Gode nyheter! Sexy-snapene dine er trygge

Ulovlige aktiviteter burde du derimot være mer forsiktig med, melder Snapchat.

Publisert

(SIDE2):Det har vært mye snakk om Snapchat i det siste, og flere advarsler mot å sende lettkledde bilder av seg selv ved hjelp av tjenesten, i frykt for at de blir lagret noe sted.

Nå går imidlertid Snapchat ut for å fortelle at det er helt trygt å bruke tjenesten til å sende frekke bilder, melder Medium.

Lagrer ulovlige aktiviteter

Om du imidlertid deler ulovlige aktiviteter via bildedelingstjenesten, i tro om at bildene forsvinner etter ti sekunder, har du mer å bekymre deg over.

Snapchat delte i går, fredag, sin første rapport som forteller hvor mange bilder og videoer som har blitt overlevert til politiet i forbindelse med en pågående etterforskning.

Hovedsaklig dreier det seg da om mindreårige som drikker alkohol, eller om salg og distribusjon av narkotika. I Norge har det foreløpig vært ett tilfelle hvor politiet har fått utlevert informasjon fra Snapchat.

Nakenbilder er trygge

Visepresidenten i Snapchat, Tim Sehn, fortalte Medium at nakenbilder du sender via funksjonen nå skal være helt trygge, og at de har inngått et samarbeid med både Apple og Google for å sikre Snapchat-kontoene mot hacking.

- Vi har laget er produkt som krever høy sikkerhet og trygghet. Vi har gitt brukerne våre et løfte, sa han.

Om noen prøver å hacke kontoen din, vil vedkommende ble stengt ute fra Snapchat. Det skal i teorien ikke være mulig å få tilgang til andres Snapchat-kontoer, og deretter hente ut bilder.

Det er med andre ord trygt å sende et bilde av puppene til kjæresten, men om du er under 18 år og drikker alkohol, burde du ikke dele bildet med vennene dine (eller drikke alkohol i det hele tatt).

Ble du engasjert av denne saken? Lik oss på Facebook for å bli tipset om lignende saker!

Denne saken ble første gang publisert 04/04 2015.

Les også