Emelie Hollow

– Har ikke unnet meg selv lykke og kjærlighet

Emelie Hollow har aldri vært glad i å snakke om seg selv og har gjemt seg bak musikken. – Det kunne jeg ikke gjøre i «Hver gang vi møtes», forteller artisten.

<b>EMELIE HOLLOW:</b> Emelie Hollow har vært komfortabel med å være låtskriver for andre artister. Deltagelsen i «Hver gang vi møtes» har gjort at hun i dag føler seg tryggere som artist.
EMELIE HOLLOW: Emelie Hollow har vært komfortabel med å være låtskriver for andre artister. Deltagelsen i «Hver gang vi møtes» har gjort at hun i dag føler seg tryggere som artist. Foto: Svein Brimi
Publisert

– Jeg var ganske sjenert som barn. Jeg var ikke så flink til å snakke om hvordan jeg hadde det. Å skrive musikk ble en fin måte å få ut følelsene mine, det har blitt en følgesvenn gjennom livet, sier Emelie Hollow (25) til Her og Nå når vi møter henne i forbindelse med «Hver gang vi møtes» på TV 2.

Musikeren fra Vinterbro var bare 12 år gammel da hun vant en låtskriverkonkurranse på P4 Radio. Hun har vært nominert til Spellemannprisen i kategorien Årets låtskriver, og hun har skrevet musikk for en rekke norske og internasjonale stjerner.

Emelie står blant annet bak Andreas «TIX» Hauklands Melodi Grand Prix-bidrag «Fallen Angel».

– Jeg er en glad person som lager fryktelig trist musikk. «Hvor kommer alt dette mørket fra?», «Har du det bra?» kan man spørre seg. Jeg har det bra, men det er et eller annet i det melankolske som snakker til meg, forklarer hun.

Les også: Tom Matoma Lagergren: – Jeg følte meg liten og mindre verdt

<b>SKREV VINNERLÅTEN:</b> Emelie er kanskje mest kjent som låtskriver. Hun skrev låten «Fallen Angel» som førte artisten Andreas «TIX» Haukeland til topps i Melodi Grand Prix i 2021.
SKREV VINNERLÅTEN: Emelie er kanskje mest kjent som låtskriver. Hun skrev låten «Fallen Angel» som førte artisten Andreas «TIX» Haukeland til topps i Melodi Grand Prix i 2021. Foto: NTB

«Hver gang vi møtes» 2024

Emelie har ikke blitt mer glad i å snakke om seg selv. Hun bruker fortsatt musikken til å formidle følelser, men i «Hver gang vi møtes» måtte hun snakke om seg selv. Det opplevde hun som både utfordrende og fint.

– Jeg er vant med å kunne gjemme meg bak en melodi. Det kan man ikke i «Hver gang vi møtes».

– Det var merkelig å føle seg så naken. Jeg ble tvunget til å ta et lite oppgjør med den jeg er. Jeg fikk gravd litt og endte opp med en bedre forståelse av hvorfor jeg fungerer som jeg gjør.

25-åringen ble bevisst på at det er hun som har stått i veien for sin egen lykke.

– Jeg har ikke vært så flink til å unne meg selv lykke og kjærlighet – jeg har kanskje holdt igjen fordi jeg var redd for å bli såret. Det har føltes tryggere å sabotere for meg selv enn å ta sjansen på noe man ikke vet utfallet av, forklarer artisten.

<b>GJENGEN:</b> Årets «Hver gang vi møtes»-gjeng. – Det var fantastisk å bli kjent med så mange fine folk. Ramón kjente jeg fra før, vi gikk på videregående sammen, forteller Emelie.
GJENGEN: Årets «Hver gang vi møtes»-gjeng. – Det var fantastisk å bli kjent med så mange fine folk. Ramón kjente jeg fra før, vi gikk på videregående sammen, forteller Emelie. Foto: Svein Brimi

Men Emelie har blitt modigere på flere områder. Hun har også klart å forsone seg med risikoen det innebærer å elske.

– Når man mister noen man elsker er det vondt, men det er også prisen for å elske noen. Det er verdt risikoen! Nå er jeg i et kjempefint forhold og har – kanskje for første gang i livet – turt å satse, proklamerer artisten mens ansiktet sprekker opp i et stort smil.

Les også: (+) Ingebjørg Bratland holder samboeren hemmelig: – Han er litt eldre enn meg, og jeg tror det er en fordel

Bedre selvtillit

Deltagelsen i «Hver gang vi møtes» fikk større betydning enn det Emelie kunne drømt om. Hun hadde forventet å kjenne på nervøsitet, kveld etter kveld. I stedet ga støtten fra de andre artistene henne en trygghet hun aldri har kjent før.

– Jeg var nervøs da jeg kom dit. Jeg følte at alle de andre var legender, så hva gjorde jeg der? Men jeg fikk så mye oppmuntring fra de andre, og det ga meg selvtillit!

– Mari Boine er fantastisk og lærte meg mye – hun sa «du må tro på deg selv, Emelie». Jeg følte det nesten ble som et selvutviklingskurs, sier den ydmyke musikeren og smiler varmt.

Emelie har skrevet sanger for andre artister og ofte holdt seg i bakgrunnen – opplevelsen på Kjerringøy har bidratt til at hun føler seg klar til å entre rampelyset som artist.

– Jeg har stått en del i skyggen. Jeg har ikke vært komfortabel med å være i sentrum. «Hver gang vi møtes» har endret det. Det har gjort noe med måten jeg står på scenen på – måten jeg er artist. Nå er jeg artist!

«Hver gang vi møtes» sendes på TV 2 lørdag kl. 20.00.


Denne saken ble første gang publisert 02/02 2024.

Les også