Sosiale medier

Instagram skal slå hardt ned på brukere som kjøper følgere og likes

Varsler opptrapping av kampen mot kjøpt og betalt engasjement.

NYE TIDER: Instagram varsler at de som kjøper følgere og likes nå vil oppleve at det falske engasjementet blir fjernet fra kontoene deres.
NYE TIDER: Instagram varsler at de som kjøper følgere og likes nå vil oppleve at det falske engasjementet blir fjernet fra kontoene deres. Foto: Anadolu Agency / Contributor / Getty Images
Publisert

Den sosiale bildedelingstjenesten Instagram kommer til å slå hardere ned på brukere som kjøper følgere og likes for å se mer populære ut i tiden som kommer.

«I det siste har vi sett kontoer bruke tredjeparts-apper for å øke publikummet sitt kunstig. Hver dag kommer folk til Instagram for å få ekte opplevelser, inkludert genuine interaksjoner. Det er vårt ansvar å sørge for at disse opplevelsene ikke ødelegges av falsk aktivitet.» skriver selskapet i en pressemelding på sine nettsider.

Selskapet skal nå ha teknologi som kan identifisere kontoer som benytter seg av denne typen tjenester.

Les også: Instagram går tilbake til en mer kronologisk feed

Vil motta beskjed

Fra og med mandag 19. november sier Instagram at de vil begynne å fjerne falske likes, følgere og kommentarer fra kontoer som benytter seg av tredjeparts-apper for å «booste populariteten sin».

FÅR BESKJED: Brukere av Instagram som har benyttet seg av tredjeparts-apper for å kjøpe falskt engasjement på innholdet sitt, vil motta denne beskjeden som infomerer dem om at følgere, likes og kommentarer er fjernet. I tillegg vil de ble bedt om å endre passordet sitt.
FÅR BESKJED: Brukere av Instagram som har benyttet seg av tredjeparts-apper for å kjøpe falskt engasjement på innholdet sitt, vil motta denne beskjeden som infomerer dem om at følgere, likes og kommentarer er fjernet. I tillegg vil de ble bedt om å endre passordet sitt. Foto: Instagram

I praksis vil brukerne som kjøper følgere og likes motta en beskjed via Instagram som gir dem beskjed om at de uekte følgerne, likesene og kommentarene er fjernet.

De vil også bli bedt om å skifte passord på kontoen sin - dette fordi flere av tredjeparts-appene som er tilgjengelige krever at brukerne må oppgi både brukernavn og passord for å få tilgang til å kjøpe falskt engasjement.

Les også: Fem smarte Instagram-hacks du bør kunne

Kommer med flere oppdateringer

«Disse nye tiltakene vil fortsette, og kontoer som fortsetter å bruke tredjeparts-apper for å øke publikummet sitt, vil kunne se at Instagram-opplevelsen deres påvirkes.»

Til slutt varsler Instagram at de vil komme med flere oppdateringer de kommende ukene for å bekjempe falskt engasjement.

Denne saken ble første gang publisert 20/11 2018.

Les også