Else Kåss Furuseth

Else Kåss stråler som hvit brud: Dette sier hun om den utkårede

Else har alltid turt å satse i jobbsammenheng, men endelig våger hun satse på kjærligheten.

<b>BRYLLUP:</b> Her og Nå møter Else Kåss Furuseth for brudekjoleprøving bare dager før den store dagen. 
BRYLLUP: Her og Nå møter Else Kåss Furuseth for brudekjoleprøving bare dager før den store dagen.  Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

– Jeg liker blant annet at han er litt som Baloo i «Jungelboken». Han tar livet som det faller seg, og er en som alltid regner med at ting går bra!

– Jeg håper også han tåler mine daglige 50 spørsmål uten å stikke av gårde. Det er bare å krysse fingrene, sier Else Kåss Furuseth (43) og smiler når hun beskriver han hun har falt for, og som hun nå håper å gifte seg med den 20. april.

På God morgen Norge forrige uke at hun avslørte at hun hadde møtt mannen hun vil gifte seg med.

– Jeg er litt forelsket ja. Det er jeg jo, sa hun til TV 2.

Fridde på Instagram

Det var 22. november i fjor det hele startet. «Vil du gifte deg med meg?» skrev Else i et Instagram-innlegg. I innlegget beskrev hun åpenhjertig drømmen om å finne kjærligheten!

Hjertefølt fortalte hun om ønsket om en fast armkrok.

Datoen hadde hun satt til 20. april! Bryllupslokalet måtte bli «beskjedne» Oslo Spektrum! Den eneste detaljen hun manglet var mannen hun skulle gifte seg med. De som var interessert måtte finne seg i å date på TV. Deler av stevnemøtene ble vist i talkshowet «Else» på TVNorge.

<b>BRUDEKJOLEN:</b> Brudekjolen Else skal ha på seg den 20. april er ikke ferdigsydd når Her og Nå møter henne ni dager før bryllupet. 
BRUDEKJOLEN: Brudekjolen Else skal ha på seg den 20. april er ikke ferdigsydd når Her og Nå møter henne ni dager før bryllupet.  Foto: Svein Brimi

– Det hele startet litt tullete! Den første mannen jeg møtte tok jeg med på fertilitetsklinikk for å sjekke om jeg hadde egg igjen. Det ble veldig gjøglete, men etter hvert har det gått over til mer god gammeldags dating. Vi har vist noe på TV, men storparten av møtene har foregått av skjermen, forteller Else.

Les også: Else Kåss Furuseth: − Jeg har fått tilgivelse fra familien

Evig brudepike

Det er en regntung morgenen når Else skal møte Her og Nå til brudekjoleprøving. Komikeren kommer rett fra Stavanger og det er ikke mange dager til hun forhåpentligvis skal stå brud.

«Kan du forsøke å unngå å bli våt i håret», skriver vi i en SMS til henne. «Jeg skal prøve å bli våtest mulig», får vi som svar. Blid og tørr i håret kommer Else inn i brudesalongen på Frogner i Oslo.

<b>BRUDEKJOLEPRØVING:</b> Vi møter Else hos TSH - Tina Steffenakk Hermansen, på Frogner i Oslo. I brudesalongen fikk Else velge og vrake brudekjoler og diademer.
BRUDEKJOLEPRØVING: Vi møter Else hos TSH - Tina Steffenakk Hermansen, på Frogner i Oslo. I brudesalongen fikk Else velge og vrake brudekjoler og diademer. Foto: Svein Brimi

– Den er bare helt nydelig, sier hun om den første brudekjolen hun prøver.

–Helt siden jeg var liten, som mange andre, har jeg kjent på følelsen av å «alltid være brudepike, aldri en brud». På disco var jeg den som satt og spiste pepperkaker, mens de andre jentene kyssa på guttene. Jeg har alltid tenkt at det å gifte seg er noe som aldri vil skje meg, sier hun.

Les også: (+) Da sønnen var sju måneder gammel, oppdaget Cecilie Ramona Kåss Furuseth at hun var gravid igjen

<b>MYE ER MER:</b> Else er ingen tilhenger av en minimalistisk stil. Her er hun ikledd en hårbøyle og cape som er håndlaget i Norge. 
MYE ER MER: Else er ingen tilhenger av en minimalistisk stil. Her er hun ikledd en hårbøyle og cape som er håndlaget i Norge.  Foto: Svein Brimi

Forelsket

7200 gjester kan overvære ekteskapsinngåelsen. Om det dukker opp en brudgom, vel og merke. Det vet hun først når hun står i Oslo Spektrum.

– Jeg er forelsket! Dersom han ikke dukker opp blir jeg selvfølgelig veldig lei meg, men det tåler jeg, sier Else lavt.

Er du redd for å bli såret?

– Det ligger på en måte i potten. Det kan gå til helvete, men det som er fordelen med å være voksen er at jeg vet at jeg også klarer meg alene. Og ja, det kommer kanskje til å bli litt flaut, men å bli flau tror jeg jeg er litt forbi. Det er kjærligheten som er viktig og som jeg håper på, sier TV-profilen.

<b>KLARER SEG:</b> –Det kan gå til helvete, men jeg vet at jeg også klarer meg alene, sier Else til Her og Nå. 
KLARER SEG: –Det kan gå til helvete, men jeg vet at jeg også klarer meg alene, sier Else til Her og Nå.  Foto: Svein Brimi

Det er ikke bare i kommentarfeltene enkelte har vært kritiske til at Else finner kjærligheten på denne måten. Mange av Elses nærmeste synes også det er en dårlig ide.

