vi menn poker

For en fest!

Priser ble delt ut, poker ble spilt og alle så ut til å kose seg. Vi Menns pokergalla 2019 er i historiebøkene.

Sist oppdatert

Vi Menns pokergalla ble i år avholdt på TAKET, nattklubben på toppen av Steen & Strøm. Oppimot 300 pokerspillere og -entusiaster tok i år turen for å hylle fjorårets beste spillere, møte kjentfolk og spille kort.

Det nye lokalet visste seg å fungere glimrende, både til prisutdeling, sosialisering og kortspilling, med unntak av to av bordene, der det rett og slett var litt i mørkeste laget. Men kombinasjonen av lommelykt og etter hvert stearinlys fungerte helt til bordene ble brutt.

Det startet imidlertid med bobler kl 15, når blide folk fra land og strand strømmet inn i lokalet for velkomsdrink og skravling. Ganske nøyaktig en time senere var kortene i lufta, og turneringen kunne begynne.

Omtrent 180 spillere satte seg ned til start, men allerede fra første time var det satellitter på gang i naborommet, der de to beste på hvert timannsbord fikk muligheten til å spille seg inn i turneringen fram til kl 18.

Etter det startet shootout-turneringen, der ti sit and go-bord spilte seg ned til hver sin vinner, som til slutt knivet om innkjøp til Poker-NM i topp-premie. Denne var det til slutt Tommy Stensrud som tok ned, foran Ludvig Stranden og shootout-organisator Fiona Sand.

Årets gjennombrudd

Før det var det imidlertid prisutdeling, Pokerforbundet og TV2 var invitert til å dele ut priser i tillegg til den prestisjefylte Gullhånda.

Først var det Pokerforbundet som tok ordet, sammen med Vi Menn hadde de satt ned en jury som skulle vurdere hvem som hadde stått for årets gjennombrudd i pokeren. Gjennom Vi Menn Poker hadde man kunne nominere kandidater, før juryen plukket ut tre verdige kandidater, menlig Kornelius Lien, Nicolai Aubert og Ali Saidy, med følgende begrunnelse:

Kornelius Lien hadde hele 5 pengeplasseringer i 2018, og var blant annet i pengene i begge NM main eventene. Høydepunktet var selvsagt andreplassen på Stokke, hvor han vant i underkant av 1 million kroner. Han havnet på 7. plass på Vi menn-lista 2018, og resultatene har skaffet en nominasjon til årets nykommer.

Nicolai Aubert startet året sent, men godt, med to pengeplasseringer under NM på Stokke. Men høydepunktet var unektelig hans andreplass under Coolbet Open i Tallin i oktober. Disse resultatene skaffet han en respektabel 34. plass på Vi Menn-lista 2018, og en nominasjon til årets gjennombrudd.

Ali Saidy havnet med sine tre pengeplasseringer, på en 8. plass på Vi Menn-lista. Det store høydepunktet kom i Praha i desember, da han tok en tredjeplass i €1100 EPT National for over 1,3 millioner kroner. Hans resultater i fjor har skaffet han en nominasjon til årets gjennombrudd.

Det ble til slutt Kornelius Lien som vant.

Thor Hansen-prisen

Så var det TV2 sin tur, sammen med Vi Menn hadde de jobbet med å finne en egnet kandidat til "Thor Hansen-Prisen", en pris som skal deles ut til noen som i stor grad har bidratt til å spre pokerglede og -entusiasme, med godt humør og åpenhet, helt i Thors ånd. Thor har tidligere, selvsagt, vunnet denne prisen, og i fjor var det pokersjefen sjøl Frode Fagerli som fikk den.

I år falt imidlertid valget på Stig Moen, som gjennom sin kommentering i NM, og generelt imøtekommendhet, som alltid slår av en pokerprat og sikkert har hørt flere badbeathistorier enn de aller fleste av oss, og likevel alltid vært villig til å kommentere og diskutere den. Det er ikke uten grunn at han har fått seg en egen fan club. En verdig vinner av prisen.

Gullhånda til Aylar

Til slutt var det Aylar sin tur. Fjorårets vinner av Gullhånda, med rekord i antall casher og finalebord, og som med sin vanvittige avslutning på pokeråret grusa selveste Preben Stokkan i kampen om å bli 2018s beste spiller. Her er talen fra Vi Menn-redaktør Alex Øystå:

Kjære pokervenner, mine damer og herrer

Gullhånda er Norges mest prestisjefylte pokerpris. I motsetning til en NM-tittel, som vinnes i turneringer, kan Gullhånda bare sikres ved å vise resultater over tid. Vinnerne blir historiske, og går inn i historiebøkene som Norges beste pokerspiller angjeldende år.

Kampen om prisen og tittelen er blitt tettere og mer dramatiske de siste årene. I 2016 var det Henrik Tollefsen som så vidt greide å karre seg foran Preben Stokkan, mens Stokkan slo knockout på Aylar i desember 2017.

Fjoråret var enda mer dramatisk. Hele fire spillere siktet seg inn på finalen så sent som november. Både Jon Kyte, Robert Kaggerud, Aylar Lie og Preben Stokkan hadde sterke prestasjoner.

Men bare en av dem blir historisk i dag. Årets vinner av Gullhånda har i snitt cashet i en turnering nesten hver tiende dag i 2018. 35 casher er solid rekord i norsk poker. Det samme er 14 finalebord med fire turneringsseire. Alle spillerne på topp fem på Vi Menn-listen er fremragende spillere. Men ingen av dem hadde den dedikasjonen og styrken som dagens vinner viste i desember i fjor.

Hun satte seg på flyet til Las Vegas, og trålet hotellene, på jakt etter turneringer. Som hun ikke bare deltok i, men vant to, fikk en andreplass og en fjerdeplass. Den største turneringen hadde flere spillere enn vi er her på Gallaturneringen her i kveld.

Jeg vet at den første vinneren av Gullhånda, Thor Hansen, ville smilt sitt karakteristiske glis og ristet på hodet over hva den knallsterke vinneren faktisk gjorde i dagene før nyttår. Født i Teheran 12 februar 1984, og allerede med et eventyrlig liv bak seg, nå har hun vist at hun er en ener i tankesporten poker. Stor applaus for vinner av Gullhånda 2018, Aylar Lie!

Turneringsvinner

Til slutt var det bare å spille seg ned til en vinner av Gallaturneringen, og den var det Pål Hersleth som tok ned headsup mot Tommy Bull Henstein. NM-billett til førstnevnte og iPhoneX til Tommy.

Og så ble det skålt.

Denne saken ble første gang publisert 29/03 2019, og sist oppdatert 29/06 2020.

Les også