Dating og relasjoner

Derfor blir vi nervøse før en date

Kartlegging har tatt for seg hvorfor norske single kan kjenne på nervøsiteten før de skal på date.

VANLIG: Det er helt normalt å bli nervøs før en date, og skal vi tro en ny kartlegging handler det mye om at vi er redde for å gå tom for samtaleemner, eller rett og slett at daten ikke ser lik ut i virkeligheten som på bilder.
VANLIG: Det er helt normalt å bli nervøs før en date, og skal vi tro en ny kartlegging handler det mye om at vi er redde for å gå tom for samtaleemner, eller rett og slett at daten ikke ser lik ut i virkeligheten som på bilder. Foto: Rekha Garton / Getty Images
Sist oppdatert

Alle som har vært på date vet at det er mye som kan gå galt på veien. Enten at dere helt enkelt ikke var en like god match dere hadde håpet på, eller at daten faktisk aldri møter opp som avtalt.

For ikke å snakke om alt som kan gå galt i tillegg dersom man har møttes via datingapper. Hva om han eller hun ikke ser lik ut som på profilbildet? (Dette har faktisk et navn, og kalles «kittenfishing».) Eller hva om han eller hun ikke var like morsomme i virkeligheten som på melding?

I en ny undersøkelse fra Happn har nordmenn svart på hva som gjør dem mest nervøse før en date, og det viser seg at vårt største mareritt er å gå tom for temaer å snakke om.

Vi anbefaler å unngå temaer som politikk, penger og ekser, som er på en tidligere toppliste over de verste første date-samtaleemnene. I listen finner du også flere tips til hva du bør og ikke bør snakke om!

Les også: Fem gode tips til en første date

Dette er nordmenn mest nervøse for

1. Å gå tom for samtaleemner

2. At daten ikke ser ut som på profilbildene

3. At daten ikke dukker opp

4. Å ikke gjenkjenne den man skal på date med

5. Å komme for sent

Undersøkelsen er basert på svar fra 915 norske brukere av Happn og er gjennomført i februar 2019.

Pssst! Har du fått med deg denne? Våre 20 verste datinghistorier

Heldigvis er det ikke så mange som lar nervøsiteten gå så langt innpå seg at de faktisk avlyser daten. Det er faktisk bare 7 prosent av de spurte som oppgir at de har avlyst en date på grunn av nervøsitet. 6 prosent sier at de har gjort det flere ganger.

Se fullstendige svar her:

Nei, jeg har vært nervøs, men aldri avlyst en date 47 %

Nei, men jeg har nesten gjort det 20 %

Nei, jeg er aldri nervøs 18 %

Ja, én gang 7 %

Ja, flere ganger 6 %

Annet 3 %

Slik forbereder nordmenn seg til en date

32 prosent av de spurte i undersøkelsen forteller at de forbereder seg til daten ved å planlegge klær, hår og sminke. 24 prosent sier at de lytter til musikk, mens 12 prosent svarer at de tar en drink.

Åtte prosent velger å ta en treningsøkt først, og fem prosent tyr til vennene for å få en etterlengtet pep-talk før de hiver seg ut i det. I tillegg svarer fire prosent at de søker opp samtaleemner.

Denne saken ble første gang publisert 31/05 2019, og sist oppdatert 31/05 2019.

Les også