Google: Ingen hjelp til iPhone-eiere

Google har ingen hast med å utgi kart-appen frustrerte iPhone-eiere vil ha.

Foto: Lars Wærstad (Side3)
Publisert

iPhone-brukere som har oppdatert operativsystemet til siste versjon, iOS 6, vil oppdage at Apple har tuppet ut Googles kartprogram til fordel for et egetutviklet.

Men som plasseringen av Bodø by på kartet nedenfor viser, kartene er ikke helt til å stole på.

Foto: Bildemontasje/skjermbilder fra iPhone 4S (Side3)

Kartfantaster som lengter tilbake til Googles løsning må etter alt å dømme vente lenge. Googles styreformann Eric Schmidt uttalte på et pressemøte i Japan at Google ikke har noen umiddelbare planer med å tilby Google Maps til iPhone, skriver Ekstra Bladet.

Schmidt var i Japan for å promotere nettbrettet Nexus 7.

- Vi synes det hadde vært best omde hadde beholdt vår app, men hva vet jeg. Hva skal vi gjøre, tvinge dem til å endre holdning? Det er opp til dem, sa han.

Forholdet mellom Apple og Google skal ha kjølnet i takt med suksessen til Googles mobil-operativsystem Android. Selskapene startet som samarbeidspartnere da iPhone ble lansert. Både YouTube og Google Maps var innebygde programmer i telefonen. Nå er begge deler kastet ut.

Foto: (Twitter)

Men skal vi tro Eric Schmidt, vil Google gjerne samarbeide med Apple. På spørsmål om hvorvidt Apple kommer til å droppe Google som søkemotor på sine telefoner, svarte styrelederen følgende:

- Jeg vil ikke spekulere i hva Apple vil gjøre. Vi vil gjerne samarbeide med dem, sa han.

Google har forøvrig lansert sin egen YouTube-app, og det er gode nyheter for iphonebrukere. Den nye appen er vesentlig bedre enn den forrige Apple bygde for Google.

Denne saken ble første gang publisert 26/09 2012.

Les også