Emma Ellingsen

Har fått skremmende meldinger: – Det reddeste jeg har vært noen gang

«Farmen kjendis»-aktuelle Emma Ellingsen åpner opp om de uhyggelige meldingene.

<b>EMMA ELLINGSEN: </b>Stalkere og uønsket oppmerksomhet har satt en støkk i Emma Ellingsen opptil flere ganger.
EMMA ELLINGSEN: Stalkere og uønsket oppmerksomhet har satt en støkk i Emma Ellingsen opptil flere ganger. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Emma Ellingsen (22) møter oss med et vennlig smil. Med lange lyse lokker dansende over skuldrene sprader den modige Tønsberg-jenta elegant over gulvet i kjelleretasjen til Vika kino.

Vi har akkurat sett den første episoden av årets «Farmen kjendis»-sesong, og Emma deler sine tanker om opplevelsen hun hadde på Li gård i fjor.

– Jeg var ikke klar over hvor mye jeg sier «oh my God!», men så passer jo det utsagnet også til de fleste situasjoner. Om du er glad, redd eller overrasket, ler hun unnskyldende.

22-åringen har blitt spurt om å delta på «Farmen» to–tre ganger før, men det har ikke passet.

– For meg var det blant annet viktig å vente til etter operasjonen. For jeg hadde ikke lyst til å gå rundt der og være ukomfortabel med noen deler av meg selv heller.

<b>NYE
ERFARINGER: </b>– Jeg har lært veldig mye om meg selv og hvordan jeg er rundt andre mennesker gjennom «Farmen kjendis». I dag sitter jeg igjen med mange fine opplevelser og gode vennskap, forteller Emma Ellingsen til Her og Nå.
NYE ERFARINGER: – Jeg har lært veldig mye om meg selv og hvordan jeg er rundt andre mennesker gjennom «Farmen kjendis». I dag sitter jeg igjen med mange fine opplevelser og gode vennskap, forteller Emma Ellingsen til Her og Nå. Foto: Svein Brimi

«Født i feil kropp»

Emma har blitt hyllet for sin åpenhet rundt det å være født i feil kropp. 22-åringen ble født som Tobias, men så lenge hun kan huske har Emma visst at det er jente hun er.

I tredje klasse på barneskolen tok hun mot til seg og skrev i en melding til sin mor Tina Ellingsen at hun slettes ikke følte seg som en gutt. Bare 12 år gammel delte hun sin historie med hele det norske folk i den banebrytende dokumentarserien «Født i feil kropp».

<b>MOR OG DATTER:</b> Mamma Tina Ellingsen har alltid vært en nær og viktig støtte for Emma, som ble født som Tobias. Her fra et intervju de gjorde med VG i 2020. 
MOR OG DATTER: Mamma Tina Ellingsen har alltid vært en nær og viktig støtte for Emma, som ble født som Tobias. Her fra et intervju de gjorde med VG i 2020.  Foto: Anne Elisabeth Næss

I årene som fulgte ble hun på mange måter stående som ansiktet utad for transpersoner her i Norge.

– I dag kjenner jeg på en takknemlighet for at jeg fikk muligheten til å være med i den dokumentaren og slik har hjulpet andre med å fortelle min historie og normalisere det å være født i feil kropp. Hadde jeg ventet lenger, hadde jeg nok ikke turt.

– Det var på et tidspunkt i livet hvor jeg var uvitende om hvor ekle og slemme folk kunne være, selv om mamma og pappa fortalte meg om det og spurte meg flere ganger: «Er du sikker på at du vil dele din historie på TV?», forteller Emma.

Les også: Dette er deltakerne i «Farmen Kjendis» 2024

<b>«FARMEN»-IDYLL:</b> – Jeg er ikke konfliktsky, men jeg gjør mitt beste for å styre unna konflikter likevel. Men jeg føler at hvis det er riktig å si fra om noe, da gjør jeg også det, understreker Emma, som forsøkte å holde avstand til dramet som oppstod under gårdsoppholdet. Her med Bahare Viken.
«FARMEN»-IDYLL: – Jeg er ikke konfliktsky, men jeg gjør mitt beste for å styre unna konflikter likevel. Men jeg føler at hvis det er riktig å si fra om noe, da gjør jeg også det, understreker Emma, som forsøkte å holde avstand til dramet som oppstod under gårdsoppholdet. Her med Bahare Viken. Foto: TV 2

Daglig hets på TikTok

22-åringen takker familien, naboer og venner for at hun fant tryggheten i seg selv til å dele med den største selvfølgelighet. Uten dem hadde hun heller ikke orket å stå i den daglige hetsen hun mottar på sosiale medier.

I kjølvannet av den økte forståelsen rundt det komplekse bildet som ligger bak det å være trans, kom kommentarene.

