Heidi Lereng fra «Farmen»

Heidi fra «Farmen» fant drømmemannen: Hjalp henne å spare 300 000 på halvannet år

«Farmen»-deltageren lar seg ikke hindre av å mangle en hånd. Nå roses Heidi Lereng både av kjæresten og det norske folk som et viktig og inspirerende forbilde.

FÅR SKRYT: Heidi får mye skryt av kjæresten Jiro, som hun har vært sammen med i tre år. – Det at Heidi bare er seg selv, er det som gjør henne til et forbilde, smiler han.
FÅR SKRYT: Heidi får mye skryt av kjæresten Jiro, som hun har vært sammen med i tre år. – Det at Heidi bare er seg selv, er det som gjør henne til et forbilde, smiler han. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

– Jeg er veldig inspirert av Jiro. Det er han som har fått meg til å spare penger, for eksempel. Han er veldig flink med økonomi. Før jeg traff ham hadde jeg ikke spart en eneste krone, men nå har jeg klart å spare nesten 300.000 på ett og et halvt år – på en ikke veldig god lønn. Han har gjort at jeg har blitt flinkere på det, og at jeg har blitt en bedre versjon av meg selv, sier Heidi Lereng (24).

Etter mange uker på «Farmen»-gården, var det godt for Heidi å komme hjem til Bergen og kjæresten Jiro Fatah (28).

Paret har vært sammen i tre år, og bor nå i en liten og overfylt hybel mens de venter på at drømmehjemmet dukker opp.

Ved hjelp av kjæresten har «Farmen»-deltageren jobber knallhardt for å få råd til å komme seg inn på boligmarkedet.

Takler alt med én hånd

Bergensjenta Heidi Lereng imponerte stort inne på «Farmen»-gården. Om ikke det er vanskelig nok å takle livet 100 år tilbake i tid helt uten moderne hjelpemidler, har 24-åringen kun én hånd – som følge av den medfødte tilstanden dysmeli.

Les også: Mama G fra Farmen - hengt ut som drapskvinne

Men det stopper ikke «Heidi young» fra å håndtere både tøffe ukesoppdrag og intense kamper i «Farmen».

<b>KLARER ALT:</b> Heidi imponerer stort i «Farmen». Selv om hun mangler en hånd, tar hun fatt på alle type oppgaver inne på gården på mesterlig vis.
KLARER ALT: Heidi imponerer stort i «Farmen». Selv om hun mangler en hånd, tar hun fatt på alle type oppgaver inne på gården på mesterlig vis. Foto: TV2.

– Jeg gikk inn på gården for å kunne hjelpe andre i samme situasjon. Jeg vil være et forbilde, for jeg vet at det er mange som er litt annerledes og har et lite handikap som sliter skikkelig med det. Det er mange som går og skjuler det hele tiden, og som er skikkelig flaue over det. De har det ordentlig tøft med det å ha dysmeli, sier Heidi.

Heidi hilser med hånden uten fingre når vi møter henne hjemme i regntunge Bergen – sammen med kjæresten Jiro.

– Det er ikke sånn at jeg bevisst gjorde noe inne på gården for at jeg skulle være et forbilde. Det er bare sånn jeg er. Jeg er ikke flau over at jeg mangler en hånd, og jeg får til alt. Ved å vise det, håper jeg at jeg kan inspirere andre til å komme seg ut av vanskelighetene, hvis det er sånn at de synes det er kjipt, fortsetter hun.

Alltid visst hun var annerledes

Hun fremstår selvsikker og sterk, men forteller at det ikke bestandig har vært like enkelt å mangle en hånd.

– Jeg har alltid visst at jeg er annerledes. Jeg har alltid skjønt det, så langt jeg kan huske tilbake i tid. Det har selvfølgelig vært perioder i mitt liv også, hvor jeg har slitt med det. For eksempel i tenårene, hvor man er veldig observant på hvordan andre er og hva de tenker om deg. Jeg har hatt mine tøffe stunder med det, men jeg har klart å komme meg ut på den andre siden og heller bruke det som noe positivt, sier hun.

Les også: Lily Bendriss: – Gidder ikke å se på filmer og serier om spøkelser.

Kjæresten Jiro lar seg inspirere av Heidis positive innstilling.

– Heidi klarer å gjøre akkurat de samme tingene som alle vi andre gjør, bare på sin måte. Hun gjør ting som jeg aldri hadde sett for meg at hun kunne gjennomføre. Vi har fått bekreftet at det har betydd mye for mange at Heidi har vært med i «Farmen». Det strømmer på med meldinger i sosiale medier der noen med samme utgangspunkt – eller har noen i familien med dysmeli – som har latt seg inspirere.

FORELSKET: Heidi og Jiro var glade for endelig å se hverandre igjen etter endt opphold på Farmen.
FORELSKET: Heidi og Jiro var glade for endelig å se hverandre igjen etter endt opphold på Farmen. Foto: Svein Brimi.

Drømmer om Skal vi danse

Heidi er rørt over den overveldende responsen fra «Farmen»-seerne.

– Folk skriver så mye fint. Jeg synes det er kjempekoselig, og det betyr at litt av målet mitt med å være med, funker. Det er ofte mødre som har fått unger med dysmeli som skriver til meg at det er betryggende at både de og barna ser at det kommer til å gå bra. Mange skriver at de er veldig glade for at jeg er med, og at jeg viser at det er mulig. Det gir dem håp, sier Heidi med et stort smil.

24-åringen har sterkt konkurranseinstinkt og elsker å utfordre seg selv. Nå som hun har blitt TV-kjendis gjennom «Farmen», ville hun gjerne ha vist publikum at det ikke er noe problem å svinge seg på parketten med én hånd – dersom TV 2 ringer og vil ha henne med i neste års «Skal vi danse».

– Da hadde jeg sagt ja! Det blir jo ikke like kult som med Birgit Skarstein, for det var jo helt rått. Men jeg hadde lett blitt med i «Skal vi danse» om jeg hadde blitt spurt. Det kan jo skje. Det har vært folk som har vært med i «Farmen» som har kommet med i «Skal vi danse» etterpå, så det hadde vært dritkult, smiler hun.

Tøff oppvekst

Jiro, som opprinnelig er fra Kurdistan, har i perioder i oppveksten levd under fattige kår.

Kjæresteparet er bevisste på å hjelpe dem som ikke er så godt stilt i verden, og for Heidi ble oppholdet på «Farmen»-gården en påminnelse om å ikke ta livets goder for gitt.

– Jeg synes det er fint å få en oppvekker på det at vi er heldige som har så mye mat tilgjengelig hele tiden. Det å måtte jobbe for maten, er noe alle burde oppleve. Det sitter sykt mange bortskjemte drittunger rundt i dette landet som faktisk burde fått seg en liten oppvekker på hvor godt man egentlig har det. Det er nesten så man skulle ha sendt hele Norges befolkning på «Farmen». Vi har det jo altfor godt.

Hun ser tilbake på tiden på Farmen med glede.

– Det er de mest fantastiske ukene jeg har hatt i hele mitt liv. Jeg har lært så sykt mye. Selvfølgelig om gårdsdrift, men også om meg selv og folk rundt meg. Jeg har blitt overrasket over meg selv, for eksempel av at jeg klarte å takle sult så bra som jeg gjorde, forteller Heidi.

Denne saken ble første gang publisert 02/12 2021, og sist oppdatert 02/12 2021.

Les også