Meninger

«Hvorfor skal det være slik at hvis man skiller seg ut, så skal gutter ha fritt ord på godt og vondt?»

Ikke en eneste gang har en jente kommentert antrekket mitt på en negativ måte. Hvorfor er det slik at menn på byen ofte tar seg den friheten? «Boys will be boys» er ingen unnskyldning.

De Nye-profil Christina Fraas aka Kirsebærhagen er lei av at menn kommenterer antrekkene hennes på en negativ måte.
De Nye-profil Christina Fraas aka Kirsebærhagen er lei av at menn kommenterer antrekkene hennes på en negativ måte. Foto: Privat
Sist oppdatert

Allerede fra jeg var ti år, ville jeg helst gå i arvede vintagekjoler på skolen, istedenfor den kjedelige jeansen i skapet. De unike plaggene uttrykte jo mye mer! Når jeg fylte 20 og akkurat hadde flyttet til Oslo, bestemte jeg meg for å studere mote ved School of Fashion Industry. Ikke nødvendigvis fordi jeg ville jobbe med klær, men fordi jeg syntes det var fantastisk gøy!

Nå jobber jeg med sosiale medier, men angrer ikke et sekund på å ha lagt verken tid eller penger i den interessen. Klær er nemlig mye mer enn noe overflatisk vi har på oss av praktiske årsaker. Klær er både kunst, følelser, kommunikasjon og politikk. Men for meg handler det aller mest om å uttrykke personlighet – og å føle seg vel.

Nå går vi inn i partysesongen hvor det for mange er ekstra mange sosiale happenings. Det betyr ekstra mange tilfeller av «JEG HAR INGENTING Å HA PÅ MEG», samtidig som kjoler, sko og vesker ligger strødd utover sengen. Tro meg, jeg har det ofte på den måten selv! Noen liker å «blende inn» i mengden, og kanskje gå for den klassiske, lille svarte. Personlig har jeg alltid elsket farger og glitter.

Les også: Derfor bør du ha sex før du går på julebord

- Ufattelig

Uansett hva som gjør at du føler deg som en ladyboss, skal du gå for det! For det er jo det alt handler om – å føle seg fin, komfortabel, kul og fantastisk. Og vi har alle vår versjon av det. Én ting jeg tror alle på julebordet har til felles, er at vi har pyntet oss og vi vil ha en morsom kveld med hyggelige folk. Og med den informasjonen i baklomma, er det enkelt å se for seg hva et bekreftende kompliment kan gjøre, er det ikke?

Derfor synes jeg det er helt ufattelig at så mange gutter på byen slenger rundt seg med det totalt motsatte. Kanskje vi jenter vet innerst inne, at hun vi står bak i køen også kastet 70 prosent av klesskapet utover sengen før hun gikk hjemmefra? Som en representant for «oss som liker glitter og farger» kan jeg fortelle at jeg ofte har fått spørsmål om jeg har kledd meg ut. «Hva tenkte du på når du tok på deg det der?» og «hvordan tør du å gå sånn?» er heller ikke ukjent.

Les også: Gilmakeups beste tips til julebordssminken

- Antrekket er ikke en invitasjon til drittslenging

Hvorfor skal det være slik at hvis man skiller seg ut, så skal gutter ha fritt ord på godt og vondt? Mitt antrekk er ikke en invitasjon til drittslenging eller spørsmål som bare har til hensikt å spre usikkerhet! Dette gjelder uansett om jeg skiller meg ut eller glir inn i mengden. Det er vanskelig å vite hva man har til felles med fremmede, men en ting jeg er ganske sikker på, er følgende: ingen av oss gikk ut på byen for å føle oss utilpass, ukomfortabel eller med ønske om å ende opp nedtrykt.

Det finnes heldigvis en haug av flotte menn, men dessverre finnes det en haug av ufine karer også! Det vet jeg fordi de (uten invitasjon) har kommet bort til meg på byen med diverse meninger om antrekkene mine. Men én ting som er helt sikkert, er at jeg aldri kommer til å slutte og synes det er gøy å kle på meg, og at en og andre ikke skal få pirke på fasaden min. You will never dull my shine!

Og jenter: takk for at dere er så flinke på å gi hverandre komplimenter på toalettet på utesteder!

Denne saken ble første gang publisert 09/12 2018, og sist oppdatert 07/12 2018.

Les også