Jennifer Lopez

Jennifer Lopez har fylt 50 – og er hottere enn noensinne

Jennifer Lopez startet som sexy danser, ble skuespiller og sanger, og ved årtusenskiftet lå verden for hennes føtter. Så spilte hun i to kalkuner med Ben Affleck og forsvant ut av rampelyset. I fjor var hun tilbake, heitere enn noen gang.

Pluss ikon
<b>DENIM DIVA:</b> Femtiåringen jobber fortsatt som modell. Her for klesmerket Guess sin 2020-kampanje. 
DENIM DIVA: Femtiåringen jobber fortsatt som modell. Her for klesmerket Guess sin 2020-kampanje.  Foto: Courtesy of GUESS/MEGA
Sist oppdatert

Jennifer Lynn Lopez slo igjennom på nittitallet, og prydet forsiden på Vi Menn i 2000. Tjue år senere er hun like feiende flott. Er det rart man blir imponert?

J.Lo sin karriere startet som danser i diverse musikaler og for diverse popstjerner, før hun landet en jobb som en av de såkalte Fly Girls, en sexy danse-act i kultserien «In Living Color» – et sketsjeshow med blant andre komikerbrødrene Wayans og Jim Carrey.

Fly Girls var et slags pauseinnslag i serien, og Jennifer var med i to sesonger.

Deretter ønsket hun å satse på skuespillerkarrieren, selv om hun fortsatte å danse, blant annet i Janet Jackson-monsterhiten «That’s the Way Love Goes», i 1993.

Hun spilte noen større roller mot blant andre Robin Williams og Jack Nicholson, men det var først med filmen «Selena» i 1997 at karrieren virkelig tok av.

Så fulgte en rekke relativt store filmer av varierende kvalitet, blant annet kalkunen «Anaconda» og den langt mer kritikerroste
«U-Turn». Hun fikk rosende omtale for prestasjonen sin i filmen «Out of Sight», der hun spilte mot blant andre George Clooney.

<b>FORMFULL:</b> Jennifer Lopez i aksjon som stripper i filmen «Hustlers».
FORMFULL: Jennifer Lopez i aksjon som stripper i filmen «Hustlers». Foto: SF Norge/STX

Plateartist

Karrieren gikk så det suste, noe de fleste ville vært fornøyd med.

Men ikke Jennifer, hun ønsket å slå igjennom som plateartist også. Det var det mange som var skeptiske til, og de største kritikerne trodde satsingen ville ende i en fadese som også ville slå negativt ut for filmkarrieren.

Der tok de grundig feil.

Les også (+) Da datteren til Fred og Rosemary forsvant, kom den grufulle sannheten for en dag

<b>PÅ COVERET:</b> <br/>Jennifer prydet forsiden på Vi Menn i januar 2000.
PÅ COVERET:
Jennifer prydet forsiden på Vi Menn i januar 2000.
Foto: Redaksjonen

Til topps

<b>EKSEN:</b> På Grammy-utdelingen med ekskjæresten Puff Daddy i 2000, samme år som hun prydet forsiden av Vi Menn. 
EKSEN: På Grammy-utdelingen med ekskjæresten Puff Daddy i 2000, samme år som hun prydet forsiden av Vi Menn.  Foto: Scott Gries/Getty Images

Debutsingelen «If You Had My Love» gikk til topps på hitlisten Billboard Hot 100, noe som er få debutsingler forunt.

Senere fulgte det flere singler som ble svært godt mottatt både av fans, platekjøpere og kritikere. Debutalbumet «On the 6» ble sluppet i november 1999, og endte opp med å selge over 8 millioner eksemplarer på verdensbasis.

Jennifer Lopez hadde motbevist skeptikerne og etablert seg både som skuespiller og plateartist.

Jennifer Lopez var altså i vinden som få andre, da hun i januar 2000 stirret ut fra forsiden til Vi Menn.

Skuespillerkarrieren hadde tatt skikkelig av, hun jobbet med oppfølgeren til det suksessrike debutalbumet, og det stormfulle forholdet til plateselskapsmogulen Puff Daddy hadde skaffet henne mange ekstra spaltekilometer i verdenspressen.

