Vi Menn Poker

- Tror ikke jeg vinner

Mange stusset nok litt da de så siste oppdatering av Vi Menn-lista, med et helt nytt navn på topp: Fred Tveit.

Sist oppdatert

Det er ikke ofte Vi Menn-liste-redaksjonen hever på øyenbrynene. Det dukker stadig vekk noen nye navn opp høyt på lista, et godt resultat i en stor turnering i Vegas, eller noen som har vært på turné i Asia, ofte med et navn som er sånn passe kjent i miljøet. Da plutselig navnet "Fred Tveit" dukket opp helt oppe i teten av lista ble vi imidlertid i villrede. Hvem i all verden var dette? En nordmann med en haug casher, finalebord og titler fra turneringer i Las Vegas, som ingen av oss hadde hørt om. Det hjalp heller ikke å spørre litt rundt, ingen hadde hørt om Fred Tveit. Det måtte god, gammeldags gravejournalistikk til, og etter hvert begynte vi å komme nærmere svaret. Det var en Fredrik Tveit fra Farsund med en del pokervenner der nede, og etter å ha forhørt oss med noen fra pokermiljøet i Farsund fikk vi bekreftet at Fredrik Tveit ganske riktig hadde fått seg kjæreste i Las Vegas, og hadde bodd der borte i vinter. Vi tok kontakt med ham på FB, og sendte spørsmålet "Stemmer det at du spiller poker, og har fått en haug med resultater i Las Vegas den siste tiden?"

Det gikk noen timer før svaret tikket inn.

- Jepp. Riktig det, skrev Fredrik.

Vi ble enige om å ta en prat om han fikk til noe virkelig stort resultat, eller om han fikk nok poeng til å ta seg helt til toppen av Vi Menn-lista. Det tok ti dager.

22 casher

Gratulerer med en å ha tatt ledelsen på Vi Menn-lista! Hva i all verden gjør du i Las Vegas, og hvordan har det seg at du leder kampen om Gullhånda når nesten halve pokeråret 2019 er unnagjort?

- Jeg reiste ned i fjor sommer og var der i en måned for å spille. Det var en dårlig sommer sett fra et pokerperspektiv. Imidlertid møtte jeg ei jente der som nå er min kjæreste, så det har derfor blitt litt frem og tilbake til Vegas, og det er vel derfor jeg har en del poeng etter å ha vært der tre måneder, forteller han.

I skrivende stund har det blitt 22 casher på Fredrik, 15 av de har blitt finalebord og hele fire ganger har han gått helt til topps. Seierne har vært i felt med mellom 70 og 85 spillere, og flest poeng fikk han for en 40. plass i Wynn Classic (982 spillere og 15K innkjøp) og en 35. plass i WPT Venetian Deepstack (734 spillere og ca 30K norske i innkjøp). Alt i alt har han hanket inn 1269 poeng, mens Preben Stokkan på andreplass har 1095 og Norgesmester Thomas Syversen har 1023.

Har ikke troa

Da er spørsmålet, kan Fredrik Tveit holde på ledelsen og hente hjem enda mer poeng?

- Jeg har egentlig ingen planer for resten av året, jeg er på vei hjem fra Vegas akkurat nå, men reiser tilbake etter sommeren engang og det blir sikkert mer turneringer da, forteller han.

Med andre ord må motstanderne benytte sommeren på best mulig vis, for til høsten skal Fredrik tilbake til grinden.

- Nei, jeg tror nok ikke jeg har noen sjanse til å vinne gullhånda, selv om det hadde vært gøy, avslutter han.

Denne saken ble første gang publisert 01/08 2019, og sist oppdatert 29/06 2020.

Les også