Fant tenner i peanøttposen

Men de var ikke fra mennesker.

Foto: Håvard Wannebo, Lofot-Tidende
Publisert

Tennene og kjevebiten som skal ha blitt funnet i en peanøttpose tidligere i januar, tilhører ikke et menneske, skriver Lofot-Tidende.

LES MER: - Vil kvie meg for å spise peanøtter igjen

Det konkluderer Tore Solheim, professor i patologi ved Odontologiske faktultet i Oslo, i samråd med veterinær Sigbjørn Storli som har tannbehandling på dyr som spesialfelt.

- Forbausende lik mennesketenner
- Da jeg fikk tennene må jeg si at jeg først var i tvil; de er forbausende lik mennesketenner. I røntgenfotografering avdekket vi imidlertid at tennene har veldig store nervehulrom, og jeg har ikke sett mennesker med noe sånt, konstaterer Solheim overfor avisen.

Både tannekspertene og produsenten, Kims, ønsker nå å få greie på i hvilket ledd i produksjonsfasen tennene eventuelt kom inn i peanøttposen.

- Kims og Orkla (produsent, journ. anm.) er veldig interessert i alt som kan sies om saken. Vi tror neppe at biten har kommet inn i posen i Lofoten; det er vel ikke så mange aper der. Kims påstår at alle nøtteposene blir røntgenfotografert og at det skal mye til om dette har kommet inn i Norge, sier Solheim til Lofot-Tidende.

- Et uakseptabelt avvik
Administrerende direktør i Kims Norge, Ann-Beth Freuchen opplyser at firmaet er i kontakt med sin underleverandør om saken.

- Vi trenger å få analysert tennene og finne ut hvilken prosess de har vært igjennom. Vi ønsker å gjøre våre undersøkelser før vi går inn i enkeltsaker og finne ut hvilken åker gjenstanden kommer fra; vi har behov for å være helt sikker på at den kom inn med råvaren før vi tar dette steget. Dersom dette stammer fra et dyr, forventer vi at politiet henlegger saken, og da vil vi gjerne ha tilgang på denne biten, sier Freuchen.

Hun påpeker igjen at funnet er «et uakseptabelt avvik», og sier at firmaet vil gå nøye igjennom prosessen.

LES FLERE SAKER FRA LOFOT-TIDENDE HER

Denne saken ble første gang publisert 01/02 2011.

Les også