Underholdning

Slik gikk det med «Beverly Hills 90210»-stjernene

Skuespillerne har vært forfulgt av sykdom og skandaler, men mange av dem har også levd gode liv etter medvirkningen i den ikoniske ungdomsserien.

POPULÆRE: For snart 30 år siden fikk verden sitt første møte med gjengen i «Beverly Hills 90210». Fra venstre: Gabrielle Carteris, Jennie Garth, Luke Perry, Jason Priestley, Ian Ziering, Shannen Doherty Tori Spelling og Brian Austin Green.
POPULÆRE: For snart 30 år siden fikk verden sitt første møte med gjengen i «Beverly Hills 90210». Fra venstre: Gabrielle Carteris, Jennie Garth, Luke Perry, Jason Priestley, Ian Ziering, Shannen Doherty Tori Spelling og Brian Austin Green. Foto: mikel roberts / Contributor / Getty Images
Sist oppdatert

Få TV-serier var så populære som «Beverly Hills 90210» var på 90-tallet. Serien følger livet til elevene på West Beverly High, og publikum får bli med på opp- og nedturer, drama, intriger og kjærlighet.

Herlig 90-tallsdenim, magetopper og ikke minst de eviggrønne temaene serien er innom - som voldtekt, homofiles rettigheter og alkoholisme - gjør at serien fortsatt er verdt å se den dag i dag!

Den første episoden ble sendt 4. oktober 1990 og serien holdt koken til den ble tatt av 17. mai 2000, og dreier seg rundt livene til tvillingene Brenda og Brandon Walsh, som flytter fra Minneapolis til California og begynner på skole i englenes by.

Men hvordan gikk det med skuespillerne i den mest ikoniske ungdomsserien fra 90-tallet? Vi har tatt en titt!

Døde av massivt hjerneslag

Luke Perry (spilte Dylan McKay)

DØDE ETTER HJERNESLAG: Luke Perry døde på sykehus 4. mars 2019.
DØDE ETTER HJERNESLAG: Luke Perry døde på sykehus 4. mars 2019. Foto: Dominik Bindl / Contributor / Getty Images

Luke Perry (52) spilte badboyen Dylan McKay i «Beverly Hills 90210», og knuste pikehjerter verden over.

Senere har han vært å se i HBO-serien «Oz», og han spilte også hovedrollen i serien «Jeremiah», som han også produserte i perioden 2002-2004. I tillegg har han hatt mindre roller i «What I Like About You», «Will & Grace» og «Body of Proof». Senest var han å se i Netflix-ungdomsserien «Riverdale».

Han var gift med Minnie Sharp i ti år, men de skilte seg i 2003. De har en sønn og en datter sammen.

4. mars 2019 døde Perry etter å ha hatt et massivt hjerneslag. Han ble lagt inn på sykehus 27. februar 2019 og døde uken etter.

Kjempet mot kreft

Shannen Doherty (spilte Brenda Walsh)

RAMMET AV KREFT: Shannon Doherty ble diagnostisert med brystkreft i 2015, men ser nå lyst på fremtiden.
RAMMET AV KREFT: Shannon Doherty ble diagnostisert med brystkreft i 2015, men ser nå lyst på fremtiden. Foto: Axelle/Bauer-Griffin / Contributor / Getty Images

Shannen Doherty (47) slo igjennom i «Beverly Hills 90210» i 1990. Men berømmelsen ble tøff for den unge skuespilleren. Det verserte blant annet en rekke rykter om at Shannen var en diva som ofte kom for sent, festet for mye, var umulig å jobbe med og som sloss og kranglet med motspillerne sine. Hun ble til slutt skrevet ut av serien, men ifølge People er det fortsatt uvisst om hun fikk sparken eller ikke.

Også i TV-serien «Charmed» ble hun skrevet ut av serien, blant annet etter en fyllekjøring og krangling med motspillere.

I 2015 ble hun diagnostisert med brystkreft og har de siste årene gjennomgått omfattende cellegiftbehandling. For to år siden fortalte hun at kreften så ut til å ha gått tilbake og at det så lyst ut med tanke på fremtiden, uttalte hun til People.

Trakk seg tilbake

Gabrielle Carteris (spilte Andrea Zuckerman)

VILLE IKKE VÆRE I RAMPELYSET: Gabrielle Carteris valgte å trekke seg tilbake etter «Beverly Hills 90210».
VILLE IKKE VÆRE I RAMPELYSET: Gabrielle Carteris valgte å trekke seg tilbake etter «Beverly Hills 90210». Foto: Backgrid USA / NTB scanpix

En av dem som valgte å trekke seg ut av rampelyset i noen år etter «Beverly Hills 90210» er Gabrielle Carteris (58), som spilte den fornuftige Andrea. Under en filminnspilling i 2006 ble Carteris alvorlig skadet og fikk lammelser i deler av ansiktet, noe som påvirket talen hennes i over et halvt år.

De siste årene har hun sittet i ledelsen til SAG-Awards.

