Påskekrim 2023

Her er årets påskekrim på TV

Når går påskekrim på tv? Vi gir deg guiden til hva du kan se på TV i påsken på NRK, Viaplay og TV 2.

<b>PÅSKEKRIM: </b>Hva går på tv i påsken? Du kan blant annet se sesong 5 av den kritikerroste krimserien «Nedgravde hemmeligheter» på NRK.
PÅSKEKRIM: Hva går på tv i påsken? Du kan blant annet se sesong 5 av den kritikerroste krimserien «Nedgravde hemmeligheter» på NRK. Foto: Getty Images
Sist oppdatert

Påskekrim er en særnorsk tradisjon, men den er godt etablert. Vi simpelten elsker krim på tv, film og i bøker når det er påske. Til og med på melkekartongen!

Vi gir deg guiden til hva slags krim som går på linær-tv i påsken, så det er bare å finne fram påskeegget og gjøre seg klar til noen spennende timer.

Her er årets påskekrim:

1. «Vera»

Den godt voksne og ujålete sjefetterforskeren Vera Stanhope er tilbake med sesong 12 av den britiske krimserien.

Sammen med sin betrodde assistent i Northumberland & City Police kaster hun seg over stadig nye og fengslende mordmysterier. I en av episodene kommer Vera over et forlatt spedbarn i en bil.

Midt i stormen – og uten mobildekning – må detektiven søke tilflukt et sted hun helst ikke vil være.

Episodene blir lagt ut på NRK TV fredag 31. mars.

<b>VERA: </b>«Vera» vises på NRK TV.
VERA: «Vera» vises på NRK TV. Foto: NRK

2. «Shetland»

«Shetland» er tilbake med sesong 6 av den kritikerroste, britiske serien. Etterforskeren Jimmy Perez og hans kolleger på Shetland får stadig nye kriminalsaker i fanget.

<b>SHETLAND:</b>«Shetland» vises på NRK 1 og NRK TV.
SHETLAND:«Shetland» vises på NRK 1 og NRK TV. Foto: NRK

Familien Cairns flytter til øya for å få en ny start, men så forsvinner sønnen Connor. Foreldrene fortviler, for sønnen har prøvd å ta livet sitt tidligere. Er Connor en savnet person i fare eller er han egentlig en farlig kriminell på flukt? Så dukker et uidentifisert lik opp.

Starter på NRK 1 fra lørdag 1. april. Episodene legges ut på NRK TV fredag 31. mars.

Les også: (+) 15 år gamle Fredrick tryglet for livet sitt, men den 23 år gamle drapsmannen viste ingen nåde

3. «Hendelser ved vann»

«Hendelser ved vann» er en svensk dramaserie som er basert på Kerstin Ekmans kritikerroste roman med samme navn. Den splitter nye TV-serien har blant annet Pernilla August og Rolf Lassgård i to av hovedrollene.

Det er midtsommerkveld i 1973. Annie og datteren Mia skal starte et nytt liv i det isolerte Stjärnberg-kollektivet. På veien finner de to turister i et telt.

Begge er brutalt drept med kniv gjennom teltduken. Nesten 20 år senere er drapene ikke oppklart, og kaster fortsatt skygger over innbyggerne i Svartvattnet.

Starter på NRK 1 fra tirsdag 4. april. Episodene legges ut på NRK TV fredag 31. mars.

<b>HENDELSER VED VANN:</b> «Hendelser ved vann» vises på NRK 1 og NRK TV.
HENDELSER VED VANN: «Hendelser ved vann» vises på NRK 1 og NRK TV. Foto: NRK

4. «Nedgravde hemmeligheter»

Det er duket for sesong 5 av den kritikerroste krimserien «Nedgravde hemmeligheter». I forrige sesong ble Sunny Khans sjef Cassie Stuart drept i en trafikkulykke.

