Spesiell fødselsdag for Ingrid Alexandra

Ingrid Alexandra fyller år – må feire uten mamma og pappa

Prinsesse Ingrid Alexandra går glipp av kronprinsfamiliens tradisjonelle bursdagsfeiring i år. Hun må prioritere tjenesten som soldat.

<b>LANGT HJEMMEFRA:</b> Prinsesse Ingrid Alexandra kommer nok til å savne mamma Mette-Marit og pappa Haakon på fødselsdagen.
LANGT HJEMMEFRA: Prinsesse Ingrid Alexandra kommer nok til å savne mamma Mette-Marit og pappa Haakon på fødselsdagen. Foto: NTB
Sist oppdatert

Vanligvis blir prinsesse Ingrid Alexandra, som søndag 21. januar fyller 20 år, feiret av resten av familien når hun har fødselsdag.

Men i år blir markeringen annerledes. Prinsessen vil ikke bli vekket av sine aller nærmeste hjemme på Skaugum, men av morgenreveljen i Skjold leir i Indre Troms.

Les også: Slik er prinsesse Ingrid Alexandras nye liv i Forsvaret

FEIRER BURSDAG SOM VERNEPLIKTIG: Prinsesse Ingrid Alexandra avtjener sin førstegangstjeneste i ingeniørbataljonen i Skjold leir i Indre Troms. Bildet er tatt 17. januar
FEIRER BURSDAG SOM VERNEPLIKTIG: Prinsesse Ingrid Alexandra avtjener sin førstegangstjeneste i ingeniørbataljonen i Skjold leir i Indre Troms. Bildet er tatt 17. januar Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Fast tradisjon

Kronprinsesse Mette-Marit (50) har tidligere fortalt at kronprinsfamilien har en fast tradisjon når det gjelder bursdagsfeiringer.

I boken «Haakon – historier om en tronarving» – utdyper kronprins Haakon (50) litt om hvordan de markerer fødselsdager.

– Vi pleier å vekke den som har bursdag. Da har vi gjerne laget litt skiver og frokost, og vi pleier å bake en brownie og putte noen lys på. Vi synger bursdagssangen og har med noen gaver. Og så har vi gjerne en bursdagsfest på kvelden med litt flere fra familien og venner. Det er vel ganske likt de fleste andre, vil jeg tro, sier kronprinsen i boken.

Les også: (+) Da den søte prinsessen kom til verden, var det ingen som tenkte at hun en dag skulle bli dronning

<b>SISTE JOBB: </b>Deltagelsen ved førjulsgudstjenesten i Oslo var Ingrid Alexandras siste oppdrag før militærtjenesten. Hun representerte sammen med kronprins Haakon og lillebror Sverre Magnus.
SISTE JOBB: Deltagelsen ved førjulsgudstjenesten i Oslo var Ingrid Alexandras siste oppdrag før militærtjenesten. Hun representerte sammen med kronprins Haakon og lillebror Sverre Magnus. Foto: NTB

Gøyal og alvorlig

Tronarvingen er ikke så glad i å snakke om det innerste livet i familien, men deler gjerne ut litt ros til fødselsdagsbarnet.

– Ingrid var gøyal helt fra begynnelsen av, samtidig hadde hun et alvor ved seg. Jeg la tidlig merke til det. Den dualiteten har hun fortsatt, forteller kronprins Haakon i boken som er ført i pennen av Kjetil Østli.

<b>NÆRT FORHOLD:</b> Bare Ingrid Alexandra fikk intervjue Sverre Magnus i forbindelse med hans 18-årsdag i desember.
NÆRT FORHOLD: Bare Ingrid Alexandra fikk intervjue Sverre Magnus i forbindelse med hans 18-årsdag i desember. Foto: NTB

Kronprinsen forteller at datteren som liten ba ham skrive en lapp til mamma Mette-Marit. «Jeg elsker deg mamma – du er en god venn. Jeg ønsker meg en sportsbil». En lapp som for øvrig fortsatt henger på kjøleskapet på Skaugum.

– Dette er typisk Ingrid. Ettertenksom. Og morsom. Ingrid har vært selvdreven på arbeid og flink til å skjønne hva som skal til for å få skolearbeidet gjort. Hun sitter ikke og venter på at andre skal fikse ting for henne, for så å henge seg på, hun er en av dem som ordner opp selv, forteller kronprins Haakon.

Les også: Kongeåret 2024: Ingen tvil om hva som blir høydepunktet

<b>VOKSEN: </b>Prinsesse Ingrid Alexandra avbildet sommeren 2023 og da hun var ett år gammel i 2005.
VOKSEN: Prinsesse Ingrid Alexandra avbildet sommeren 2023 og da hun var ett år gammel i 2005. Foto: Jan Langhaug / NTB og Jo Michael, Det kongelige hoff

Skarpt blikk

Han legger ikke skjul på at han er imponert over datteren.

– Så er hun også flink med mennesker og kan dra lasset i en sosial situasjon. Hun har et skarpt blikk for hvordan mennesker fungerer. Tøff er hun også. Samtidig har hun dette alvoret i seg, i hvordan hun tenker om verden, og hvordan hun er i verden, forteller kronprinsen i boken «Haakon – historier om en tronarving».

Denne saken ble første gang publisert 19/01 2024, og sist oppdatert 19/01 2024.

Les også