Hedvig Sophie Glestad

– Jeg har alltid følt meg dum

Hedvig Sophie Glestad var 30 år før hun fikk ADHD-diagnosen. Det har endret selvbildet hennes.

<b>HEDVIG GLESTAD: </b>– «Kompani Lauritzen» var en tøffere opplevelse enn jeg trodde på forhånd, forteller Hedvig til Her og Nå.
HEDVIG GLESTAD: – «Kompani Lauritzen» var en tøffere opplevelse enn jeg trodde på forhånd, forteller Hedvig til Her og Nå. Foto: TV 2
Sist oppdatert

«Kompani Lauritzen»-opplevelsen trigget en berg-og-dal-bane av følelser hos Hedvig Sophie Glestad (32).

Influenseren elsker action og muligheten til å utfordre seg fysisk, men møtet med befalet vekket også vonde minner.

– I starten var det bare morsomt og gøy å bli pirket på av befalet. Så utviklet det seg til å bli mest flaut. Jeg følte noen ganger at de var ute etter å ta meg, og jeg opplevde at de snakket hyggeligere til noen av de andre. Det var som om de var ekstra frekke og harde mot meg – som jeg syntes var tøft, erkjenner 32-åringen.

– Plutselig var jeg tilbake på skolebenken, og jeg følte meg som bølla i klassen. Det var en litt rar opplevelse.

Glestad var en av de første som røk ut av programmet.

<b>TØFF GJENG:</b> Hedvig Sophie Glestad har fått bryne seg på militærlivet sammen med 13 andre kjendiser. 
TØFF GJENG: Hedvig Sophie Glestad har fått bryne seg på militærlivet sammen med 13 andre kjendiser.  Foto: TV 2

– Det er fullt forståelig at befalet kan oppfattes som strenge og harde, men de er aldri ute etter å «ta» noen. Tvert imot vil befalet alltid deltakernes beste, og de gjør det de kan for å gi direkte, ærlige og konstruktive tilbakemeldinger med mål om at opplegget og utdanningen skal bidra til deltakernes personlige utvikling, sier presseansvarlig i TV 2 Siril Vatne Meling som legger til:

– Det er leit å høre at deler av deltakelsen har vekket vonde minner hos Hedvig. Hedvig er en fin, varm og morsom person og deltaker, og vi opplever at mange av hennes gode egenskaper og prestasjoner kommer godt frem i programmet.

Les også: Dette er deltakerne i «Kompani Lauritzen» 2024

Ekskjæresten David Eriksen

Hedvig ble for alvor et kjent ansikt da hun sammen med ekskjæresten David Eriksen (56) slapp kameraene tett på livet i reality-serien «Alle elsker David».

Mange har latt seg sjarmere av den litt vimsete influenseren som i dag har en solid følgerskare på sosiale medier. Men bak det distré og sjarmerende ytre, ligger det en diagnose som det har vært krevende å leve med for Hedvig. I barndomsårene slet hun med å passe inn.

– Jeg var alltid klassens klovn og bølle, og jeg måtte ofte sitte igjen etter skolen fordi jeg hadde gjort et eller annet. De andre satt ved ryddige og pene pulter, mens min var alltid full av tegninger og rot. Jeg fulgte aldri med i timen og sammenlignet meg selv med andre hele tiden, deler Hedvig, og utdyper:

– Alle andre var normale og greide å ha en samtale. Det klarte ikke jeg. Jeg slet veldig med selvbildet og har alltid følt meg dum. Det var kjipt å føle seg annerledes.

Først da hun begynte på videregående, var det noen som reagerte. Den endelige diagnosen fikk Hedvig som 30-åring.

– Jeg skulle ønske noen hadde plukket det opp litt før. Å få ADHD-diagnosen har vært viktig for meg. Det har gjort det lettere å akseptere meg selv for den jeg er. Det er ingen unnskyldning, men det er faktisk en kjemisk forskjell i hjernen min og i hjernen til noen som ikke har ADHD.

Les også: Dette er tegnene på ADHD hos voksne

<b>KONSENTRASJONSVANSKER</b>: – Jeg slet veldig da jeg måtte fokusere på brettekanter i skapet og rydde inne på «Kompaniet», innrømmer Hedvig Sophie Glestad.
KONSENTRASJONSVANSKER: – Jeg slet veldig da jeg måtte fokusere på brettekanter i skapet og rydde inne på «Kompaniet», innrømmer Hedvig Sophie Glestad. Foto: TV 2

Kaotisk

Det som tidligere har vært roten til mye frustrasjon, har hun i dag akseptert for det det er.

– Livet har vært litt kaos. Jeg har alltid vært et surrehue, kommet for sent til avtaler og slitt med å huske ting. Så har jeg vanskeligheter med å fokusere når folk prater.

– Plutselig kan jeg hoppe ut av en samtale, eller så avbryter jeg andre. Slik har det alltid vært, forteller hun åpenhjertig.

Siden hun fikk diagnosen, har Hedvig vært gjennom om en prøve- og feile-prosess hva medisinering angår. Fortsatt har hun en vei å gå, og den tøffe kompanirekrutten har ikke tro på medisinering alene som en løsning på de tingene hun fortsatt sliter med.

– Det handler om å finne løsninger som fungerer for meg. Jeg jobber hver dag med å knekke min egen kode. Men i dag har jeg en mye større tro på meg selv, det har jeg virkelig.

Les også: (+) Jeg hadde vært utro. Straffen hans var knallhard

<b>NYFORELSKET: </b>I fjor avslørte Hedvig at hun hadde funnet kjærligheten med Joar Borge.
NYFORELSKET: I fjor avslørte Hedvig at hun hadde funnet kjærligheten med Joar Borge. Foto: Svein Brimi

Kjæresten Joar Borge

Da Her og Nå møtte Hedvig i forbindelse med «Kompani Lauritzens» premierefest i februar, viste hun frem kjæresten Joar Borge (28) på den røde løperen for aller første gang. Hun forteller at han har vært en viktig støttespiller det siste året.

– Å få Joar inn i livet mitt har betydd veldig mye. Jeg kan endelig være helt meg selv. Vi har det kjempegøy sammen, og han ser meg 100 prosent for den jeg er, stråler hun forelsket.

«Kompani Lauritzen» sendes på TV 2 onsdag kl. 21.40 og lørdag kl. 20.00.


Denne saken ble første gang publisert 19/03 2024, og sist oppdatert 19/03 2024.

Les også