommode, en seng og noen få grønne planter

Kjæresten Harlem Alexander

For fire år siden møtte han sin nåværende samboer Harlem Alexander (36) gjennom programmet «Jan Thomas søker drømmeprinsen».

– Det var en merkelig boble å være i. Da jeg tok med meg elleve menn til Sør-Afrika, ante jeg ikke at det skulle bære frukter sånn på ordentlig. Her står vi fire år senere – det hadde jeg ikke trodd.

– Kjærligheten dukker opp når du minst aner det, sier Jan Thomas og smiler varmt til sin kjære, som er på plass for å støtte sin utkårede denne festkvelden. Jan Thomas har vært dommer i «Maskorama», som var nominert i kategorien «Beste underholdningsprogram».

Harlem beskriver møtet med Jan Thomas som den største oppturen han har opplevd i kjærligheten. Og ifølge 36-åringen når forholdet stadig nye høyder.

– Jeg er enda mer forelsket nå enn i starten. Jeg føler meg mye nærere Jan i dag. Han har lært meg mye om meg selv, om følelser, det å stå opp for meg selv og at mine meninger også betyr noe. Jeg har vært lukket i mange år, men Jan har hjulpet meg å blomstre til å være den Harlem jeg er i dag. Han er klippen i livet mitt, deler Harlem, og sender et varmt blikk i retning samboeren, som nikker anerkjennende.

– Jeg lever et liv som for meg er helt A4, men som jeg skjønner ikke er det. Harlem forstår livet mitt, og han er til stede for meg. Han er et ankerfeste i livet mitt – alltid snill og tålmodig med meg. Dette føles veldig riktig, sier Jan Thomas.

Les også: (+) Jeg trodde vi hadde et godt ekteskap. Da jeg møtte en gammel venn etter mange år, raknet alt

<b>JAN OG HARLEM</b>: Siden Jan Thomas og Harlem fant kjærligheten for fire år siden, har de stått fjellstøtt sammen. Nå ser Jan Thomas frem til å hjelpe single bønder med å finne sin utkårede i beste sendetid.
JAN OG HARLEM: Siden Jan Thomas og Harlem fant kjærligheten for fire år siden, har de stått fjellstøtt sammen. Nå ser Jan Thomas frem til å hjelpe single bønder med å finne sin utkårede i beste sendetid.

Bruddet med Christopher Mørch Husby

Med kjærligheten følger også en risiko. Det har Jan Thomas smertelig fått erfare. I 2015 gikk han gjennom et brudd med eksmannen Christopher Mørch Husby (34). Faren for hjertesorg er en sjanse han er villig å ta.

– Når du går inn i et forhold, som jeg har gjort med Harlem, ville jeg aldri vært det foruten – selv om det hadde vart én uke. Om det varer én uke, ett år, to år – for meg ville det ikke vært en nedtur, men verdt det, forteller Jan Thomas, og fortsetter:

– Blir du såret er det vondt. For mitt vedkommende har jeg også hatt et helt land på slep når det har skjedd, og det har ikke vært lett. Derfor har jeg tenkt at nå er jeg blitt såpass voksen at Harlem bare må være der resten av livet!

Les også: Christopher Mørch Husby åpner om livet med Jan Thomas: – Lå fotografer i buskene

<b>STØRST AV ALT:</b> – Ingenting er bedre og finere enn kjærligheten, sa Jan Thomas da vi møtte ham på «Gullruten». Her er paret på premieren på «Sister Act» på Chateau Neuf i Oslo. 
STØRST AV ALT: – Ingenting er bedre og finere enn kjærligheten, sa Jan Thomas da vi møtte ham på «Gullruten». Her er paret på premieren på «Sister Act» på Chateau Neuf i Oslo.  Foto: Marius Gulliksrud

Ønsker å gifte seg

I april la Jan Thomas en svært så kryptisk melding ut på sosiale medier: «Hadde en fantastisk dag i går på Ekeberg sammen med Harlem og Tyr (parets hund). Akkurat i dette øyeblikket. Akkurat på dette stedet fikk jeg også en åpenbaring». Til Her og Nå hinter han om at det kan dreie seg om et frieri.

Med det blir det naturlig å spørre om det ligger et frieri i luften. Da er Harlem raskt på banen og peker etterlysende på ringfingeren.

– Jeg venter! Jeg vil gjerne ha en større ring og helst i gull. De sølvringene vi har nå er «commitment»-ringer og bare en start. Jeg ønsker meg en sånn ring som Märtha Louise fikk, forteller Harlem med et skøyeraktig blikk, hvorpå Jan Thomas repliserer:

– Stakkars Märtha, hun står der og holder voktende over ringen sin når vi møter henne. Men ja, vi snakker om å gifte oss og begge har veldig lyst …

Denne saken ble første gang publisert 04/09 2023.

Les også