Vi menn poker

Gøy på landet

Det var skikkelig god stemning og stinn brakke da Elnesvågen bøy på Hawaiifest.

Sist oppdatert

Foto: Solveig Marie Bergseth

Elnesvågen pokerklubb er ikke som alle andre pokerklubber. Det Roar Aspås og co har fått til i den lille bygda på Fræna er en pokerklubb med et stort smil og god stemning, som tiltrekker seg gjester fra både Bergen, Oslo og Trondheim, og svært mange andre steder. Vimennpoker.no har lenge hatt lyst til å besøke klubben som "alle snakker om", og nå i første helg av juni fikk vi sjansen. EPKs årlige Hawaii-event, med ladies-turnering på fredagen og main event på lørdag.

Elnesvågen er som sagt en liten bygd i den store sammenhengen, men tettstedet med 2533 innyggere er faktisk nest størst i Romsdal, større enn for eksempel Åndalsnes. Det ligger 20-30 minutters bilkjøring fra Molde sentrum, i Fræna kommune. Stedet viste seg virkelig fra sin beste side denne junihelgen, med solskinn og godt over 20 grader, og mange pokerspillere tok både fredag og lørdag formiddag på stranda.

Girl power

Fredagen var det altså klart for ladies event, der en eller annen "lord Audun" fra Paradise hotel var trekkplaster med bounty. Dette var stor stas for de 20 jentene som satte seg til bords, og til slutt var det en Bella Andersen som sendte ham ut av turneringa. Audun Sørseth var imidlertid godt førnyd med turneringen og klubben, selv om det nok var en del av damene som var enda mer fornøyd med å ha ham med.

Vinner av turneringen ble til slutt Julie Høyden som hadde tatt turen med en gjeng fra Bergen, hun slo Linda Grøndahl Rønaas headsup om seieren. Linda kjenner mange som en del av Vegas Casino-girls (tidligere 7red-jentene og også kjent som Kløfta-jentene). Hun fikk en tredjeplass i fjorårets Hawaii main event. Blir det helt til topps neste gang?

De første skal bli de siste

Så var det lørdag og hovedturnering. Hele 72 spillere satte seg til slutt ned ved bordene, ny rekord for pokerklubben, og det måtte lånte pokerbord til for å få plass til alle. Det var svært god stemning, akkurat passe for en lørdagskveld, og kjøleskapene var fyllt med medbragte sixpacks. Det blir ikke bøgdefest uten sprit, og det ble en del runder med shotts av den klissete sorten i løpet av kvelden. Men alt var medbragt, EPK selger ikke alkohol inne på stedet, og har alliert seg med nabokafeen for matservering.

Feltet besto av en hel del kjente travere, deriblant hele Norges kommentator-Stig Moen og Åge Spets, i tillegg til undertegnede. Faktisk greide vi å havne på samme bord, men det skulle ikke ta lange tiden før Stig greide å ryke som andremann. Hvilket faktisk var verst tenkelige plassering, for førstemann ut - Ole Robertsen - fikk faktisk kjøpe seg inn igjen. Dette henger jo sammen med at EPK-sjef Roar Aspås er kjent for å ryke ut tidlig, og har dermed tatt høyde for dette i sine turneringer.

På finalebordet fant vi til slutt både ladisevinner Julie Høyden, Roar sjøl og Ole Robertson, og til slutt var det faktisk førstemann ut som ble siste mann igjen og vinner av turneringa. Andreplassen var det Lars Olav Winjevoll som fikk, mens Roar selv var beskjeden nok til å ta tredjeplassen.

Alt i alt et suverent arrangement, terningkast seks og alle anbefalninger om å ta turen oppover.

Denne saken ble første gang publisert 01/07 2020, og sist oppdatert 20/01 2021.

Les også