Hygge med Mummitrollet

Kometjakt med mummitrollet for store og små.

Publisert

Mummitrollet - kometen kommer (Finland 2010). Regi: Maria Lindberg. Norske stemmer: Sverre Bentzen, Alexander Rybak, Hans Rønningen, Laila Goody, Karl Sundby, Scott Maurstad, Mads Ousdal, Per Frisch, Moa Meinich, Nils Vogt, Christoffer Staib, Ivar Nørve, Hans Rønningen, Unn Vibeke Hol, Caroline Ingeberg

Aldersgrense: Tillatt for alle

LES ALLE SIDE2s FILMANMELDELSER HER

Tove Jansson mummitroll har erobret verden. Nå kommer filmen basert på boken «Kometjakten». Boken selv kom i 1946.

I den amerikanske versjonen av denne filmen spilles alle figurene av store nordiske skuespillere som Stellan Skarsgård, Mads Mikkelsen og Alexander Skarsgård (hør på traileren) og er i 3D. Versjonen vi får her hjemme er norsk og i 2D.

Så er da også filmen beregnet på det minste kinopublikummet, men voksne mummifans vil kunne glede seg over den filt- og dukkebaserte filmen som minner om den gode gamle barndommen, bare i litt oppjustert og ikke minst kjappere format.

Saken i Mummidalen er at den er truet av en komet. For å vite mer om denne merkelige gjenstanden på himmelen, tar Mummitrollet og Sniff turen til et observatorium for å spørre de mange professorene om kometen. Underveis støter de på Snusmumriken. Når de lærde kan fortelle at kometen faktisk kommer, er det bare å legge i vei hjemover.

Som voksen kan man smile av at mye har forandret seg siden 1946. For eksempel ville nok dagens troll hatt på redningsvest der de seiler på en flåte nedover elven og det er utrolig hva Mummimamma får til uten å legge fra seg håndvesken. Maria Lindberg holder seg trofast til Jansson og her fungerer det aldeles utmerket.

En trivelig film for både store og små mummifans, godt gjenfortalt av et kobbel av norske skuespillere med forteller Sverre Bentzen i front.

Denne saken ble første gang publisert 25/11 2010.

Les også