Brytetreneren Fritz Aanes om «Skal vi danse»

Trakk seg fra «Skal vi danse»: Avslører hvorfor han var uønsket i «Kompani Lauritzen»

Da Fritz Aanes gikk inn i møtet var det for å snakke om deltagelsen i «Kompani Lauritzen». Da han kom ut av møtet, hadde han takket ja til «Skal vi danse». Nå har han trukket seg fra programmet.

<b>TRAKK SEG: </b>Fritz Aanes måtte trekke seg fra lørdagens episode grunnet skade. Her er han sammen med dansepartneren Vyara Klisurska.
TRAKK SEG: Fritz Aanes måtte trekke seg fra lørdagens episode grunnet skade. Her er han sammen med dansepartneren Vyara Klisurska. Foto: Thomas Andersen / TV 2
Sist oppdatert

Den tidligere landstreneren i bryting, Fritz Aanes (45), trakk seg fra «Skal vi danse» i lørdagens episode.

Årsaken er et tretthetsbrudd i et ben.

– Dessverre må vi starte dagens episode med noen veldig kjedelige nyheter. Tidligere i dag hadde Fritz danseprøver. De måtte han dessverre bryte fra, grunnet smerter i foten, sa programleder Anders Hoff i starten av lørdagens sending.

– Der ble det konstatert brudd og minst fire uker på krykker. Det betyr at Fritz og Viara Klisurksa dessverre er ute av årets «Skal vi danse», sa Olafsen under sendingen.

Aanes har fortalt til TV 2 at bruddet startet for en og en halv uke siden.

– Det er selvfølgelig kjipt å måtte trekke seg, men det er sånn det er. Det startet for en og en halv uke siden, også har det gradvis blitt verre og verre, forteller han til TV 2.

Les også: Dette er deltakerne i «Skal vi danse» 2023: – Fullstendig galskap at jeg er med

<b>LAR SEG LEDE:</b> Fritz er vant med å være den som leder, men han mener selv at han kan være lydhør ovenfor de som kan mer enn ham. – Æ har selvinnsikt nok til å vite når æ skal holde kjeft, sier han på kav nordnorsk.
LAR SEG LEDE: Fritz er vant med å være den som leder, men han mener selv at han kan være lydhør ovenfor de som kan mer enn ham. – Æ har selvinnsikt nok til å vite når æ skal holde kjeft, sier han på kav nordnorsk. Foto: Morten Bendiksen

Skulle delta i «Kompani Lauritzen»

Da vi møtte den frittalende nordlendingen under årets «Skal vi danse»-lansering i Oslo tidligere i år, fortalte Aanes at planen egentlig var at han skulle delta i «Kompani Lauritzen».

– Jeg skulle egentlig være med i «Kompani Lauritzen». Det var det møtet skulle dreie seg om.

– Men så mente TV 2 at jeg kom til å dominere befalet, både fysisk og psykisk, fortalte Aanes.

Da TV 2 ikke ønsket Fritz i denne sesongen av «Kompani Lauritzen», ble han i stedet tilbudt et ganske annerledes alternativ. Fritz, som ikke er fremmed for å tøffe seg litt, takket ja uten å tenke seg særlig godt om.

<b>VAR FOR «COCKY»:</b> Fritz trodde han gikk inn i et møte for å snakke om deltagelsen i «Kompani Lauritzen», men kom ut som «Skal vi danse»-deltager. – Jeg ble for «cocky», sier han til Her og Nå. 
VAR FOR «COCKY»: Fritz trodde han gikk inn i et møte for å snakke om deltagelsen i «Kompani Lauritzen», men kom ut som «Skal vi danse»-deltager. – Jeg ble for «cocky», sier han til Her og Nå.  Foto: Espen Solli

– De ville vel egentlig bare sette meg på plass. De sa, du skal ikke delta i «Skal vi danse», da? Og så var jeg litt for «cocky» og takket ja. Det var sånn det skjedde! Dessverre! sier han og ler.

Les også: (+) Trine Dehli Cleve: – Det siste året tenkte jeg: «Dette er ikke min mamma, dette er ikke hun som var bautaen i livet mitt»

Dokumentarserien «Hodet i klemme»

TV-seere ble først kjent med 45-åringen da han var en del av dokumentarserien «Hodet i klemme» på NRK. Serien fulgte landslaget i bryting ledet av den nådeløse landslagstreneren, Fritz Aanes.

Men bryting og dans går ikke nødvendigvis hånd i hånd. Dans har ikke Fritz erfaring med. Og selv om den fysiske formen er upåklagelig, trodde han ikke det ville hjelpe ham i «Skal vi danse».

– Hadde det bare vært løft og kast, så ville jeg nok dominert alle. Men i dans skal man bevege hoftene. Utfordringen er at kroppen min er som en skiftenøkkel – like stiv. Kroppen min har ikke hofter, sier han og ser oppriktig ut.

<b>«HODET I KLEMME»: </b>TV-seerne ble kjent med tidligere landslagstrener i bryting, Fritz Aanes, gjennom NRK-suksessen, «Hodet i klemme» og som deltager i «71 grader nord kjendis».
«HODET I KLEMME»: TV-seerne ble kjent med tidligere landslagstrener i bryting, Fritz Aanes, gjennom NRK-suksessen, «Hodet i klemme» og som deltager i «71 grader nord kjendis». Foto: NRK

Da Fritz oppdaget at bestekompisen, den tidligere bryteren, Stig André Berge, var blant årets deltagere, ga det ham et mål.

– Da tenkte jeg at det er en mulighet til å vise hele Norge at jeg kan bli litt bedre og kanskje slå Stig André. I hvert fall i én dans. Det hadde vært deilig. Slår jeg han i den ene dansen, da eier jeg han for resten i livet. Det er bare sånn det er. Han har alt presset på seg. Han er god til å danse.

– Nei, nå må du gi deg, skyter Stig Andre inn fra sidelinjen.

– Men Stig André er ikke freshere enn meg. Jeg er mye freshere enn han. Den vinner jeg, konkluderer Fritz mens han gliser bredt til kompisen.

<b>GJENNOM TYKT OG TYNT:</b> Fritz og Stig André Berge har vært kompiser helt siden de ble kjent på brytematten. – Stig André er den mest lojale personen jeg har i livet mitt!
GJENNOM TYKT OG TYNT: Fritz og Stig André Berge har vært kompiser helt siden de ble kjent på brytematten. – Stig André er den mest lojale personen jeg har i livet mitt! Foto: Svein Brimi

Denne saken ble første gang publisert 11/09 2023, og sist oppdatert 11/09 2023.

Les også