«Hver gang vi møtes»-Ingrid Helene Håvik

– Jeg er mest redd for at folk skal synes jeg er rar

Før kunne Ingrid Helene Håvik både feste og sove lenge før hun begynte å tenke på musikken. Nå starter arbeidsdagen så fort artisten har levert barna i barnehagen.

<b>HIGHASAKITE:</b> Ingrid Helene Håvik fra bandet Highasakite var nervøs for hvordan hun ville bli oppfattet i «Hver gang vi møtes».
– Jeg gjør ikke så mye TV eller intervjuer, sier hun til Her og Nå.
HIGHASAKITE: Ingrid Helene Håvik fra bandet Highasakite var nervøs for hvordan hun ville bli oppfattet i «Hver gang vi møtes». – Jeg gjør ikke så mye TV eller intervjuer, sier hun til Her og Nå. Foto: Svein Brimi
Publisert

– «Hver gang vi møtes» er et atypisk program for bandet vårt, Highasakite. Jeg har aldri deltatt i reality – jeg har heller ikke gjort særlig mye på TV eller intervjuer. Nå prøver jeg noe nytt.

– «Hver gang vi møtes» skal være hyggelig og er heldigvis ikke et program som er tuftet på intriger, sier låtskriver og vokalist Ingrid Helene Håvik (36), da vi møtte henne i forbindelse med TV 2-programmet.

Bandet «Highasakite»

Det var i 2010 hun og Trond Bersu (40) etablerte bandet Highasakite – og da debutalbumet kom i 2012, ble det en umiddelbar suksess. Snart vanket det både Spellemannpriser og lovord fra inn- og utland, men stjernestatusen førte ikke nødvendigvis til at usikkerheten prellet av.

– Jeg er nok mest redd for at folk som ser «Hver gang vi møtes» skal synes jeg er rar, sier hun.

Men opplevelsen på Kjerringøy ble fin. Bedre enn forventet.

– Det var veldig fine folk med, og det var god stemning. Det var inspirerende å høre andre artister tolke vår musikk – man blir jo lei av hvordan man gjør det selv, sier Ingrid og smiler.

Les også: (+) Mari Boine avslører hemmeligheten: – Kraften går gjennom meg

<b>DYKTIG:</b> Ingrid er en dreven artist. Highasakite ble etablert i 2010, og de har fylt Oslo Spektrum to ganger.
DYKTIG: Ingrid er en dreven artist. Highasakite ble etablert i 2010, og de har fylt Oslo Spektrum to ganger. Foto: TV 2

Ektemannen Jon Amdahl Martinsen

36-åringen fra Ålesund levde popstjernelivet i flere år, men i 2018 fikk hun og ektemannen Jon Amdahl Martinsen en sønn. Siden har paret fått enda et barn, og familien på fire har bosatt seg på Nordstrand i Oslo.

Det å bli mamma har vært positivt både for Ingrid og musikk-karrieren.

– Før var jeg ute og festet en del. Jeg kunne sove til klokken ett på dagen, og begynte ikke å jobbe med musikken før langt utpå ettermiddagen.

– Nå for tiden setter jeg meg ned og lager musikk så snart jeg har levert barna i barnehagen. Jeg avslutter arbeidsdagen når barna skal hentes. Å få barn har gitt meg en struktur – og gjort meg mer arbeidsom, mener Ingrid.

Les også: Ramón Torres Andresen:– Det er ikke alltid enkelt å være den som skiller seg ut

<b>«HVER GANG VI MØTES»-GJENGEN: </b>– Vi hadde det utrolig hyggelig sammen og vi lo masse, fortalte Ingrid om dagene på Kjerringøy.
«HVER GANG VI MØTES»-GJENGEN: – Vi hadde det utrolig hyggelig sammen og vi lo masse, fortalte Ingrid om dagene på Kjerringøy. Foto: TV 2

Musikerlivet med barn

Ingrid finner det ikke på noen måte utfordrende å opprettholde musikk-karrieren etter at hun fikk barn. Det eneste hun bekymrer seg for er å ikke tjene nok penger.

– Å kombinere musikerlivet med barn og familie er enkelt. Vi har lange perioder med fri. Man setter opp en turné som varer omtrent én måned. Vi er også en del hjemme i løpet av den måneden. Det jeg kjenner på er at jeg ikke har en ni til fire jobb med fast inntekt. Derfor må jeg sørge for å holde karrieren flytende så lenge som mulig, avslutter Ingrid.

PS: Nylig landet Ingrid en ny jobb. Til høsten står hun på scenen som Maria Magdalena i musikalen «Jesus Christ Superstar».

«Hver gang vi møtes» sendes på TV 2 lørdager kl. 20:00. Du kan også se programmet her på TV 2 Play.

Denne saken ble første gang publisert 09/02 2024.

Les også