Kongelige

Fødselen nærmer seg med stormskritt - nå har hertuginne Meghan ingen flere offisielle oppdrag

Hun blir mor hvert øyeblikk, men Meghanhar ikke tatt permisjon ennå. Se så flott den høygravide hertuginnen er.

STRÅLER: Hertuginne Meghan var nydelig i ullkjole og kåpe fra den kanadiskfødte designeren Erdems høstkolleksjon for 2019. Legg merke de vakre broderiene på kåpen.
STRÅLER: Hertuginne Meghan var nydelig i ullkjole og kåpe fra den kanadiskfødte designeren Erdems høstkolleksjon for 2019. Legg merke de vakre broderiene på kåpen. Foto: Max Mumby/Indigo / Contributor / Getty Images
Sist oppdatert

Hertuginne Meghan (37) glødet slik bare vordende mødre gjør da hun besøkte Canada House i London.

Anledningen var feiringen av Commonwealth Day, og Meghan var iført en spesialtilpasset flaskegrønn kåpe fra den populære designeren Erdem til en verdi av rundt 90.000 kroner.

Valget var neppe tilfeldig. Designeren Erdem Moralioglu er nemlig født i Canada.

Les også: Bli bedre kjent med britenes nye favoritt: Meghan Markle fra A til Å

Sin andre hjemby

Besøket betydde ekstra mye for Meghan. Hun bodde seks år i Toronto mens hun spilte inn den populære TV-serien «Suits», og hertuginnen har tidligere uttalt at hun anser den kanadiske byen som hennes andre hjemby.

Etter at hun i forkant av bryllupet flyttet til London for å bo sammen med prins Harry (34), har hun flere ganger vært på besøk hos venner i Canada.

Får god kontakt med barna

Meghan er gravid i åttende måned, men formen hennes ser fremdeles ut til å være veldig fin.

Under arrangementet hvor samholdet mellom unge kanadiere bosatt i London ble feiret, snakket Meghan med små barn og ungdommer og spurte alle hvor de var fra i Canada.

Nok en gang viste hertuginnen at hun har et svært godt lag med barn. Selv om hun var kledd i eksklusive designerklær og er høygravid, bøyde hun seg flere ganger ned på huk for å kunne se barna hun snakket med inn i øynene.

VARME MØTER: Meghan blåste i om kåpen hennes sveipet 
bakken. Hun viet all oppmerksomhet til barna hun møtte.
VARME MØTER: Meghan blåste i om kåpen hennes sveipet bakken. Hun viet all oppmerksomhet til barna hun møtte. Foto: Karwai Tang / Contributor / Getty Images

Full timeplan

Meghan fikk ikke anledning til å hvile lenge etter besøket i Canada House.

Senere på dagen deltok hun og Harry på en gudstjeneste i Westminster Abbey sammen med dronning Elizabeth (92), prins Charles (70), hertuginne Camilla (71), hertuginne Kate (37) og prins William (36) for å markere Commonwealth Day.

Her ble Meghan rørt til tårer da Alfie Boe fremførte en nydelig acapellaversjon av Snow Patrols «Run».

Noen dager tidligere representerte Meghan kongefamilien alene. På kvinnedagen deltok hun i et panel på King's College i London hvor de diskuterte en rekke områder som angår moderne kvinner.

HÅND I HÅND: Prins Harry viste stor omsorg for sin høygravide kone under arrangementet i London.
HÅND I HÅND: Prins Harry viste stor omsorg for sin høygravide kone under arrangementet i London. Foto: Karwai Tang / Contributor / Getty Images

– Arrangementet er helt i tråd med Meghans mål om å være en arbeidende kongelig. Hertuginnen har vist sin støtte til kvinners frigjøring tidligere, og hun holdt en tale om viktigheten av kvinners utdannelse i fjor, skriver Town & Country.

Det er liten tvil om at Meghan tar både sitt feministiske engasjement og sin kongelige rolle svært seriøst. Nå vil det imidlertid ta en stund før vi får se Meghan i offisielle sammenhenger.

– Hun har ikke flere offisielle oppdrag nå, men hun er ikke i mammapermisjon ennå. Meghan vil fortsette å jobbe i mer private omgivelser, sier en assistent i kongehuset til People.

Denne saken ble første gang publisert 20/03 2019, og sist oppdatert 20/03 2019.

Les også