Underholdning

Så stor er formuen til Emilia Clarke

«Game of Thrones»-stjernen håver inn på suksesserien.

RIK PÅ ROLLEN: Emilia Clarke har tjent gode penger på rollen sin som Daenerys Targaryen i «Game of Thrones»
RIK PÅ ROLLEN: Emilia Clarke har tjent gode penger på rollen sin som Daenerys Targaryen i «Game of Thrones» Foto: Dia Dipasupil / Staff / Getty Images
Sist oppdatert

Det knytter seg store forventninger til den siste og avsluttende sesongen av «Game of Thrones», som har premiere i Norge natt til 15. april. Serien har i løpet av de åtte årene den har gått på TV, blitt verdens største, og det er derfor ikke så rart at skuespillerne håver inn på rollene sine.

Skuespiller Emilia Clarke (32) er en av dem som har all grunn til å smile hele veien til banken - hun tjener ikke overraskende gode penger på rollen som Daenerys Targaryen, en av seriens hovedkarakterer.

Ifølge Cosmopolitan godtok skuespillerne mest sannsynlig relativt lav lønn de fire første sesongene av serien, da den ennå ikke hadde nådd massene på ekte.

Men så dro det seg til!

Økte inntektene i sesong fem

Deadline rapporterte i 2014 at flere av de største stjernene fra serien hadde forhandlet seg frem til drastisk bedre avtaler, og forlenget avtalene sine frem til sjuende sesong. Både Kit Harington, Lena Headey, Peter Dinklage, Nikolaj Closter-Waldau og Emilia Clarke skal ha vært gjennom lange lønnsforhandlinger.

SISTE SESONG: Emilia Clarke i rollen som Daenerys Targaryen på et promobilde for sesong åtte av «Game of Thrones».
SISTE SESONG: Emilia Clarke i rollen som Daenerys Targaryen på et promobilde for sesong åtte av «Game of Thrones». Foto: Helen Sloan / HBO

De skal da alle ha gått med på et honorar på 300.000 dollar per episode, som tilsvarer 2,5 millioner norske kroner. Fordi sesong fem og seks består av ti episoder hver, antas det at Emilia Clarke tjente til sammen 6 millioner dollar, eller 51,5 millioner norske kroner.

Steg ytterligere

I 2016 var det ifølge Deadline klart for en ny runde lønnsforhandlinger, og da klarte de samme hovedrolleinnehaverne å klatre opp til et honorar på 500.000 dollar per episode (4,2 millioner norske kroner).

Kontrakten gjaldt for sesong sju og åtte, som er den avsluttende sesongen.

Og la oss ikke glemme kampanjene Emilia har gjort for blant annet Dior og Dolce & Gabanna. Vi regner med at heller ikke dette var noe hun gjorde fullstendig gratis.

Ifølge Celebrity Net Worth ligger formuen hennes nå på 13 millioner amerikanske dollar, eller greie 111,6 millioner norske kroner.

Denne saken ble første gang publisert 18/03 2019, og sist oppdatert 18/03 2019.

Les også