Her er favorittdommeren

En av årets dommere er seernes klare favoritt, men det er likevel forskjeller fra de unge og de gamle.

Publisert

(Side2:) Årets dommere har blitt kalt tidenes beste dommere av musikkskribenter og presse, men hvem er egentlig favoritten? Side2 spurte sine lesere og en tredjedel valgte Kurt Nilsens manager Jan Fredrik Karlsen.

33,4 prosent svarte at Jan Fredrik Karlsen var deres dommerfavoritt og dommeren de var mest enig med. Karlsen var spesielt godt likt blant dem som så Idol ofte, og ofte stemte på Idol.

Guttas favoritt
Mannfolkene likte også Jan Fredrik best, men han var kun et bitte lite hestehode foran en av de andre dommerne. Musikkanmelder Asbjørn Slettemark var favoritten til 32 prosent av guttene. Samtidig var Slettemark den dommeren som færreste kvinner hadde som sin favoritt, kun 15 prosent. Slettemark var også dommeren flest mislikte: en av tre seere likte han minst. Han var spesielt upopulær blant unge kvinner.

Blant kvinner var Benedicte Adrian et klart annetvalg med 27 prosent.

Felles for alle over 20 år var at man ikke er spesielt enig med eller imponert over Mariann Thomassen, men blant de under 20 år svarte hele 27 prosent at Mariann Thomassen var favoritten.

Mest konstruktiv
Alle målgrupper var enige om at den mest konstruktive dommeren var Benedicte Adrian, nærmere 45 prosent av alle Idolseerne var enige om dette. Det var spesielt de over 30 som mener at Benedicte klarer å gi tilbakemeldinger som er av en konstruktiv art.

Den minst konstruktive ifølge undersøkelsen var Mariann Thomassen. Kun 9 prosent mente hun ga de beste tilbakemeldingene.

Undersøkelse viste også at 9 av 10 Idolseere er fornøyde med årets programledere.

Undersøkelsen ble gjennomført etter tredje finalerunde i Idol og 750 mennesker svarte på undersøkelsen. Side2 er Norges ledende underholdningsmagasin for kjendis og livsstil, og følger Idol hver uke.

Les alt om Idol 2007

Denne saken ble første gang publisert 14/11 2007.

Les også