Her er kvinnen bak Pepsipupp-stuntet

- Det er et år siden livet mitt endret seg drastisk.

Publisert

(SIDE2): For noen dager siden begynte flere Instagram-brukere å dele bilder av seg selv med Colabokser mellom puppene, etterfulgt av hashtagen #HoldACokeWithYourBoobs

Allerede har over 400 brukere delt bilder av seg selv, med colaboksene godt plantet i utringningen. Det fikk Aimee Fletcher til å se rødt, og bildet hun delte på Twitter har blitt plukket opp av alle verdens nettaviser.

Kjempet i et år

Kampen til Aimee Fletcher er imidlertid ikke ny. Aimee har kjempet i overkant av et år nå, og fremdeles ikke blitt friskmeldt. Veien mot friskmelding deler hun på bloggen TheultimateCword.

- I dag er det ett år siden livet mitt endret seg drastisk, og alle rundt meg begynte å be for meg, skriver hun.

BLOGGER: Aimee har bestemte seg for å dele kampen mot kreften med resten av verden. Foto: Privat
BLOGGER: Aimee har bestemte seg for å dele kampen mot kreften med resten av verden. Foto: Privat

Aimee har en humoristisk stemme, og deler alt fra sorgtunge tanker om hverdagen, til de mer humoristiske aspektene ved det å gå gjennom en kreftbehandling.

Hun forteller blant annet at hun er blitt mer forelsket i kjæresten, Arron, enn hun noensinne har vært tidligere.

- Vi pleier ofte å le mens vi går ut av behandlingsrommet. Vi er begge skallet, og det er tydelig at flere av de som sitter der inne lurer på hvem av oss som egentlig har kreft, skriver hun i mars.

Slipper barbering

FORVIRRENDE: Både Aimee og kjæresten er uten hår. Det kan by på forvirring når de sitter i behandlingsrommet. Foto: Privat
FORVIRRENDE: Både Aimee og kjæresten er uten hår. Det kan by på forvirring når de sitter i behandlingsrommet. Foto: Privat

Da Aimee begynte med cellegift forsvant alt håret hennes. Ikke bare på hodet, men også på resten av kroppen. Det mest oppsiktsvekkende for henne var når nesehårene forsvant.

- Du assosierer cellegift med oppkast og skallethet, men det er ingen som forteller deg at du kommer til å miste nesehårene også. Jeg var overbevist om at jeg hadde fått kreft i nesa også, før en sykepleier fortalte meg at det er var helt normalt, skriver hun om opplevelsen.

Hun ser imidlertid noe positivt i all sykdommen. Nå slipper hun nemlig å barbere seg.

- Man blir aldri så hårløs og glatt som man blir med cellegift, spøker hun.

- Er jeg ikke vakker?

Skaperne av Cola-hashtagen som fikk Aimee til å dele Pepsi-bildet, Danny Frost og Gemma Jaxx, ba folk om å ta bilder av colaflaskene på strategiske steder, nettopp for å støtte opp om brystkreft.

Aimee var ikke imponert, og delte i protest et eget bilde av selv med en Pepsi-flaske, hvor hun gir fingeren til kameraet. I bakgrunnen kan man godt se operasjonsarrene fra brystoperasjonen.

- Er jeg ikke vakker?, skriver Aimee under bildet.

Begynte som en spøk

Det kan imidlertid se ut som om Aimee Fletcher ikke er alene om å synes kampanjen er upassende. Det er nemlig ingen veldedighetsorganisasjoner som har stilt seg bak hashtagen.

- Brystkreft er ikke glamorøst, og jeg ser ikke grunnen til at folk skal ta bilder av den kroppsdelen som brystkreft faktisk ødelegger. Jeg forstår det ikke, sier Twitter-brukeren til Buzzfeed.

Ble du engasjert av denne saken? Lik oss på Facebook for flere lignende saker!
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

Denne saken ble første gang publisert 11/06 2015.

Les også