Får Idol-hjelp av Harket

Denne uken hyller Idolene tidenes norske popband, a-ha. Og med seg på laget får de vokalist Morten Harket.

Publisert

(SIDE2): På fredag er det a-ha tribute-aften og de syv gjenværende finalistene har plukket ut hver sin a-ha-låt som de skal fremføre.

Sammen med hver enkelt finalist hjelper Harket dem med å få ut det maksimale i hver låt. Morten Harket skal også selv opptre i fredagens Idol-sending med sin splitter nye solo-single «Movies».

- a-ha har jo oss satt musikk-Norge på kartet, og det står det stor respekt av. Vokalmessig er Morten Harket blant de beste, og de har veldig gode låter. Jeg tror det blir kjempeartig, og jobbe med Morten, og håper jeg får noen tips om å synge falsett, hvilken sangteknikk han bruker. Det blir spennede, sier Kim Rune Hagen.

Dette skal de synge

Timian synger «Crying in the rain»

- Dette er jo en cover-låt, så jeg kjente den før jeg hørte a-ha synge den. De klarte å gjøre låten til sin egen i en veldig fin versjon. Jeg tror den kan passe godt til stemmen min.

Åste synger «Hunting high and low»

- Det er en utrolig vakker låt, og jeg synes også videoen er utrolig fin. Det er kanskje den aller fineste a-ha-låten, og jeg kommer til å synge den med veldig stor respekt.

Linnea synger «Velvet»

- Jeg synes den er en av de fineste a-ha-låtene, og tror den kan passe stemmen min. Jeg får muligheten til å gå litt tilbake til mitt opprinnelige uttrykk, og det skal bli veldig deilig.

Bjørn Johan synger «Birthright»

- “Birthright” er en fantastisk fin låt. Nydelig melodi med både mørke og lyse partier. Låten er vanskelig å synge, og krever en veldig rein og fin vokal. Men jeg gleder meg.

Kim Rune synger «Summer moved on»

- Det er en utrolig fin låt, men en prøvelse vokalt, ikke minst på refrenget. Jeg har aldri sunget den før, men velger å satse. Det er jo tøft å hoppe etter Harket.

Glenn synger «The sun always shines on TV»

- Jeg hadde lyst til å prøve meg på den, det er en veldig utfordrende og rocka låt med masse høye toner og falsett.

Linda synger «Stay on these roads»

- Den er bare helt nydelig! Jeg gleder meg, men det blir en tøff oppgave for låten krever veldig mye. Jeg tar sats med min første ballade.

- Det er veldig hyggelig for oss å kunne hylle a-ha på denne måten. Ingen andre norske artister har betydd så mye for vår nasjonale musikalske selvfølelse som nettopp a-ha, og det at de nå har holdt det gående i over 20 år gjør også at finalistene har fått utrolig mange fantastiske låter å velge mellom, sier Idols presseansvarlig i TV 2, Bjarne Laastad.

Oddsselskapet Unibet har fortsatt Kim Rune som oddsfavoritt, mens Linnea ligger an til å ryke ut. Kim Rune gir 3.50 ganger pengene igjen, mens Linnea-seier gir hele elleve ganger pengene igjen.

Hos samme selskap seiler også Bjørn Johan opp som en outsider til å vinne.

Denne saken ble første gang publisert 13/11 2007.

Les også