Hold utkikk etter disse i november!

Noen av årets nyheter.

Foto: Gamereactor.no
Publisert

Oktober og november er de aller største månedene for spill de fleste år, og i 2013 kan man si dette med ekstra stor sikkerhet. Ikke bare står storspill som Battlefield 4 og Call of Duty: Ghosts på programmet, vi skal også få en flunkende ny konsoll i form av Sonys Playstation 4.

Nå er riktig nok Battlefield 4 allerede sluppet, og Call of Duty: Ghosts kommer i morgen (5. november), men de er likevel verdt å nevne.

Men, høsten er ikke bare militærstøvler og våpenpussing. Det svært så sjarmerende Tearaway skal nemlig ankomme Playstation Vita 20. november. Utvikleren Media Molecule har overrasket og imponert oss med Little Big Planet 1 og 2, tidligere og hvis det er noen som virkelig skal kunne utnytte Vitaens funksjoner for alt det er verdt, så er det nettopp dem. Vi krysser fingrene for at de fortsetter å være nyskapende.

Samme dag som Tearaway slippes skal vi få et etterlengted gjensyn med tospannet Ratchet og Clank i Ratchet & Clank: Nexus. Det er ikke så lenge siden vårt forrige møte med de to, men det er lenge siden de opptrådde i en skikkelig god utgivelse. Det er ikke til å stikke under en stol at de siste spillene har vært så som så, men denne gangen ser det ut til at vi skal få en fullverdig R&C-opplevelse.

Deretter er det Nintendos tur. 22. november kommer 3DS-spillet The Legend of Zelda: A Link Between Worlds. Det kan kanskje føles som en litt tynn ventetittel mens spillgiganten jobber med Zelda til Wii U, men de har såvisst tatt ordentlig grep for å sørge for at det skal bli en unik opplevelse. Gameplayet har fått sin egen vri på flere måter, men hovedsaklig har vi bitt oss merke Links evne til å gå i ett med bakgrunnen - noe som igjen sørger for at spillingen bytter mellom å foregå i to og tre dimensjoner.

Foto: Gamereactor.no

Og selv om Nintendo fortsetter å fylle 3DS-biblioteket, ser det ikke ut til at Wii U blir glemt heller. Uredde som de er, slipper de like gjerne Super Mario 3D World 29. november. Det er altså midt i konsollanseringene til både Microsoft og Sony, men så er jo Nintendo helt alene om å ha Mario (duh). Først så det ut til at vi skulle få en oppskalert utgave av Super Mario 3D Land, men de nyeste gameplay-videoene viser at Nintendo har gjort mye for å friske opp den nye tittelen. Kattedrakter, kloningsverktøy og Prinsesse Peach - ja, takk.

Foto: Gamereactor.no

29. november er en merkedag for flere enn Nintendo-fans. Sony skal tross alt slippe nestegenerasjonskonsollen Playstation 4, og til tross for utsettelser av Watch Dogs og Driveclub finnes det likevel spill å se frem til. Har du fortsatt ikke skaffet deg FIFA 14, burde du kanskje vurdere det til PS4. Vår forhåndstitt ga i hvert fall mersmak, og håpet vårt om at de endelig skal luke ut mange av problemene med de tidligere utgivelsene lever fortsatt.

Men nok fotballprat, for konsollanseringer er jo først og fremst spennende på grunn av eksklusivene. Sony har fortsatt to høyst interessante spillslipp i form av Knack og Killzone: Shadow Fall. Førstnevnte burde kunne by på underholdning for hele familien, og vi skal ikke legge skjul på at redaksjonens plattformfantaster har store forventninger til Japan Studios robottroll. Guerrilla har også gjort store forandringer i den elskede Killzone-serien. Borte er det lineære opplegget fra det tredje kapittelet, og det er nå duket for en mer åpen og taktisk opplevelse. Det skader selvfølgelig ikke at de har tonet ned machopreget på manuset, og i stedet valgt å satse på litt mer interessante spørsmål om klasseskille, propaganda og de interne konfliktene i et totalitært regime. Fortvil ikke, det blir nok litt skyting også.

Høsten 2013 ser altså ut til å få en skikkelig solid avslutning, så det er bare å begynne sparingen.

Har du ikke fullstendig oversikt over hva som er i vente? Da kan du sjekke ut videoen som vi har satt sammen for deg. Klikk på denne linken.

Denne saken ble først publisert på Gamereactor.no. Les også:

Assassin's Creed IV tok rotta på BF4

Fucom inviterer til Lego-beta

Blizzard registrerer Warlords of Draenor

Super Mario gjør deg smartere

Denne saken ble første gang publisert 04/11 2013.

Les også