Forvekslet med pedofildømt artist

- Jeg er så opprørt at jeg ikke har ord, sier Ian H Watkins etter at amerikansk TV identifiserte ham som pedofil.

Foto: Getty Images
Publisert

(SIDE2:) Lostprophet' frontfigur Ian Watkins fikk nylig en dom på 35 år for en rekke overgrep motv barn og oppbevaring av store mengder barnepornografi.

- Du er farlig , uttalte dommeren da han avsa dommen. Watkins ble dømt for seks overgrep og forsøk på å voldta en baby. I etterkant har saken fått mye kritikk fordi flere hevder at de forsøkte å si fra om Watkins' fremferd uten at dette ble tatt alvorlig.

LES MER: «Losthprophets»-sanger skyldig i sexovergrep mot barn
- Planla å voldta småjenter

Problemet for popstjernen Ian H Watkins er at han har omtrent samme navn som Lostprophets-artisten. Ian H Watkins, best kjent fra gruppen Steps og fra musikaler, er nå flere ganger blitt fremstilt som Lostprophets-sangeren på amerikansk TV.

- Jeg har ikke ord for hvor opprørt jeg er, skriver han på Twitter.

Watkins nummer 2, som går under navnet «H», ble første gang feilaktig identifisert som den pedofile sangeren på den store nettsiden E! Online i USA.

E! har gitt «H» en uforbeholden beklagelse gjennom rettssystemet i Storbritannia. Men fredag foretok CBS News samme feil. Ifølge Ian H Watkins' advokat skyldes det at Google har tagget flere bilder av feil Watkins med Lostprophets.

Google sier de allerede nå har gått til store skritt for å rette opp feilen.

Ian H Watkins har imidlertid tatt saken for retten da han har fått svært mange ubehagelige tilbakemeldinger fra folk som tror han er den pedofile artisten.

Denne saken ble første gang publisert 21/12 2013.

Les også