Hva i alle dager har de funnet her?

At noe så stygt kan være så spennende.

Foto: (Caters News Agency Ltd)
Publisert

Det er ikke for å være slem eller noe, men vi er ikke helt avvisende til tanken om at Nissan Juke er den aller styggeste bilen du kan kjøpe ny for tiden. Første gangen vi så den var «over dammen», og vi trodde det var et utrolig sært amerikansk fenomen.

(Ja, du vet, toppløs PT Cruiser og den heselige Pontiac Aztek)

Men uansett, Nissan valgte nå å selge den her i landet også, uten at vi ble påfallende mer glad i utseende dens av den grunn.

Noe positiv PR trengte de derimot om bilen, og de har derfor inngått et samarbeid med Ministry of Sound - som er en verdenskjent nattklubb i London, og som også bruker navnet sitt til å promotere trance.

Resultatet ble det de har valgt å kalle «Juke Box», som er blitt utstyrt med spesialtilpassede høyttalere av samme typen som nattklubben bruker.

I utgangspunktet virker prosjektet til å være et forsøk på sette verdensrekord, bildebyrået Bulls omtaler det nemlig som «verdens høyeste flyttbare lydsystem». Noen verdensrekord blir det derimot ikke ut av «skammelige» 150 desibel, for det finnes folk som spesialtilpasser biler for høyest mulig lydtrykk. Så vidt oss bekjent er verdensrekorden over 180 desibel.

Til sammenligning er Arbeidstilsynet skeptisk til lyder over 85 desibel, mens det i utgangspunktet ikke skal være mer enn 99 desibel på konserter.

Men i tillegg til å fungere som et kammer som er laget for å blåse hull i ørene dine, kan da bagasjeluka åpnes slik at høyttalerne fungerer som et PA-anlegg. Det kommer selvsagt godt med når de reiser rundt og skal vise frem systemet.

- Vi har laget et flott produkt som vi tror skaper entusiasme gjennom våre innovative tilnærming til småbilmarkedet, sier Nissan-talsmann Gareth Dunsmore.

Du får dømme selv.

Denne saken ble første gang publisert 05/07 2012.

Les også