Nå har Sunny fått en ny sjef, men han og Jessica kommer ikke godt overens. De må likevel samarbeide når et avrevet menneskelem blir funnet inne i skorsteinen på et nyrenovert hus.

Mange forvirrende spørsmål dukker opp, og kan det være at drapet kan dateres helt tilbake til 1930-tallet? Klarer den nye duoen å finne ut hva som har skjedd?

Starter på NRK1 fra fredag 7. april. Episodene legges ut på NRK TV fredag 31. mars.

Les også: (+) Bjarne og Heidi ble skutt på tur i parken. Bjarnes interesse for foto skulle lede til svaret på drapsgåten

<b>NEDGRAVDE HEMMELIGHETER:</b> «Nedgravde hemmeligheter» vises på NRK 1 og NRK TV.
NEDGRAVDE HEMMELIGHETER: «Nedgravde hemmeligheter» vises på NRK 1 og NRK TV. Foto: NRK

5. «Hidden Assets»

I den britiske spenningsserien «Hidden Assets» fra 2021 finner den irske etterforskeren Emer Berry ut at en pose diamanter, som ble funnet under et narkoraid, kan knyttes til flere bombeangrep i Belgia.

På tvers av landegrensene må hun derfor motvillig samarbeide med den belgiske politikommissæren Christian De Jong for å prøve å stoppe nye terrorangrep. Samtidig avdekker de en politisk konspirasjon av dimensjoner!

Starter på TV 2 Direkte torsdag 6. april klokken 21.40. Du kan også se det her på TV 2 Play.

<b>HIDDEN ASSETS: </b>«Hidden Assets» vises på TV 2 Direkte.
HIDDEN ASSETS: «Hidden Assets» vises på TV 2 Direkte. Foto: TV 2

6. «Lie With Me»

Det har vært en turbulent periode i London for Anna Fallmont, som var overbevist om at ektemannen Jake var utro med sekretæren sin. De velger å starte et nytt liv i Jakes hjemland Australia.

<b>LIE WITH ME:</b> «Lie With Me» vises på TV 2 Play.
LIE WITH ME: «Lie With Me» vises på TV 2 Play. Foto: TV 2

Ekteparet ansetter barnepiken Becky Hart. Hun er godt likt, men er hun virkelig så uskyldig som hun ser ut til? Dramaet får et dødelig utfall, men for hvem?

Alle episodene ligger allerede ute på TV 2 Play.

7. «Mordene i Sandhamn»

Den svenske krimserien «Mordene i Sandhamn», som er basert på romanene til Viceca Sten, er nå inne i sesong 9.

I denne sesongen fortsetter juristen Nora Linde (Alexandra Rapaport) og politimannen Alexander Forsman (Nicolai Cleve Broch) å undertrykke følelsene de har fått for hverandre, så Alexander går på blind date med en annen, og potensialet er stort.

Pär ønsker større utfordringer på jobb, og Alexander og «Valpen» har nå fått samarbeidet til å fungere. Nye lik og krimsaker dukker opp i Stockholms tilsynelatende fredelige skjærgård.

De to første episodene kommer på TV 2 Play 3. april.

Les også: (+) Pappa giftet seg med en mye yngre dame. Sannheten ble avslørt da arven vår skulle fordeles

<b>MORDENE I SANDHAMN:</b> «Mordene i Sandhamn» vises på TV 2 Play.
MORDENE I SANDHAMN: «Mordene i Sandhamn» vises på TV 2 Play. Foto: TV 2

8. «Beyond Paradise»

Den britiske krimserien «Beyond Paradise» er oppfølgeren til populære «Mord i Paradis», som har gått på NRK i flere år. (10 sesonger av denne serien ligger også ute på TV 2 Play).

I «Beyond Paradise» følger vi etterforskeren Humphrey Goodman og hans forlovede Martha Lloyd i deres nye fase i livet nå som de har flyttet fra Karibia. Paret har slått seg ned i søvnige Shipton Abbot på den engelske kysten, men kriminaliteten er høy.

