Halvparten av stemmene avgjøres allerede i kveld

Norges Eurovision-skjebne kan være forseglet allerede.

AVGJORT: Halvparten av stemmene blir allerede avgjort i kveld, ved at juryen avgir sine stemmer. Foto: NTB Scanpix
AVGJORT: Halvparten av stemmene blir allerede avgjort i kveld, ved at juryen avgir sine stemmer. Foto: NTB Scanpix
Publisert

(SIDE2): På tirsdag var det klart hvilke ti land som allerede kom gjennom nåløyet til den store Eurovision-finalen i Stadthalle i Wien på lørdag. På torsdag ble det klart at Norge var en del av de siste ti som fikk bli med til finalen.

Debrah Scarlett og Kjetil Mørland kan imidlertid ikke senke skuldrene av den grunn. Det er nå sirkuset virkelig begynner, og i kveld er det duket for en avgjørende generalprøve.

Ikke bare er det en anledning til å se at både hår, sminke, stemmen og kameravinklene sitter som de skal, men det er også denne sendingen juryen legger til grunn når de skal avgi sine stemmer.

Les også: Derfor er det viktig for Wien å være homovennlige

Teller halvparten

Juryen avgir sine stemmer basert på kveldens opptreden, og de stemmene juryen gir vil telle halvparten av alle stemmene som blir gitt i konkurransen. Dermed kan Norges skjebne bli forseglet allerede i kveld.

Norge leverte imidlertid et solid resultat på scenen, og strålte med både karisma og en klokkeklar stemme. Det er med andre ord ingen grunn til bekymring, om vi skal tro MGP-presidenten Morten Thomassen.

- Dette er noe av det beste de har gjort så langt i konkurransen. Det lover meget godt, sier Thomassen til Side2, før han legger til:

- Dette må ha gjort et godt inntrykk hos juryen, og selv om vi ikke er de største favorittene blant publikum tror jeg vi kan vinne på en god dag.

Sendingen i dag er også den tv-selskapet vil bruke om noe skulle skjære seg med livesendingen på lørdag. Derfor vil alt foregå som om det skulle vært selve finaledagen, slik at man kan hoppe inn og ut av det forhåndsfilmede materialet, om det skulle være nødvendig.

Nå er det bare å krysse fingrene, for resultatet av jurystemmene får vi ikke vite før på lørdag.

Lik oss på Facebook for å holde deg oppdatert på det siste fra Eurovision!

Denne saken ble første gang publisert 22/05 2015.

Les også