- Ikke et skjønnhetsideal

Evangeline Lilly til Side2 om mote, skjønnhetspress og livet etter LOST.

Foto: Pascal Le Segretain (Getty Images)
Publisert

Cannes (SIDE2:) Evangeline Lilly er en av L’Oréals talspersoner og ansikter utad, sammen med damer som Aishwarya Rai og Eva Longoria for å nevne noen.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Ferdig med LOST
Skjønnhet og mote er kanskje ikke det første du forbinder med Evangeline Lilly siden hun i flere år nå har kjempet seg gjennom siv og sand som Kate i LOST.

Den etterlengtede finalen sendes 23. mai i USA og rett etter her hjemme.

- Jeg er veldig nøye på hva jeg knytter meg til. Det er ikke mange kosmetikkfirmaer der ute som snakker om hvordan det er å være kvinne. For de fleste firmaer handler det om et image, om et produkt. Men jeg liker slagordet «Fordi du fortjener det». Det handler ikke om hvordan du bør se ut, men det handler om egenverdi, mener hun.

Skuespiller, tja..
Evangeline Lilly har alltid sagt at hun kom litt skjevt inn i skuespillerkarrieren. Skuespill og modelloppdrag var det hun gjorde for å tjene penger til studiene. Det var først da LOST kom på bordet, at det å være skuespiller ble viktigst.

- Du er som du er
Og hun har fått merke kjendishysteriet og kroppshysteriet på kroppen.

- Det to-tre første årene måtte jeg hele tiden si til meg selv at du er som du er, du kan ikke være mer. Og så endret det seg til du er hva du ikke er også, ler hun til Side2.

- Jeg er veldig opptatt av valgene jeg tar for du gjør det bare én gang. Og derfor er jeg nøye på hvordan jeg også ser ut når jeg er ute offentlig. For de klærne jeg velger og hvordan jeg beter meg, sender et budskap til alle som ser på.

Evangeline er opptatt av at folk bør være mer opptatt av sitt eget velvære enn at de skal se ut som personer de ser avbildet i blader.

- Rollen som Kate i LOST formet meg i det offentlige bildet. Om jeg hadde slått gjennom som femme fatale eller som en tragisk heltinne som trengte å reddes, så hadde det definitivt gjort min karriere annerledes. Selvfølgelig er ikke de rollene du tar, deg, men folk assosierer deg med dine rollevalg, sier hun til Side2.

- Dessuten er jeg fantastisk dårlig på å spille bimbo. Jeg gikk på audition og jeg forsøkte åtte ganger. Til slutt kikket regissøren på meg og sa «Kjære deg, du kommer aldri til å få dette til».

Evangeline Lillys CV inneholder både jobb på oljerigg og humanitær arbeider i Asia. Hun har tidligere sagt at LOST-kollegene var lamslått over hennes «manglende ambisjon» for skuespillet.

Foto: Pascal Le Segretain (Getty Images)

Men tross at hun har fundert på å gjøre noe helt annerledes etter LOST, ser det ut som Evangeline for nok å gjøre på filmlerretet fremover.

- Jeg var veldig stolt over å spille i «The Hurt Locker». Vi forventet ikke den suksessen den fikk. Og så fantastisk å være med i en film som ga den første kvinnelige regissøren Oscar, sier hun til Side2.

Neste prosjekt ut er «Real Steal», initiert av Steven Spielberg. Der spiller Evangeline nok en sterk kvinne i fremtiden.

- En virkelig god skuespiller tar gjerne på seg roller som er stikk motsatt av hva de er. Jeg er ikke så god eller så modig. Jeg velger fremdeles roller som jeg tenker andre kvinner kan se opp til.

Foto: Mediehuset Nettavisen

Les alt fra Cannes filmfestival:

Norske ninjaer i Cannes

Flytter inn på bordell

Skjuler seg i nazistverden

- Hva gjør de sammen?

Slik skaptes Robin Hood

Ingen hemmeligheter, ingen løgner

- Jeg er sterkt imot døden

- Lamslått over Gekkos ikonstatus

Frodige, freidige og frekke

Fra Hvaler til Cannes

- Vi er alle blitt dømt

Ikke glem kysset, Cate!

- Liv er et missil

Følg Side2s filmjournalist på Twitter!

Denne saken ble første gang publisert 19/05 2010.

Les også