Ingrid Tveit er den nye «Åsted Norge»-eksperten

Ingrid Tveit åpner opp om jobben i «Åsted Norge»

Ingrid Tveit er den nye eksperten i TV 2-suksessen «Åsted Norge». – Jeg føler at jeg har en veldig fin og meningsfull jobb, forteller etterforskningslederen til Her og Nå.

<b>TV-AKTUELL</b>: Denne høsten møter du cold case-ansvarlig Ingrid Tveit på jakt etter svar på uløste kriminalgåter i «Åsted Norge».
TV-AKTUELL: Denne høsten møter du cold case-ansvarlig Ingrid Tveit på jakt etter svar på uløste kriminalgåter i «Åsted Norge». Foto: Svein Brimi
Publisert

I årets sesong av «Åsted Norge» har politifaglig etterforskningsleder i seksjonen for kalde saker og Kripos, Ingrid Tveit, gått inn som ny ekspert sammen med politifaglig etterforskningsleder Tor Kjetil Kallmyr ved Voldsgruppa på Kripos.

Og det er med stor respekt for sin forgjenger hun tar fatt på oppgaven.

– Det er inspirerende å overta etter Rune Utne Reitan, som har gjort en utrolig fin figur for politiet. Det jeg har sett, er at ved å være med på «Åsted Norge», kan du være med å representere etaten vår på en god måte og samtidig vise litt av hvordan politiarbeid fungerer.

– Så er det en fin arena å komme i kontakt med publikum og bruke den plattformen til å få inn tips, forteller etterforskningslederen.

Ekspert i «Åsted Norge»

Etter 24 år i politiet går Ingrid inn som ny ekspert med tyngde og bred erfaring. Og som etterforskningsleder for kalde saker, har hun en spisskompetanse som vil komme TV 2-
programmet til gode.

<b>JAKTER PÅ SANNHETEN:</b> Jens Christian Nørve leder «Åsted Norge». Med seg har han et ekspertpanel bestående av krimforfatter og tidligere politietterforsker Jørn Lier Horst og advokat Kristin Fagerheim Hammervik, samt de to nye representantene fra politiet: Tor Kallmyr og Ingrid Tveit fra Kripos.
JAKTER PÅ SANNHETEN: Jens Christian Nørve leder «Åsted Norge». Med seg har han et ekspertpanel bestående av krimforfatter og tidligere politietterforsker Jørn Lier Horst og advokat Kristin Fagerheim Hammervik, samt de to nye representantene fra politiet: Tor Kallmyr og Ingrid Tveit fra Kripos. Foto: Espen Solli/TV 2

– Mye av min politihverdag handler om å gå gjennom gamle, uløste saker. Jeg leser gjennom mange dokumenter og prøver å identifisere nye etterforskningsskritt som kan gjøres i dag.

– Jeg føler at jeg har en veldig fin og meningsfull jobb. Det har jeg tenkt på mange ganger – at jeg er meget fornøyd med yrkesvalget mitt.

Ingrid har gjennom karrieren bidratt i flere store og komplekse saker.

– Når du jobber i politiet, kommer du i kontakt med mange mennesker i ulike situasjoner. Menneskemøtene var noe av bakgrunnen for at jeg begynte i politiet. For det synes jeg er utrolig spennende.

– Å få bidra med sin kompetanse på ulike måter, for eksempel at man i avhørssituasjoner kan legge til rette for at både vitner, fornærmede, mistenkte og siktede får en god opplevelse i møtet med politiet, forteller hun.

Les også: «Åsted Norge»-programleder Jens Christian Nørve: – Noen bilder har brent seg fast på netthinnen. Det er bilder du aldri blir kvitt

Dømt for drap

Det er likevel noen saker som har gjort spesielt inntrykk på politietterforskeren. Som da en 16 år gammel jente forsvant sporløst i 2012, og det tok en måned før de fant henne drept.

– Jeg jobbet i Oslo politidistrikt på det tidspunktet og var taktisk etterforsker i saken. Jeg tok først imot masse tips før jeg senere fikk ansvar for å avhøre han som etter hvert ble pågrepet og senere dømt for drapet, forteller Ingrid, og utdyper:

– Jeg tror saken gjorde ekstra stort inntrykk fordi det var en ung jente som var blitt borte, og at det tok ganske lang tid fra hun ble savnet til hun ble funnet. Vi hadde et veldig sterkt ønske om å kunne finne ut hva som hadde skjedd. Var hun fortsatt i live?

<b>KALDE SAKER</b>: Med 24 års erfaring fra politiet, har Ingrid Tveit opplevd mye. Her er politioverbetjenten under en pressekonferanse i forbindelse med gjenopptagelsen av Tina Jørgensen-saken.
KALDE SAKER: Med 24 års erfaring fra politiet, har Ingrid Tveit opplevd mye. Her er politioverbetjenten under en pressekonferanse i forbindelse med gjenopptagelsen av Tina Jørgensen-saken. Foto: Carina Johansen/NTB

– De som jobbet med saken følte et stort ansvar for å kunne gi først og fremst de pårørende, men også samfunnet, svar på hva som hadde skjedd. Selv om det i denne saken ble et trist utfall, var det i hvert fall godt at man fikk svar, forteller hun.

Les også: (+) Åsted Norge-profilen våknet av voldsomme smerter etter kidnappingen som rystet Norge

Kobler av i naturen

Til daglig er Ingrid samboer med en som også jobber i politiet, og hun lever et tilbaketrukket liv med sine tre tenåringsbarn. Når hun skal avreagere etter det som kan være intense jobbøkter, trekker hun mot naturen.

– Jeg trives veldig godt med å være på tur, gjerne med gode venninner eller familie som får meg til å tenke på noe helt annet. Å trene og få frisk luft er viktig for meg.

<b>AVREAGERER</b>: Helt privat er Ingrid Tveit opptatt av å tilbringe tid ute i naturen, gjerne sammen med gode venninner, familie og hunden Buddy.
AVREAGERER: Helt privat er Ingrid Tveit opptatt av å tilbringe tid ute i naturen, gjerne sammen med gode venninner, familie og hunden Buddy. Foto: Private

– Så har jeg også en hund som hjelper meg ut på tur, det er jeg glad for. Det er viktig å tenke på andre ting, det er ikke bare jobben som er viktig.

«Åsted Norge» sendes på TV 2 direkte mandag kl. 21.40.

Denne saken ble første gang publisert 22/10 2023.

Les også