Saksøkt seksbarnsmamma

Tori Spelling (spilte Donn Martin)

I RAMPELYSET: Tori Spelling er kanskje den av «Beverly Hills 90210»-stjernene som har vært mest omtalt i etterkant av serien.
I RAMPELYSET: Tori Spelling er kanskje den av «Beverly Hills 90210»-stjernene som har vært mest omtalt i etterkant av serien. Foto: Noel Vasquez / Contributor Editorial / Getty Images

Den som kanskje har hatt det mest innholdsrike livet etter «Beverly Hills»-tiden er Tori Spelling (45). Hun fikk, ifølge ryktene, kun rollen som Donna i serien fordi faren, Aaron Spelling var produsent.

Hun har laget flere serier i årene etterpå, men ingen har slått helt an. I 2006 ble hun saksøkt for hele 60 millioner dollar fordi hun skal ha stjålet en idé til et realityshow.

Samme år giftet hun seg med Dean McDermott, og det forholdet skal ha vært litt av en berg-og-dal-bane med blant annet utroskap, fyll og krangling. De holder imidlertid fremdeles sammen og har i dag seks barn, skriver People.

Mistet hukommelsen

Jason Priestly (spilte Brandon Walsh)

ALVORLIG SKADET: Jason Priestley måtte lære seg å gå igjen etter at han krasjet inn i en vegg og ble alvorlig skadet.
ALVORLIG SKADET: Jason Priestley måtte lære seg å gå igjen etter at han krasjet inn i en vegg og ble alvorlig skadet. Foto: Gisela Schober / Contributor / Getty Images

Det var ikke få jenter som var forelsket i kjekkasen Jason Priestley (49), og han var også en av de mest populære gutta både på og utenfor skjermen. Priestley har i årene etter serien jobbet som skuespiller og regissør.

I 2002 ble Priestley alvorlig skadet da han krasjet inn i en vegg med racerbilen sin under en trening. Han mistet hukommelsen, og måtte lære seg å gå igjen.

I 2014 sjokkerte han kollegaene sine i selvbiografien «Jason Priestley: A Memoir». Her avslørte han blant annet at mer eller mindre alle skuespillerne i TV-serien, i ulike kombinasjoner, hadde sex med hverandre også utenfor innspilling.

Dukket opp som stripper

Ian Ziering (spilte Steve Sanders)

SHARKNADO: Ian Ziering har dukket opp på skjermen igjen i filmfranchisen «Sharknado».
SHARKNADO: Ian Ziering har dukket opp på skjermen igjen i filmfranchisen «Sharknado». Foto: GC Images / Getty Images

En av dem som holdt seg unna rampelyset etter «Beverly Hills 90210», er Ian Ziering (54).

Etter suksessen på 90-tallet har han kun hatt små roller før han i 2007 dukket opp i amerikanernes «Skal vi danse», «Dancing With the Stars». Her kom han helt til semifinalen.

I 2014 dukket han også overraskende opp i det populære strippeshowet Chippendales i Las Vegas. De siste årene har han hatt hovedrollen i en rekke «Sharknado»-filmer, skriver People.

Har hjertefeil

Jennie Garth (spilte Kelly Taylor)

GIFT TRE GANGER: Jennie Garth har vært gift tre ganger og skulle egentlig skilles med ektemann nummer tre, før paret fant tilbake til hverandre.
GIFT TRE GANGER: Jennie Garth har vært gift tre ganger og skulle egentlig skilles med ektemann nummer tre, før paret fant tilbake til hverandre. Foto: Tibrina Hobson / Stringer / Getty Images

Vakre Jennie Garth (46) spilte populære Kelly i TV-serien. I 2008 avslørte hun overfor People at hun lider av en hjertefeil, noe hun har gjort hele livet. Sykdommen krever at hun må til jevnlig sjekk og oppfølging.

I tiden etter «Beverly Hills 90210» har hun vært i rampelyset, men mest på grunn av privatlivet sitt. Hun har vært gift tre ganger, og i 2018 ble det kjent at hun og ektemann nummer tre skulle skilles, men kort tid etter annonserte de at de hadde funnet tilbake til hverandre.

Garth spilte også i serien «What I Like About You» fra 2002 til 2006.

Banket oppfotograf

Brian Austin Green (spilte David Silver)

Foto: Jonathan Leibson / Stringer / Getty Images

Brian Austin Green (45) har siden TV-serien tok slutt i 2000 vært å se på skjermen med jevne mellomrom. Han har blant annet spilt i både «CSI» og «CSI Miami», samt «Frustrerte fruer» og «Anger Management».

Likevel er han kanskje mest kjent som ektemannen til smellvakre Megan Fox.

Da de to var på ferie på Hawaii i 2012, skal skuespilleren ha banket opp en fotograf som tok bilder av paret på stranden, skriver TMZ. Green har gjort noen tapre forsøk som sangstjerne, men det lykkes han ikke med.

Denne saken ble første gang publisert 16/03 2019, og sist oppdatert 15/03 2019.

Les også