Jon Almaas har kjøpt seg gård på Romerike

Gården lå ute til 13 millioner: – Jeg ble vel litt forelska

Jon Almaas og kona Ellen har lenge drømt om gårdslivet, og nå går drømmen i oppfyllelse når de flytter til Braarud gård på Romerike.

<b>BLIR BONDE:</b> Jon Almaas og kona gleder seg til å flytte til Braarud gård og drive en av de eldste gårdene på Romerike.
BLIR BONDE: Jon Almaas og kona gleder seg til å flytte til Braarud gård og drive en av de eldste gårdene på Romerike. Foto: NTB
Sist oppdatert

Jon Almaas (55) har vist seg som en handyman gjennom «Praktisk info med Jon Almaas» og ikke minst «Folle og Almaas bygger hus» på TVNorge.

Fremover vil han få mye å henge fingrene i. Han har nemlig kjøpt seg en gård.

– Salget har ikke gått gjennom ennå, det skal søkes om konsesjon og så videre, men ja. Har kjøpt gård og gleder meg til å bli bonde. Dersom alt går i orden, skrev den populære programlederen i en tekstmelding til VG i slutten av juni.

Les også: Jon Almaas om den vemodige avslutningen: – Synd at det er slutt

Braarud gård på Romerike

Braarud gård ligger i Nes kommune på Romerike, og skal ha røtter tilbake til 1100-tallet og være en av de eldste gårdene i området.

Eiendommen ble lagt ut for salg i mai for 12 990 000 kroner og består av 237 mål fulldyrket jord, 300 mål skog og 11 mål innmarksbeite.

Bolighuset er modernisert, og i tillegg følger det også med en kårbolig, en driftsbygning, uthus og stabbur.

<b>HANDYMAN:</b> Gjennom TVNorge-programmene «Praktisk info med Jon Almaas» og «Folle og Almaas bygger hus» har Jon fått vist at han er praktisk anlagt.
HANDYMAN: Gjennom TVNorge-programmene «Praktisk info med Jon Almaas» og «Folle og Almaas bygger hus» har Jon fått vist at han er praktisk anlagt. Foto: TV Norge

En fritidsbolig rett ved elven Vorma følger også med i tillegg til jakt- og fiskerettigheter.

– Kona og jeg har drømt om gårdslivet i flere år og plutselig ble det mulig. Braarud gård så helt perfekt ut, så da var det bare å slå til, skrev Jon i en SMS til lokalavisen Raumnes.

Les også: (+) Min bror har gitt bort hytta til sine nevøer mot at de betaler dokumentavgift. Er det lov?

Kona Ellen Kristin Heider

55-åringen er gift med Ellen Kristin Heider, som jobber som fastlege i Oslo. Sammen har de to barn, og Jon har også to bonusbarn.

– Det er en vakker gård. Med mange spennende utfordringer og muligheter. Og ikke for langt unna Oslo hvor vi har fire barn, har han sagt til Romerikes Blad.

Til avisen Nationen forteller han at planen er at han skal bo og drive Braarud gård selv.

– Jeg ble vel litt forelska rett og slett. Det virker perfekt på alle måter. Nok av utfordringer og muligheter til å holde meg i sving de neste årene, forklarer han til avisen.

<b>TØMMERMANN:</b> På hytta i Kragerø driver Jon med tømmerhugst, og kapper og stabler veden sin selv. Det blir nok mye å holde på med på Braarud gård også.
TØMMERMANN: På hytta i Kragerø driver Jon med tømmerhugst, og kapper og stabler veden sin selv. Det blir nok mye å holde på med på Braarud gård også. Foto: NTB

Hvis alt går i orden, tar ekteparet over gården i desember. Planen er å drive med mat og landbruksprodukter.

– Vi gleder oss til å prøve oss som bønder. Vi har stor tro på at det vil gjøre oss enda lykkeligere enn vi allerede er. Så får vi se, skriver han i en sms til Raumnes.

Denne saken ble første gang publisert 07/08 2023, og sist oppdatert 07/08 2023.

Les også