Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen

Hanne og «Bettan»: – Vår skjebne er innvevd i hverandres liv med veldig sterke bånd

I 1984 ble Elisabeth «Bettan» Andreassen og Hanne Krogh til duoen Bobbysocks. Siden den gang har de hatt et ubrytelig bånd mellom seg.

<b>SØSTRE I LIVET:</b> – Vår skjebne er innvevd i hverandres liv med veldig sterk bånd, sier Hanne Krogh til Her og Nå. Her med venninne og artistkollega Elisabeth «Bettan» Andreassen.
SØSTRE I LIVET: – Vår skjebne er innvevd i hverandres liv med veldig sterk bånd, sier Hanne Krogh til Her og Nå. Her med venninne og artistkollega Elisabeth «Bettan» Andreassen. Foto: Jørn Grønlund
Publisert

For snart 40 år siden, i 1984, ble den uforglemmelige sangduoen Bobbysocks etablert. Allerede året etter sørget Elisabeth «Bettan» Andreassen (65) og Hanne Krogh (67) for Norges aller første seier i Eurovision-finalen med sangen «La det swinge».

Bobbysocks-samarbeidet gjorde ikke bare Hanne og Bettan verdenskjente, men etablerte også en sterke og livslang relasjon mellom de to.

– Vi er som søstre i livet, det er vi virkelig, sier Hanne og smiler varmt til venninnen.

Les også: Hanne Krogh: – Her har du nettopp klippet håret mitt med kjøkkensaks, Jan Thomas

Duoen Bobbysocks

Her og Nå møter den sjarmerende duoen i forbindelse med Regnbuegallaen på Chateau Neuf i Oslo. Under gallaen ble den skeive kampens små og store hverdagshelter behørig hedret.

<b>MGP:</b> Hanne og Bettan blir alltid glade av å opptre sammen. Her er de under Melodi Grand Prix i 2015.
MGP: Hanne og Bettan blir alltid glade av å opptre sammen. Her er de under Melodi Grand Prix i 2015. Foto: Berit Roald/NTB

Hanne og Bettan har hatt suksess på hver sin kant, men det sterke båndet mellom dem, og vissheten om at de alltid er der for hverandre, har vært en uvurderlig trygghet å ha med seg på veien.

– Vår skjebne er innvevd i hverandres liv med veldig sterke bånd. Det føles trygt og godt, sier Hanne.

– Det kjennes veldig betryggende å ha Hanne i livet mitt, legger Bettan til.

<b>SVINGER FORTSATT:</b> I 1985 skrev Bobbysocks historie da de med «La det swinge» sørget for Norges første seier i sangkonkurransen.
SVINGER FORTSATT: I 1985 skrev Bobbysocks historie da de med «La det swinge» sørget for Norges første seier i sangkonkurransen. Foto: Erik Thorberg / NTB

Duoen gleder seg fremdeles over de gangene de opptrer sammen. Denne kvelden, til stor jubel fra salen, fremførte de den legendariske sangen, «La det swinge».

– Vi har det helt fantastisk sammen. Det er like gøy hver gang vi går ut på scenen, eller gjør noe sammen, sier «Bettan» entusiastisk. Hanne nikker.

Les også: (+) Sønnen til venninnen min er min hemmelige elsker

Regnbuegallaen

Artistene nølte ikke da de ble spurt om å stille på gallaen, for så lenge de kan huske har de støttet de skeives kamp. Ofte blir de omtalt som homo-ikoner. For Bobbysocks-jentene har inkludering og aksept alltid vært en selvfølge.

– Det er viktig for oss å være synlige i denne saken. Det er viktig for oss å snakke om det, være åpen og inkluderende. Jeg føler at jeg inkluderer alle hele tiden. Jeg står opp for kjærligheten. Kjærlighet har ingen grenser. Man må få elske den man elsker.

– Alle mennesker er like mye verdt uansett hvilken legning de har. Det betyr mye for oss å være med på tilstelninger som dette. Og ikke minst, å stå opp for mennesker som føler seg utenfor, poengterer Bettan engasjert.

<b>REGNBUEGALLA:</b> Under årets «Regnbuegalla» ble det allsang da Hanne Krogh og Elisabeth «Bettan» Andreassen fremførte den legendariske sangen, «La det swinge». 
REGNBUEGALLA: Under årets «Regnbuegalla» ble det allsang da Hanne Krogh og Elisabeth «Bettan» Andreassen fremførte den legendariske sangen, «La det swinge».  Foto: Jørn Grønlund

Å stå på scenen foran et publikum som det på Regnbuegallaen, er som å bli dynket i kjærlighet, forteller Hanne og Bettan. Et arrangement hvor frihet, toleranse og aksept står i sentrum varmer hjertet til den entusiastiske duoen.

– De som velger en annen vei enn majoriteten – mennesker som tør å leve i kraft av følelsene sine, det er alltid beundringsverdig. Det er ikke alltid vi mennesker tør kjenne etter hva vi egentlig føler. Vi har lett for å gjøre det som vi tror forventes av oss.

– Jeg elsker mennesker som lever helt ærlig sett opp mot hva de kjenner innerst inne, avslutter Hanne med et hjertelig smil.

Denne saken ble første gang publisert 30/05 2023.

Les også