vi menn poker

Et utrolig bra år

- Det var ekstra deilig å ta det ned til slutt, forteller Preben Stokkan om å vinne Gullhånda 2017

Sist oppdatert

2017 har vært et utrolig pokerår for flere enn Preben Stokkan. Igjen har vi hatt to suksessfulle NM med to nye norgesmestere i main event, en i Dublin og en på Gardermoen, i tillegg hadde vi nyvinningen Nordisk mesterskap i regi av PartyPoker, og mange tok turen til både deres Millions-turneringer og Pokerstars sine Championship, med en rekke gode norske resultater. Siste utgave av Vi Menn Open, arrangert i København i oktober i fjor, var også en gedigen suksess, med tett på 400 innkjøp. Det var nok færre nordmenn enn vanlig som tok turen til Las Vegas for WSOP, men Martin Lesjøs andreplass i gigantturneringen Little One for One Drop sto det stor respekt av! Også Aylar hadde et godt Vegas-opphold, og det skulle etter hvert være disse to Preben måtte slå for å gå helt til topps på Vi Menn-lista, noe som altså gjør at man stikker av med det gjeve Gullhånda-trofeet. Og etter en forrykende avslutning på året, greide han nettopp det. Årets vinner av Vi Menn-lista, Gullhånda-trofeet og innkjøp i en Millions-turnering verdt 50 000, er altså Preben Stokkan.

- Gratulerer med seieren Preben! Det ble kamp til døra?

- Takker. Yes, gullhånda satt langt inne! Særlig i midten av November hvor jeg lå en god del poeng bak Aylar og Martin med bare to stopp igjen. Det gjorde det ekstra deilig å ta ned prisen til slutt. Det er jo det det beste det, å komme bakfra å vinne slik, slår han fast.

Vi ber ham oppsummere pokeråret, slik det opplevdes for ham.

- Det har vært et utrolig bra pokerår hvor jeg startet og avsluttet året solid. Punta cana ble det store høydepunktet med 10k Partypoker high roller-tittel samt 6.plass i main event, forteller Preben.

Punta Cana

Litt under 1300 spillere fikk i år poeng på Vi Menn-lista, og hele 18 av dem fikk over 1000 poeng. Til sammenlikning var det 1550 som kom på lista i fjor, men bare 11 av dem hadde firesifret poengsum. Nedgangen i antallet spillere henger til en viss grad sammen med at man i fjor hadde regionale kvalifiseringsrunder til NM på Gardermoen, mens økningen i spillere med mange poeng sier noe om at nivået er høyt hos norske pokerspillere.

- At det kommer mange nye navn høyt oppe på listen viser jo at det er flere nye norske pokerspillere som reiser rundt på live-stoppene og får resultater. Vi er et land med en enorm interesse for poker. Samt mange gode spillere, konkluderer Stokkan.

Selv føler han at seieren i Punta Cana var det beste resultatet hans i 2017.

- Det er den jeg er mest stolt over. Da var det finalebord med bare topp-spillere. Noe som gjorde det ekstra sweet å ta den ned. Jeg hadde også en tittel under online-VM i september som føltes veldig godt. Spesielt siden jeg hadde en dårlig periode i sommer hvor jeg tapte en del, forteller han.

Aller mest skuffet er han over at han ikke fikk forsvart NM-tittelen på Gardermoen.

- NM er vel der jeg skuffet stort i år! Jeg hadde ingen resultater i NM-Dublin, og så var det også kjipt og ikke få spilt NM på Gardemoen. Jeg så frem til å komme tilbake til Oslo, sier han.

Aussie Millions

Selv om de aller fleste er skjønt enige om at Preben Stokkan er Norges desidert beste pokerspiller om dagen, mener hovedpersonen selv at det er mye å jobbe med.

- Det er fortsatt mye rom for meg til å bli en mer komplett spiller! Poker er kult med det at man alltid har noe man kan forbedre. Både teoretisk og hvordan man kan dra fordel av svakheter i andre spillere sin strategi. I tillegg ligger det en god del i live reads. Jeg kan definitvt bli bedre på alle punkter! Da må jeg bare fortsette å logge mange turneringer og jobbe mye med pokerstudiene utenfor selve spillingen, sier han.

Dette arbeidet starter allerede denne måneden, når Preben setter seg på flyet til Australia.

- Jeg ser veldig frem til Aussie Millions i Melbourne som starter om noen få uker. Så tipper jeg at jeg også tar noen ekstra uker under WSOP i Las Vegas. Ellers blir det mange av de samme live-stoppene jeg har spilt i år. Det kan fort bli et close race om Gullhånda 2018 akkurat som i fjor, sier han.

Og la det ikke være noen tvil.

- Selvfølgelig går jeg for årets spiller i år også, avslutter han.

Denne saken ble første gang publisert 04/01 2018, og sist oppdatert 01/07 2020.

Les også