Kongelig

Hardtarbeidende Meghan lar seg ikke stoppe

Følger sin prins på reise til Fiji og Tonga, tross advarsler.

FORELSKET: Kjærligheten mellom Meghan og Harry er svært tydelig. Nå venter de barn sammen.
FORELSKET: Kjærligheten mellom Meghan og Harry er svært tydelig. Nå venter de barn sammen. Foto: Getty Images
Sist oppdatert

Hertuginne Meghan (37) virker å være i strålende form så langt i graviditeten, og lar ikke det at hun er tre måneder på vei sette en stopper for en hektisk timeplan.

Allerede dagen etter at hun og Prins Harry (34) offentliggjorde at de venter sitt første barn sammen, startet deres rundtur i Oseania.

FIKK DEN FØRSTE BABYGAVEN: Nyheten om Meghans graviditet ble offentliggjort da de startet reisen rundt om i Australia. Der fikk de også sin første gave til den lille.
FIKK DEN FØRSTE BABYGAVEN: Nyheten om Meghans graviditet ble offentliggjort da de startet reisen rundt om i Australia. Der fikk de også sin første gave til den lille. Foto: Getty Images

Turen er Meghans første, store internasjonale reise som hertuginne, og i løpet av de neste dagene skal paret besøke Australia, New Zealand, Fiji og Tonga.

Ikke risikofri

Men turen er ikke helt risikofri, og at Meghan, som har termin til våren, velger å reise til Fiji og Tonga vekker oppsikt.

I disse landene har nemlig spredningen av det fryktede zikaviruset økt de siste årene, og gravide som blir smittet gir økt risiko for en alvorlig fosterskade som kalles mikrokefali.

Norske helsemyndigheter er blant dem som anbefaler gravide å bli hjemme dersom en reise til zikarammede land ikke er helt nødvendig.

– Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet fraråder gravide å reise til områder med pågående utbrudd eller økende forekomst av zikafeber. Verdens helseorganisasjon gir det samme rådet, skriver de på sine nettsider.

Også myndighetene i Storbritannia fraråder gravide kvinner å reise til land med zikavirus.

Likevel har den gravide hertuginnen valgt å gjennomføre reisen. Ifølge britiske medier skal Meghan og Harry ha vært i tvil om Meghan skulle gjennomføre reisen.

– Hertugen og hertuginnen oppsøkte leger og fikk medisinsk rådgivning med tanke på risikoen knyttet til zikaviruset på øyene Fiji og Tonga. Etter å ha lyttet til risikoene og fått råd fra legene, valgte de å reise og de er veldig glade for at reisen og det planlagte programmet deres ikke må endres, skriver det britiske kongehuset i en uttalelse.

Zikaviruset smitter som oftest via mygg, og Harry og Meghan har tatt sine forholdsregler.

Får ikke besøke jungelen

Hertuginne Meghan får blant annet ikke lov til å besøke regnskogen eller jungelen i løpet av reisen, da det er der myggen trives best, skriver Daily Mirror.

Det var mandag i forrige uke at det forelskede paret kunne avsløre at de venter sitt første barn sammen.

– Deres kongelige høyheter hertugen og hertuginnen av Sussex er veldig glade over å kunngjøre at hertuginnen av Sussex venter barn våren 2019, skrev Kensington Palace på sin Instagram-profil.

I kunngjøringen passet paret også på å takke for all støtten de har fått i tiden etter bryllupet.

– Deres kongelige høyheter setter stor pris på all støtte de har mottatt fra mennesker over hele verden siden bryllupet i mai, og gleder seg stort over å kunne dele den gode nyheten med folket.

Digger du kongelige? I den splitter nye podcasten Helt Konge får du vite alt du trenger å vite om de kongelige - og det du ikke visste at du lurte på. Helt Konge er også tilgjengelig i iTunes eller på heltkonge.blogg.no.

Denne saken ble første gang publisert 27/10 2018, og sist oppdatert 26/10 2018.

Les også