vi menn poker

Herja i Australia

Tre av Norges største pokerprofiler imponerte i Aussie Millions, med sterke resultater.

Sist oppdatert

Før de fleste av dere var født, tilbake på midten av 1970-tallet, var det noe som het De fire S-ene, når herrene Sjøbrend, Steen, Steenshjemmet og Storholt vant det som vinnes kunne innen skøytesporten. Ja, dette var når skøyter var norsk folkesport, og folk sto på Bislett i kulda og så på voksne menn i trikåt som beveget seg raskt omkring på mer eller mindre speilglatt is. Det er på tide å innføre et nytt begrep, og erstatte blank is med grønn filt, for i Aussie Millions var det De tre S-ene Stokkan, Stephensen og Solaas som herjet.

Først var det Preben Stokkan, fjorårets beste norske pokerspiller, som viste muskler da han tok en sterk andreplass i en tusen australier-dollar-turnering, og cashet småpene 200 tusen NOK.

Kompisen Felix Stephensen hadde ikke cashet siden fjorårets Aussie Millions, da han fikk to min-cash i to forskjellige PLO-turneringer. I begynnelsen av februar slo imidlertid vinneren av Gullhånda i 2015 og 2016 kraftig tilbake, likesågodt med å gå helt til topps i event #19 av Aussie Millions. En PLO-turnering det også, og Felix kunne innkassere ca 400 blanke norske kroner.

Da kunne man høre fra Espen Solaas, som allerede var kommet langt i main event; "Hold my beer". Han kom seg på finalebordet, og endte til slutt på en svært sterk tredjeplass. Fem millioner NOK rikere, 595,7 poeng, og rett til topps, på Vi Menn-lista 2018. Jakten på Gullhånda 2018 er med andre ord godt i gang.

Som om ikke det var nok, stakk Felix av med jackpotten på Carribean Stud Poker, med over fire millioner i cash. Med andre ord et svært vellykket opphold i Australia for de tre nordmennene.

Aylar i gang

Likevel er det en annen kjenning som har gjort seg bemerket med flest casher på Vi Menn-lista midtveis i februar, for Aylar har også brukt tiden godt. Med hele seks casher på Kypros, hvorav tre finalebord og en tittel, har hun startet året forrykende og leder med 374,6 poeng. På tredjeplass finner vi Nordisk mester Jon Kyte, som også har ordnet seg en turneringsseier under Aussie millions, i tillegg til ytterligere to casher. Kjell Ove Dyb har fjerdeplass, med tre casher fra Aussie, og etter Felix og Preben på femte og sjette finner vi Tore Pedersen med to spanske cash, og Rolf Galåsen som har cashet i en turnering fra Las Vegas.

Denne saken ble første gang publisert 13/02 2018, og sist oppdatert 01/07 2020.

Les også