Ulykke

Her krasjer containerskipene i Suezkanalen

- Hvordan er det mulig?

Foto: (Skjemdump Youtube)
Publisert

Mandag 29. september krasjet to containerskip i nordenden av Suez-kanalen, skriver Business Insider.

Hele opptrinnet ble filmet og en video av ulykken er blitt lastet opp på Youtube. 

Det er enda ikke helt klart hva som skjedde, men videoen viser de to container skipene MV Maersk Tanjong og MV Colombo Express kjører side om side nedover kanalen. Cirka to minutter og trettifem sekunder ut i videoen kan man se at Colombo Express plutselig skjærer inn og treffer Maersk Tanjong.

Selskapet som hadde oppdraget, Inchcape Shipping Service, forteller til Reuters at uhellet har forårsaket forsinkelser. Inchcape forteller at Maersk Tanjong var på vei for å slutte seg til en konvoi.

Suezkanalen er en av verdens viktigste kanaler og forbinder Middelhavet og Rødehavet. Etter ferdigstilling reduserte kanalen reisetid mellom Europa og Asia med omtrent 30 dager, ifølgeStore Norske Leksikon.

Kommentarfeltet på Youtube lar seg ikke imponere nevneverdig over ulykken. En lurer rett og slett på «hvordan er det mulig?».

Business Insider melder at Colombo Express nå har en 20 meter stor bulk på siden som følge av ulykken. Skipet mistet også tre containere i sammenstøtet. Bare en av disse er blitt funnet.

Likte du denne artikkelen? Les også:

Denne saken ble første gang publisert 01/10 2014.

Les også