<b>BEYOND PARADISE: </b>«Beyond Paradise» vises på TV 2 Play.
BEYOND PARADISE: «Beyond Paradise» vises på TV 2 Play. Foto: TV 2

Det blir en rekke høyst merkelige saker som at en hel familie forsvinner uten spor, en kvinne som mener at hun ble overfalt av et menneske fra et annet århundre, et lik i en kornsirkel og en seriepyroman.

Alle episodene ligger allerede tilgjengelig på TV 2 Play.

9. «Agatha Christie: Mord etter alfabetet»

Den amerikanske Hollywood-stjernen John Malkovich spiller selveste Hercule Poirot i BBC-serien «Agatha Christie: Mord etter alfabetet», basert på Agatha Christies kjente krimbok.

Året er 1933, og en drapsmann følger alfabetet med mordene sine. Det er Alice Ascher i Andover, Betty Barnard i Bexhill, Carmichael Clarke i Churston. Morderen blir stadig mer selvsikker og etterlater seg spor for å terge Poirot. Det skal vise seg å være en tabbe.

Alle episodene ligger ute på TV 2 Play.

Les også: Samantha (27) og Jazmine (4) ville vært i live om politiet gjorde jobben sin

<b>AGATHA CHRISTIE: </b>«Agatha Christie: Mord etter alfabetet» vises på TV 2 Play.
AGATHA CHRISTIE: «Agatha Christie: Mord etter alfabetet» vises på TV 2 Play. Foto: TV 2

10. «Wisting»

TV-serien «Wisting», basert på Jørn Lier Horsts populære krimbøker om William Wisting, hadde premiere i 2019. Sven Nordin har rollen som politietterforskeren i Larvik.

Serien starter med at en mann blir funnet myrdet blant grantrærne på en norsk juletregård, og Wisting kommer på sporet av en amerikansk seriemorder som har lurt seg unna FBI i 20 år. Hollywood-stjernen Carrie-Anne Moss spiller rollen som FBIs spesialagent Maggie Griffin.

Tre sesonger ligger ute på Viaplay.

<b>WISTING: </b>«Wisting» vises på Viaplay.
WISTING: «Wisting» vises på Viaplay. Foto: Viaplay

11. «Siste kapittel»

Susan Ryeland er redaktør for den anerkjente forfatteren Alan Conway. Han er kjent som en mystisk fyr som er vanskelig å jobbe med. Conways bøker om detektiven Atticus Pünd er svært populære.

Susan mottar et nytt manuskript, men skjønner at det ikke er ferdig. Hun reiser for å oppsøke forfatteren hjemme, og finner ham død. Hun starter dermed sin egen etterforskning. Er romanen basert på en sann historie som noen er villig til å drepe for?

Alle episodene ligger på NRK TV.

Les også: (+) Han kunne se ut som en snill bestefar, men svært mange fryktet den 1,65 meter høye mannen

<b>SISTE KAPITTEL: </b>«Siste kapittel» vises på NRK TV.
SISTE KAPITTEL: «Siste kapittel» vises på NRK TV. Foto: NRK

12. «Superkrim»

Det er klart for flere spennende oppgaver for små, observante detektiver. Årets «Superkrim» består av 10 episoder med et nytt mysterium hver gang. Det er strømkrise, og Aksel Lund Svindal blir presset til å produsere strøm for NRK i stedet for å lede «Mesternes mester». Da begynner intrigene!

Stian «Staysman» Thorbjørnsen blir plutselig dirigent for Kringkastingsorkesteret, og da er det duket for frustrasjon og sjalusi hos den tidligere dirigenten. La alle i familien bli med på å gjette hvem synderne er før løsningen blir servert.

Starter på NRK TV lørdag 1. april.

Denne saken ble første gang publisert 31/03 2023, og sist oppdatert 31/03 2023.

Les også