Les også (+) Gjemte seg for tyskerne i skogen i tre år – visste ikke at krigen var over

En yngre utgave av Jennifer Lopez.
En yngre utgave av Jennifer Lopez. Foto: Kurt Krieger - Corbis

Kalkun og Bennifer

Året etter var hun første og hittil eneste kvinne til å toppe hitlistene med både en film, «Wedding Planner», og en plate, «J.Lo».

Så møtte hun Ben Affleck, forlovet seg og spilte inn filmen «Gigli». En film som satte rekorder, i negativ forstand, blant annet som filmen som har hatt den største nedgangen i billettsalg fra første til andre uke, og filmen med kortest levetid på amerikanske kinoer i forhold til budsjettet.

Den ble tatt av etter bare tre uker. «Gigli» ble synonymet på en kalkun, og regissør Martin Brest har aldri regissert en film siden. Det kan man jo gjøre sine tanker om.

På toppen av det hele startet Ben og Jennifer en heller tvilsom trend i rampelyset, med at kjendispressen laget et slags felles kjælenavn på paret: Bennifer.

Dette banet vei for blant annet Brangelina (Brad Pitt og Angelina Jolie) og TomKat (Tom Cruise og Katie Holmes).

Det hjalp ikke at superparet gjorde det slutt like etter, skaden var allerede gjort.

Å si at J.Lo forsvant fra rampelyset, vil være en overdrivelse. Men hun var ikke lenger overalt, hele tiden. Noe som delvis også kan forklares med at hun engasjerte seg stadig mer i kulissene, som produsent, fremfor foran kamera.

<b>ARBEIDSTØY:</b> J.Lo og Constance Wu i filmen «Hustlers» fra i fjor.
ARBEIDSTØY: J.Lo og Constance Wu i filmen «Hustlers» fra i fjor. Foto: NTB Scanpix

Driftig dame

<b>PAUSEUNDERHOLDNING:</b> På scenen under Super Bowl 2020 i februar. 
PAUSEUNDERHOLDNING: På scenen under Super Bowl 2020 i februar.  Foto: Kevin Winter/Getty Images

Spol frem til i dag, og Jennifer Lopez har en imponerende CV.

Egentlig en haug ulike, imponerende CV-er; hun har gjort seg bemerket som skuespiller, sanger, danser, klesdesigner, produsent og forretningskvinne.

I 2012 kåret magasinet Forbes henne til verdens mektigste kjendis, og i 2018 havnet hun på Time Magazines liste over de 100 mest innflytelsesrike personene i verden.

Jennifer har altså holdt seg travelt opptatt, for å si det mildt, og kanskje er det det som er hemmeligheten hennes. Eller ungdoms-
kilden, om du vil.

For som alle kunne se da hun plutselig dukket opp på kinoer i fjor, i filmen «Hustlers», holder hun seg skammelig bra. Filmen inneholder da også en svært dampende strippescene med den 50 år gamle skuespilleren, som alene rettferdiggjør å se den (har vi hørt).

Les også (+) Pinup-­dronningens tragiske historie: «Gud har inspirert meg til å drepe deg»

<b>HOLDER SEG:</b> Man skulle ikke tro at denne kroppen er 50 år gammel.
HOLDER SEG: Man skulle ikke tro at denne kroppen er 50 år gammel. Foto: Redaksjonen

Evig ung

I februar i år blåste hun oss av banen igjen, da hun opptrådte under pauseshowet til Super Bowl, altså finalen i amerikansk fotball.

I det heseblesende showet, som J.Lo frontet sammen med Shakira, viste hun nok en gang at hun har holdt seg i form også etter at hun rundet 50.

Dama ser rett og slett fantastisk ut, og får oss nesten til å tro på den gamle løgnen om at alder bare er et tall.

Vi skulle gjerne bøyd oss i støvet, men det har vi ikke rygg til.

<b>HERMEGÅS:</b> Artisten Cardi B gjør sin skuespillerdebut i «Hustlers», og følger dermed i J.Lo sine fotspor.  
HERMEGÅS: Artisten Cardi B gjør sin skuespillerdebut i «Hustlers», og følger dermed i J.Lo sine fotspor.   Foto: SplashNews.com

Denne saken ble første gang publisert 11/06 2020, og sist oppdatert 11/05 2021.

Les også