– Ja, så å si alle jeg kjenner synes det er dumt, sier Else og ler mens stylisten legger skjørtet på brudekjole nummer to i riktige folder. Elses far er heller ikke overbegeistret for datterens gifteplan.

– Pappa mener at jeg alltid gjør ting i feil rekkefølge, men pappa er en ekstremt tilpasningsdyktig mann. Han har også møtt meg før, så det at jeg gjør ting som han synes er litt rart det er ikke noe nytt. Det pleier å gå bra til slutt. Dette er jo bare jeg som prøver å finne glede og lykke, sier Else og smiler bredt.

Komikeren tror hun egentlig gjør det enklere for seg selv og «frierne» ved å være ærlig om hva hun ønsker.

<b>ELSES FAR:</b> – Pappa mener at jeg alltid gjør ting i feil rekkefølge, forteller Else Kåss Furuseth om sin far.
ELSES FAR: – Pappa mener at jeg alltid gjør ting i feil rekkefølge, forteller Else Kåss Furuseth om sin far. Foto: Privat

– Jeg vet at mange kritiserer planen min, og synes de er overfladiske. Jeg tenker heller motsatt – i «datingjungelen» er det ofte vanskelig å vite hva folk er ute etter. Her er det en tydelig intensjon. Jeg kan være utydelig ellers i livet, men i denne settingen er det ekstremt tydelig hva jeg ønsker. Da tenker jeg at man får tydelighet i retur, sier Else.

Les også: Else Kåss Furuseth: – I dag kjenner jeg ikke på hverken edder, galle eller gruff mot NRK

Glede i hverdagen

At den potensielle ektemannen har turt å møte henne i en slik setting og date på TV er en god start på veien til å kapre Elses hjerte.

– Et slikt prosjekt som dette kan virke som idioti for noen, men ved å stille opp har man allerede fått lite pluss av meg. Det noe jeg faller for. Som komiker elsker jeg de store og tullete ideene. Jeg har et grunnprinsipp i livet som er at «det går bra». Det å tørre å satse - det å tørre å tenke at dette kan gå bra, det liker jeg.

<b>FAR ER SKEPTISK:</b> Elses innrømmer at pappa Kristian er skeptisk til giftemålet, og at det er han ikke alene om, ifølge Else.
FAR ER SKEPTISK: Elses innrømmer at pappa Kristian er skeptisk til giftemålet, og at det er han ikke alene om, ifølge Else. Foto: Svein Brimi

Hvordan er det å leve med Else?

– Jeg tror det kan være ganske koselig å leve sammen med meg. Jeg er opptatt av å finne glede i hverdagen. Jeg lar meg lett begeistre. Jeg har skjønt etter hvert at gleden må man finne ut av selv. Jeg kan nok også være masete og jeg er ekstremt redd for stillhet. Det kan muligens føles litt som å være med på en lang podkast, minutt for minutt, sier hun og ler.

<b>PERFEKSJON:</b> Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når man skal stå brud. Her gjør de unna siste finpuss før fotograferingen.  
PERFEKSJON: Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når man skal stå brud. Her gjør de unna siste finpuss før fotograferingen.   Foto: Svein Brimi

Hun er ganske sikker på at hun i dag har et godt utgangspunkt for et vellykket forhold.

– I stedet for å tenke på utfordringer, så prøver jeg å tenke motsatt. Jeg har fokus på alt det morsomme vi kan gjøre sammen. I dag er jeg voksen. Jeg har også etter hvert fått en viss oversikt over egne feil og mangler, for å si det mildt. Jeg er allerede også litt gift med jobben, så jeg den jeg skal være sammen med må ikke synes det er et sabla stort problem.

Les også: (+) Da mannen min holdt tale for meg på 50-årsdagen, skjønte jeg at noe var veldig galt

<b>FORNØYD:</b> Else mener at noe av det som er fint med å bli voksen er at man vet at man tåler et nederlag, og at ting går over. 
FORNØYD: Else mener at noe av det som er fint med å bli voksen er at man vet at man tåler et nederlag, og at ting går over.  Foto: Svein Brimi

Ingen plan B

Er den potensielle brudgommen lik deg?

– Han har noe av den samme mentaliteten ja.

Tror du at det blir bryllup?

– Nå som det bare er ni dager igjen håper jeg at det kommer til å gå bra.

<b>KJÆRLIGHET:</b> Else innrømmer at hun blir lei seg hvis ikke det blir giftemål, hun håper hun har funnet kjærligheten. 
KJÆRLIGHET: Else innrømmer at hun blir lei seg hvis ikke det blir giftemål, hun håper hun har funnet kjærligheten.  Foto: Svein Brimi

Fotografen spør om Else kan ta på seg et par sølvfargede høyhælte sko. Det gjør hun, men skoene blir ikke lenge på føttene.

– Når du absolutt ville ha disse skoene, da får du en litt stillere versjon av meg, en litt stivere gallionsfigur. Jeg har hatt høye hæler på scenen én gang og da måtte jeg ta dem av. Jeg klarer ikke å snakke med høyhælte sko på. Har du prøvd å gå med høyhælte sko? spør hun den den to meter høye fotografen. E

lse spøker og ler, men samtidig er hun nedtonet og det er tydelig at det potensielle bryllupet er ingen sketsj eller humorshow. Det hundre prosent alvor. Når vi spør om det er showet eller giftemålet som er viktigst svarer hun ingen av delene.

– Jeg vil finne kjærlighet. Det å bli gift er et bilde på det! Jeg har alltid turt å satse i jobbsammenheng, men jeg har aldri våget å satse alt på kjærligheten. Nå gjør jeg det. Jeg har ingen plan B.


Denne saken ble første gang publisert 16/04 2024, og sist oppdatert 18/04 2024.

Les også