Halloween-kostymene som forbys

Universitet har laget liste over støtende kostymer.

Publisert

(SIDE2):For eksempel er det ikke innafor å kle seg ut som realitykjendisen Caitlyn Jenner, sminke seg som en Geisha, eller bruke dekorasjon som bindi i pannen.

Det er «Brock University Students» i Canada som står bak listen over utkledning som ikke godkjennes under årets Halloween-feiring.

De påpeker at festen skal demonstrere integritet, respekt og hedre mangfoldet blant studentene. Derfor ønsker de ikke kostymer som er rasistisk, støtende mot kjønn, kultur eller såre noen når det gjelder psykisk helse. På bakgrunn av dette har de laget en liste over kostymer de ikke ønsker at studentene skal gå kledd i, når Halloween markeres førstkommende helg.

Her er kostymene universitetet forbyr til Halloween, ifølge BUSU:

Screen9v2

Caitlyn Jenner ler av korsetten

Caitlyn Jenner-kostymet er for eksempel ikke lov. I 2015 gjorde hun det kjent at hun er transkvinne. Selv har imidlertid Jenner ledd av kostymet av henne, som henviser til det berømte forsidebildet i VanityFair.

- For å være ærlig, så synes jeg det er fantastisk. Men jeg synes de kunne valgt et penere antrekk, har hun uttalt til Today om korsettkostymet som har en prislapp på 50 dollar.

Foto: Bulls

I tillegg forbys blant annet indianerkostymer eller alt som har å gjøre med nasjonalflagget for Amerikas konfødererte stater.

- Dette handler ikke om å fortelle folk hva de skal ha på seg, men om å vise respekt til historien og andres kultur. BUSU står for solidaritet, og vi synes ikke kulturer er kostymer, heter det blant annet på nettsiden.

Studentorganisasjonen sier at de vil ta folk til side som har støtende kostymer, slik at de får muligheten til å skifte.

(Artikkelen fortsetter nedenfor)

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Barneskole forbyr klovner

Halloween er det engelske navnet på allehelgensaften, natten før allehelgensdag. Dagen feires 31.oktober. I USA er dette en fast tradisjon, men de siste årene har stadig flere nordmenn også kledd seg ut og gått «knask eller knep» på dørene. Her hjemme vil nok de fleste feire Halloween lørdag 29.oktober.

NTB skrev tidligere i uken at mange skremte skoleelever har ført til at en barneskole i Fredrikstad forbyr klovnekostymer på skolens Halloweenfest i neste uke.

Klovnekostymer er strengt forbudt når Rødsmyra skole på Kråkerøy har Halloweenfest til uken, skriver Fredriksstad Blad.

– Det har vært mye snakk om klovner på skolen, og det er mange som er redd for klovner. Dermed ble de enige om at det er greit å ha en fest uten klovner, forklarer rektor Karin Lo Edvardsen til NTB.

Bakgrunnen er de mange epiosdene i utlandet, og her hjemme, hvor personer utkledd som skumle klovner har skapt uro. Trenden går ut på at folk kler seg ut som uhyggelige klovner, gjerne med noe som er eller kan minne om slagvåpen i hendene.

Målet er utelukkende å skremme forbipasserende hvor videoer av dette gjerne lastes opp til nettet.

Les også: Killer Clown-videoer spres massivt på Instagram

Les også: Politiet jaktet klovner i Bodø

Screen9v2

Denne saken ble første gang publisert 24/10 2016.

Les også