vi menn poker

God norsk innsats

Seks nordmenn i penga, og fire blant de 100 siste ble status etter main event i EPT Barcelona

Sist oppdatert

Hele 23 nordmenn stilte til start i den EPT nummer 100, i Barcelona. Hele 12 av dem nådde dag 2, og seks nordmenn kom til slutt i penga. Thor Hansen endte til slutt som nummer 152, Ørjan Skommo ble 103, Kevin Stani ble 91, Knut Hatle 72, Karin Bruteig nummer 52 og Markus Garberg 38.

Vi tok en prat med Karin Bruteig før dag 4, mens hun fortsatt var med.

Seks nordmenn

Karin Bruteig hadde en 77. plass fra Estrellas i fjor som karrierebeste, men allerede i dag kommer hun til å forbedre det resultatet i selveste EPT Barcelona. No pressure! Sammen med Kevin Stani, Markus Garberg og Knut Hatle spiller hun i dag om å ta seg et skritt nærmere finalebordet. Seks nordmenn startet gårsdagen, og samtlige kom i penga. Thor Hansen nummer 152, mens team-kaptein Ørjan Skommo røyk i den nest siste hånda i går - JJ mot KK og AA - og ble nummer 103. Vi fulgte det live her, og livedekningen fortsetter i dag kl 12.

- Dette er veldig gøy, og særlig gøy med den massive støtten jeg får fra folk hjemme og venner som er her, forteller hun.

I tillegg får hun gode råd fra de mange gode pokerspillerne som sitter ringside.

- Jeg hadde en halvtimes strategiprat med Felix før gårsdagen, det virker som det hjalp. Samt at roomie Hille har kommet med et par gode innspill på sengekanten, forteller hun.

Dårlig start

- Starten var begredelig, og jeg vant nesten ikke en pot før bobla. Superaggro bord med gode spillere og jeg satt litt i skvis mellom to større stacker og gode spillere med masse dynamikk mellom seg. Så måtte bare tighte opp og tok ned et par småpotter rett før bobla. Så var det kast kast kast i ca. 30 min til bobla sprakk.

Men så sa det pang.

- Etter bobla doblet jeg med AA mot et nutflush drag og hull-straighte drag all in på flop. I can dodge bullets, baby! Spikerne sto, og jeg kom meg all in med 99 på 744 rainbow flop noen hender senere. Jeg hadde synt et oppspill fra button, og reraiset all in på flop. Fikk syn av aq: ding! Deretter fikk jeg en del gode hender, samt en del gode stjele-spots, før jeg løp inn i hus med min triss i ess. Hadde en dårlig følelse i hele den potten, fordi det var en lav flopp med straight og to-par muligheter for villain, ihvertfall ifh til den rangen jeg hadde satt han på. Holdt derfor potten nede og vil si jeg tapte minimalt. Tapte en flip i en 200 k pot mot en short dude som kanskje var den største fisken på bordet, men klarte å bygge meg litt opp igjen, forteller hun. Hun endte dagen på 405K.

Hun forteller at det var vanskeligere spillere å spille mot på dag tre enn på dag en og to, men at det ikke nødvendigvis har vært dumt.

- Nivået er åpenbart merkbart bedre, men på en måte mer forutsigbart også da jeg har hatt lite maniacs og alt for kreative spillere på bordet. Det er veldig gøy og spennende, og jeg har hatt veldig lærerike siste dager, forteller hun.

Hvor langt kan dette gå?

- Så lang som mulig! Jeg tar en hånd av gangen, og siterer den siste pokerboken jeg leste; Spill hver hånd som om det skulle vært den beste hånden du noengang har spilt.

Karin har allerede ring sjefen og fortalt at hun blir noen dager over i Barcelona.

- Haha ja, jeg ringte til sjefen i stad. Han lurte på hvor mange prosenter han fikk. Også lovte han å følge med på streamen, avslutter hun.

Røff start

Også Kevin Stani hadde en god dag på jobben i går, men også for ham startet det litt tung.

- Jeg slutta med 421k, men hadde en røff start og var nede i 70k. Jeg jobba meg opp igjen til 500k og droppa litt på slutten, forteller han.

Han håper også selvsagt å nå langt. Kanskje helt til finalebordet.

- Målet er å komme seg gjennom dagen så tar vi det derifra, svarer han.

Denne saken ble første gang publisert 01/05 2014, og sist oppdatert 01/05 2020.

Les også