Heksejakten i gang for Wirkola

«Hansel & Gretel Witch Hunters» hadde verdenspremiere i Mexico.

Publisert

(SIDE2:) Torsdag gikk startskuddet for Tommy Wirkolas store hollywoodeventyr «Hansel & Gretel Witch Hunters» i Mexico. Jeremy Renner, Gemma Arterton og Wirkola selv var til stede på en fullstappet verdenspremiere.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Barndomseventyr med vri
Actionfilmen som lander i kategorien «spenning, skrekk og gørr» er skapt over Wirkolas egen filmidé fra han var mindre om at Hans og Grete i det berømte eventyret kanskje som voksne hadde en smule behov for hevn. Filmen har blitt voldsomt markedsført av Paramount den siste måneden og har premiere her hjemme 1. februar.

Foto: Image.net

«Hansel & Gretel Witch Hunters» blir trukket fram av de fleste medier blant vårens store filmer.

- Så kitsch at den er skremmende, skriver The Guardian i sin forhåndsomtale av filmen.

Wirkolas film er faktisk en av tre filmer over Hans og Grete-eventyret som er på vei ut i markedet, enten på DVD eller kino, men det er den alle snakker om.

Foto: Image.net

Filmen er ennå ikke offisielt anmeldt noe sted, men på Twitter har allerede anbefalingene allerede begynt å strømme på.

- Tommy Wirkola. Fantastisk fyr å snakke med. Awesome film. Go watch!!! Skriver en.

- Ikke spis det h...godteriet!

I intervjuer for filmen sier Wirkola at hans bakgrunn som norsk filmskaper med begrensede midler gjør at han var opptatt av at alt skulle være ganske jordnært tross tema. Han har heller satset på animatronics, altså fysisk makeup og dukkemakeri, enn troll som er dataanimert.

Utsatt
«Hansel & Gretel Witch Hunters» ble utsatt i ett år, noe som alltid skaper rykter om filmen. Selv har Tommy Wirkola sagt at utsettelsen ga ham mer tid til klipp og redigering, også å få med klipp han ville ha med.

Men med en film til 350 millioner kroner, er det klart at forventningene er store.

- Det er spesielt skummelt når man ser hvor mange store filmer som er glemt etter to uker, med tanke på hvor mye jobb som ligger bak, sier han til Finnmark Dagblad.

Foto: Image.net

Wirkola er tilknyttet den store filmen om «Birkebeineren» her hjemme, men skriver også på et nytt stort actionprosjekt for Paramount. I tillegg sysler han med «Død snø 2». Han er også en av manusforfatterne på TV-serien «Hellfjord». Så arbeidsløs er han ikke.

Premieren i Mexico er en forløper til premieren 24. januar i Los Angeles, som regnes som festpremieren. Deretter er det premiere i Alta og i Oslo.

Denne saken ble første gang publisert 11/01 2013.

Les også