Gjestene ville ikke gå hjem fra festen

Madde og Chris holdt det gående til langt på natt.

Foto: Scanpix
Publisert

(SIDE2): Etter en rørende seremoni der både prinsesse Madeleine og hennes ektemann Chris O'Neill kjempet mot tårene, bar det av sted på båttur for det ferske ekteparet.

Flere hundre gjester var med på ferden over til Dronningsholm slott, hvor middagen og resten av festen skulle avholdes.

Middagen ble servert i klokken 20.00, men festlighetene varte langt på natt.

Ifølge svenske Expressen, dro ikke de siste gjestene hjem før i 06-tiden søndag morgen, og flere av gjestene skal ha ankommet Grand Hotell med vinglass fortsatt i hånden.

Foto: Scanpix

Rørende tale

Store forventninger var knyttet opp til brudgommens tale, spesielt siden kronprinsesse Victorias mann, prins Daniel, holdt en ekstremt rørende tale i deres bryllup i 2010.

Men O'Neill skal ifølge gjestene ikke ha vært noe dårligere enn sin svoger. Finansmannen skal ha levert en fantastisk tale som fikk «alle» til å gripe etter lommetørkleet for å tørke tårer.

Golfspiller og bryllupsgjest, Jesper Parnevik, var blant dem som hyllet brudgommens tale på Twitter etter den var blitt fremført:

Brudgommen skal blant annet ha fortalt om sitt nære forhold til sin avdøde far, og om hvordan faren «ville ha elsket Madeleine like mye som jeg gjør».

Etter flere taler var fremført og den fireretters middagen fortært, var det klart for den én meter høye bryllupskaken og brudevalsen til stor jubel fra gjestene.

Bryllupsfesten var dog så vidt begynt, og etter brudevalsen var det duket for et liveband som blant annet fremførte Guns'N'Roses «Sweet Child of Mine». Etter den tid var det klart for en DJ, og gjestene kunne svinge seg til dansbare låter som Haddaways «What Is Love», Rihanna og Journey.

Foto: Scanpix

Sent hjem

De første gjestene skal ha forlatt festen allerede rundt klokken 23.00, mens den harde kjernen skal som nevnt ha holdt ut til de sene nattetimer. Selv skal vårt eget kronprinspar ha forlatt festen i 01.30-tiden, skriver TV2. Til TV-kanalen, omtaler Ari Behn bryllupet som «suverent».

Foto: Getty Images

Når brudeparet endelig kastet inn håndkleet vites ikke, men Madeleine ble ofte observert ute på balkongen for å trekke litt frisk luft i løpet av kvelden.

Det skal ha vært ekstremt varmt inne i salen hvor festen ble avholdt, og flere av gjestene benyttet sjansen til å stikke hodet ut for litt luft og en sigarett. Prinsessen skiftet også fra den fantastiske Valentino-bryllupskjole som hun brukte under vielsen, til en litt mer festvennlig bryllupskjole i løpet av kvelden.

Før sommerkvelden var over skal O'Neill fått svingt seg med sin svigerinne, kronprinsesse Victoria en rekke ganger, samtidig som prinsesse Madeline fikk en dans eller to med prins Daniel. Svenskekongen Carl Gustaf er heller ikke fremmed for en fest, og skal ha blitt observert på balkongen så sent som klokken 03.30, melder svenske aviser.

5548

Hemmelig bryllupsreise

Etter et vellykket bryllup er det store spørsmålet nå hvor brudeparet vil reise på bryllupsreise.

Svenske medier har spekulert i at den månedslange bryllupsreisen går til Karibien, der de to kan late seg på strender og bare nyte sol og varme. Men tidspunkt for reisen og destinasjon blir holdt helt hemmelig enn så lenge.

Foto: Ewa-Marie Rundquist, The Royal Court

Når den store festen har lagt seg og hvetebrødsdagene overstått, bærer det tilbake til New York for de nygifte. Her skal Chris fortsette i sin finansjobb på Manhattan, mens Madde skal jobbe med veldedighetsorganisasjonen Childhood. Svenskene tipper for øvrig at det allerede neste sommer vil komme et par tilskudd til kongefamilien; en liten prinsessebaby og en ny brud i Sofia Hellqvist for prins Carl Philip.

Foto: Ewa-Marie Rundquist, The Royal Court

Men før den tid er det også duket for prinsessens bursdag, som er 10. juni.

Heldigvis for prinsessen ble den beste bursdagspresangen allerede sikret 8. juni.

5549

Les alt om prinsessebryllupet her:

Denne saken ble første gang publisert 09/06 2013.

Les også