Hans (23) ville at faren skulle slutte å røyke...

La krutt i sigaretten - her smeller det! Se video

Foto: (Privat)
Publisert

(Nordlys) Hans Einan (23) vil at faren skal slutte å røyke. I fjor sommer gjorden han noe med det:

- Han bruker å holde helvete med alle andre, så vi tar litt igjen på ham... og for å skremme han vekk fra det der djevelskapet, sier Einan junior spøkefullt, og sikter til farens røyking.

Se den utrolige videoen nederst i saken.

Fylte krutt i sigarett

I fjor sommer da faren lå og tok seg en strekk på sofaen etter middag, klekket Hans og onkelen ut en mesterplan. De fylte en sigarett med krutt fra nyttårsfyrverkeri, og ventet til faren, Harald Einan, våknet. Da skrudde de på kameraet.

Etter et par trekk fra røyken tar kruttet tenning, og i et kjapt lysglimt forsvinner sigaretten opp i røyk. Hele rommet fylles med latter og leven. Alt ble fanget på film.

- Jeg skvatt med det samme, du ser jo hvor fort det gikk, sier faren, som forsikrer at han ikke ble skadd under skøyerstreken.

- Jeg måtte flire...

Han har selv sett videoklippet av hendelsen:

- Jeg måtte flire... Du hører den råe latteren til dem i rommet etterpå. Du kan bare tenke deg hvor artig de har hatt det mens jeg lå og hallet meg på sofaen.

Flere i familien har også sett klippet.

- Jeg har to søstre som har sett den om og om og om igjen. De holdt på å tisse seg ut av latter.

Tok det med humør

- Han reagerte heldigvis med et smil. Det gikk heldigvis bra med barten og mesteparten av klærne. Utenom et lite hull i en gammel bukse. Men det får så være, sier Hans.

Men til tross for den eksplosive spøken, røyker faren fortsatt.

- Så han er ikke nervøs for å tenne seg en røyk når du er i nærheten?

- Hahaha. Han har sagt et par ganger når jeg er hjemme i helgene på besøk hos dem, at han har vært litt smånervøs for å tenne seg en røyk, sier sønnen.

Videoen ble lastet opp på Einans private Facebook-profil i september i 2013, og har fått nærmere tusen "likes" og over hundre delinger.

 

Les flere saker fra Nordlys.

Denne saken ble første gang publisert 07/01 2014.

Les også