Sommerprat med Programleder Espen Fiveland

– Jeg ble forelsket i en annen kvelden etter

– Gitte traff jeg i Jomfru Anes gate i Aalborg på min første utenlandstur uten foreldre. Jeg var vel 16–17 år, forteller Espen Fiveland (49) om sin første sommerforelskelse.

<b>ESPEN FIVELAND:</b> Espen Fiveland koser seg gjerne med en iskald øl eller is i varmen.
ESPEN FIVELAND: Espen Fiveland koser seg gjerne med en iskald øl eller is i varmen. Foto: Gry Traaen
Publisert

Vi har tatt en prat med ulike kjendiser om deres sommerplaner! Denne gangen er det programleder Espen Fiveland sin tur, og her får du et innblikk i hans sommerminner, samt hvor han ferierer.

Hva skal du gjøre i sommer?

– Vi har de siste årene klart å få til en tur til Tyrkia i mai, så da lever vi på den langt inn i den norske sommeren. I juli tar vi med oss de to minste barna på hytte i Kragerø-skjærgården og til Hvide Sande i Danmark. Min eldste datter reiser til Italia.

Les også: Espen Fiveland: – Verste jeg har vært med på

Minner med barna

Hva spiser og drikker du helst i varmen?

– Jeg liker det enkleste best, nemlig norsk vann. Ellers er det lite som slår en kald pils i varmen. I sydligere strøk får jeg ofte en hang up på fresh squeezed orange juice.

Ditt beste sommerminne?

– Nå skapes jo fine minner med barna hvert år, som jeg håper de vil huske når blir voksne. Fine minner er ofte en følelse, synes jeg, og ikke nødvendigvis en konkret opplevelse. Jeg har utrolig fine minner fra hytta på Vestlandet og somrene på Sørlandet med kusinene mine Hilde og Unni.

Ditt dårligste sommerminne?

– Det må også være fra hytta på Vestlandet – når det regner to uker i strekk og alle sitter stablet oppå hverandre inne. Koselig en stund, da …

Hvor går drømmereisen?

– Jeg takker gjerne ja til en barnefri golftur til USA.

Hvilken bok får plass i kofferten?

– Jeg skal finne frem en spenningsroman, som jeg kan synke inn i. Det er deilig.

Les også: (+) Jeg har lyst til å reise til utlandet på ferie med barna i sommer og far vil ikke signere for at barna kan få gyldige pass. Hva kan jeg gjøre?

Sin første sommerforelskelse

Din første sommerforelskelse?

– Gitte traff jeg i Jomfru Anes gate i Aalborg på min første utenlandstur uten foreldre. Jeg var vel 16–17 år. Synd for Gitte var det jo at jeg ble forelsket i en annen kvelden etter.

Hvilken sang får de opp av solsengen?

– Har en spilleliste på Spotify nettopp for det, som er ment å få meg til å få meg opp av solsenga og ut på løpetur. Aller først der står Astrid S med «Emotion».

<b>GOD KOLLEGER:</b> Espen trives i TV 2 med kollegaen Desta Marie Beeder.
GOD KOLLEGER: Espen trives i TV 2 med kollegaen Desta Marie Beeder. Foto: TV 2

Beskriv en perfekt sommerdag?

– En deilig soldag med fysisk aktivitet, bading og slitne barn, som avsluttes med middag og hvitvin i solnedgang med venner eller familie.

Hva var din første sommerjobb?

– Jeg jobbet i jernvareforretning gjennom hele ungdommen. Ble usedvanlig god på maling, maskiner og treskruer.

Denne saken ble første gang publisert 17/07 2023.

Les også