Emil Iversen og kjæresten Bettina Burud

I hemmelig forhold med milliardær – nå tar de ett steg videre

Langrennsløperen Emil Iversen og milliardær-datteren Bettina Burud har vært et par i over to år. Nå tar de forholdet ett steg videre.

<b>EMIL IVERSEN:</b> Emil Iversen og Bettina Burud har vært kjærester i to år.
EMIL IVERSEN: Emil Iversen og Bettina Burud har vært kjærester i to år. Foto: Heiko Junge / NTB
Sist oppdatert

– Jeg har jo spilt litt fotball før, men det er ikke å anbefale å spille for mye fotball når du satser på ski. Men jeg får sette i gang et «Old boys»-lag etter skikarrieren, sier Emil Iversen (31) til Her og Nå.

Nylig deltok den populære langrennsstjernen under «kjendiskampen» på fotballturneringen Norway Cup.

Les også: Emil Iversen: – Jeg fikk en mental kollaps

Satser mot VM 2025

For Emil var det første gangen han deltok i verdikampen på Ekebergsletta.

– Jeg er MOT-ambassadør og har derfor fått forespørselen i mange år, men det har ikke klaffet. Men nå er jeg på mitt eget lag og bestemmer selv. Verdikampen er et fint arrangement, og det er artig å være med, forteller 31-åringen.

<b>NORWAY CUP</b>: Emil Iversen er MOT-ambassadør, en organisasjon som samarbeider med Norway Cup. Her viser langrennsesset fotball-ferdighetene under årets kjendiskamp på Ekeberg i Oslo.
NORWAY CUP: Emil Iversen er MOT-ambassadør, en organisasjon som samarbeider med Norway Cup. Her viser langrennsesset fotball-ferdighetene under årets kjendiskamp på Ekeberg i Oslo. Foto: Marius Gulliksrud

Tidligere i år ble det kjent at Emil ble vraket fra landslaget etter to svake sesonger. Men trønderen depper ikke av den grunn og satser knallhardt mot VM i Trondheim i 2025. Denne gangen på eget lag.

– Målet er å ta medaljer. Det er så enkelt som det. Nå har det vært noen tunge år, og jeg håper jeg kan komme meg opp og bli god på ski igjen.

<b>GÅR SOLO:</b> Emil kan vise til fire VM-gull og ett OL-sølv. Nå står han utenfor landslaget og satser solo. Her med VM-gullet i 2021. 
GÅR SOLO: Emil kan vise til fire VM-gull og ett OL-sølv. Nå står han utenfor landslaget og satser solo. Her med VM-gullet i 2021.  Foto: Bjørn S. Delebekk/NTB

– Da er det teoretisk mulig å ta medaljer. Det er drømmen, og det er det jeg jobber for. Det ble mye trening i sommer og ikke så mye ferie på oss, dessverre, men vi har det fint lell. Jeg trener, spiser mye og prøver å kose meg, forteller ski-esset.

Les også: (+) Therese Johaug: – Vi hadde nok ikke så god råd da jeg vokste opp

Kjæresten Bettina Burud

Det er imidlertid ikke bare treningen som går rette veien for 31-åringen om dagen. I slutten av juli bekreftet Emil at han er i et forhold med Kiwi-arvingen Bettina Burud (27).

Turtelduene har vært et par i over to år, men har holdt forholdet «hemmelig» for omverdenen før Emil la ut et romantisk bilde på Instagram.

Til Her og Nå forteller skistjernen at han ikke lot seg affisere av medieoppmerksomheten som kom i kjølvannet av nyheten.

– Jeg har vært litt i rampelyset de siste årene, så det går helt fint for min del. Vi har vært kjærester en stund, og det var greit å få det unnagjort.

– Det var jo ingen hemmelighet for folk som kjenner oss. Det ble en stor sak ut av det, men det går bra, forteller han.

Bettina er datteren til tidligere Kiwi-eier Per-Erik Burud, som døde i en båtulykke i 2011. Bare 23 år gammel ble Bettina omtalt som Norges yngste milliardær av Dagens Næringsliv i 2019.

Nylig ble det avslørt at Emil og Bettina har kjøpt bolig sammen, noe han bekrefter til Her og Nå.

– Vi skal flytte til Trondheim til høsten. Det blir spennende. Vi håper det blir bra, og det tror jeg det blir, sier Emil med et smil.

Denne saken ble første gang publisert 20/08 2023, og sist oppdatert 21/08 2023.

Les også