– Å være en offentlig person, spesielt i den situasjonen jeg er i, resulterer i veldig mye hat – særlig på TikTok. Det er mennesker fra hele verden som daglig skriver ting som: «Det er en mann! Han prøver å lure dere!». Da tenker jeg «LOL». Jeg føler at så fort det kommer til kjønn og det å være trans, så tenker folk det ligger seksuelle intensjoner bak. Det er veldig slitsomt. Men jeg kommer til å finne den riktige mannen for meg. Og er ikke en transperson din greie, så «move on!», sier Emma, og fortsetter:

– Hadde det ikke vært for familien min, hadde jeg ikke vært der jeg er i dag. Det er de som har gjort meg så trygg i meg selv at jeg greier å ha et realistisk forhold til de hatkommentarene jeg får. Jeg forstår at de kommer fra mangel på kunnskap. Så ble jeg nok fort voksen etter dokumentaren kom ut for ti år siden, i hvert fall når det kommet til hets.

Les også: (+) Plutselig innså Hadia hva moren mente da hun vokste opp. Nå sier hun det samme til sin datter

<b>FAMILIE:</b> Daglig opplever Emma tøffe kommentarer på sosiale medier. Hun mener den trygge oppveksten med en støttende familie har vært avgjørende for at hun står så støtt i seg selv som hun gjør. Her sammen med mamma Tina, pappa Paal og søsteren Mia. Emma har to eldre søsken og én tvillingbror. 
FAMILIE: Daglig opplever Emma tøffe kommentarer på sosiale medier. Hun mener den trygge oppveksten med en støttende familie har vært avgjørende for at hun står så støtt i seg selv som hun gjør. Her sammen med mamma Tina, pappa Paal og søsteren Mia. Emma har to eldre søsken og én tvillingbror.  Foto: NTB

Hemmelig adresse

Over én million mennesker følger i dag Emmas hverdag gjennom sosiale medier. Hun har også blitt et kjent ansikt gjennom sin rolle i blant annet «Generasjon Z», «Bloggerne» og hun har delt sin historie i boken «Emma».

Å være synlig har også kostet på andre måter for Emma, som beskriver seg selv som en smule nevrotisk. Stalkere og uønsket oppmerksomhet har satt en støkk i henne opptil flere ganger.

– Jeg har våknet til at det ligger sjokoladeplater ved utgangsdøren min, flere ganger. Det bare fortsatte, helt til jeg fikk en melding av en fyr som skrev: «Håper du liker sjokoladen».

– Det viste seg at han befant seg utenfor huset mitt 3–4 ganger i uken! Han sluttet heldigvis da jeg ba ham slutte, men det var veldig ubehagelig, erkjenner Emma.

Og det stopper ikke der.

– Jeg har også fått brev i posten hvor jeg har blitt kalt mental syk, at jeg kom til å ødelegge hele livet mitt om jeg gjennomførte den kjønnskorrigerende operasjonen. Senere fikk jeg mail fra «han som sendte deg brevet».

– Det er også en fyr som har sendt meldinger til meg og vennene mine gjennom flere år som snakker dritt om meg og familien min. Det har vært en del ukomfortable situasjoner med stalkere som gjør at jeg i dag bor på hemmelig adresse og har hemmelig nummer. Jeg har også gått til politiet for å få noen råd rundt hvordan jeg bør gå frem.

Les også: – Jeg gikk til forbønn hver eneste uke og håpet at Gud ville fikse meg sånn at jeg kunne bli «som alle andre»

<b>PARANOID: </b>– Jeg har fått meldinger som «I can't wait to come to Norway to marry you» og «Can't wait for tomorrow» fra en jeg oppdaget hadde sittet inne for stalking i Australia. Det tror jeg er det reddeste jeg har vært noen gang, innrømmer Emma, som har opplevd å bli stalket opptil flere ganger.
PARANOID: – Jeg har fått meldinger som «I can't wait to come to Norway to marry you» og «Can't wait for tomorrow» fra en jeg oppdaget hadde sittet inne for stalking i Australia. Det tror jeg er det reddeste jeg har vært noen gang, innrømmer Emma, som har opplevd å bli stalket opptil flere ganger. Foto: Morten Bendiksen

Kniv under madrassen

Med dette i bakhodet, er det kanskje ikke så rart at Emma har gått til det skrittet at hun sover med en liten kniv, godt gjemt under madrassen …

– Jeg har nok blitt litt paranoid etter jeg flyttet for meg selv. Men det høres mer ekstremt ut enn det er. At jeg ligger med en kniv under puta, altså. Det var en bitte liten kniv jeg fant hos bestefar og tenkte var veldig fin. Det ligger oppe i et etui og er egentlig veldig lite tilgjengelig under madrassen min. Jeg ser den bare når jeg skifter på senga! ler hun unnskyldende.

«Farmen kjendis» sendes på TV 2 tirsdag, onsdag og søndag kl. 20.00.

Denne saken ble første gang publisert 31/01 2024, og sist oppdatert 31/01 2024.

Les også