Else Kåss Furuseth og Markus Neby

– I dag kjenner jeg ikke på hverken edder, galle eller gruff mot NRK

Else Kåss Furuseth er klar for nytt talkshow på TVNorge, og etterlater sitt eminente sidekick og nære venn Markus Neby i statskanalen.

<b>EMOSJONELT:</b> Da siste «Kåss til kvelds» ble sendt i februar, var det mange følelser i sving hos både Else og Markus.
EMOSJONELT: Da siste «Kåss til kvelds» ble sendt i februar, var det mange følelser i sving hos både Else og Markus. Foto: Hallgeir Vågenes / VG
Publisert

Både publikum og bransjefolk ble ganske så overrasket da det i februar ble kjent at det populære talkshowet «Kåss til kvelds» legges ned som følge av at NRK måtte nedskalere og kutte 300 millioner kroner i 2023.

Første episode av talkshowet med Else Kåss Furuseth (42) og Markus Neby (31) ble sendt 29. februar 2020, og den humoristiske duoen seilte raskt opp som en seerfavoritt.

– Både jeg og Markus ble emosjonelle da det ble lagt ned. Det er rett og slett fordi det var verdens beste jobb. I dag kjenner jeg ikke på hverken edder, galle eller gruff mot NRK. Vi kjefter bare litt på dem vi elsker, slik er det bare, fortalte en følsom Else kort tid etter revansjen i Bergen.

Les også: (+) Else Kåss Furuseth: – Da jeg fikk beskjed om at jeg hadde fått laktoseallergi, endte det med at jeg spiste fire ganger så mange boller som vanlig

Talkshow på TVNorge

Der mottok nemlig hun og Markus prisen for beste underholdningsprogram på «Gullruten» – bare noen måneder etter at talk-showet ble tatt av skjermen.

<b>GJENFORENT</b>: Else Kåss Furuseth og «Kåss til kvelds»-makkeren Markus Neby ble gjenforent på den røde løperen under årets «Gullruten»-utdeling. De stakk av med en gullrute for beste underholdningsprogram, tre måneder etter at «Kåss til kvelds» ble tatt av skjermen.
GJENFORENT: Else Kåss Furuseth og «Kåss til kvelds»-makkeren Markus Neby ble gjenforent på den røde løperen under årets «Gullruten»-utdeling. De stakk av med en gullrute for beste underholdningsprogram, tre måneder etter at «Kåss til kvelds» ble tatt av skjermen. Foto: Morten Bendiksen

I mai kom nyheten om at Else får fortsette talkshow-eventyret, men nå på ny TV-kanal.

Komikeren har tidligere hatt stor suksess på TVNorge med sine personlige dokumentarserier, og hun har vært å se i flere av kanalens humorsatsinger. Nå er hun tilbake, men vet foreløpig svært lite om hva hun har i vente.

– Dette er stas og veldig spennende! Det eneste jeg vet så langt, er at jeg skal lage talkshow med Monkberry (Fredrik Skavlans produksjonsselskap).

– Jeg er rett og slett bitt av talkshow-basillen og gleder meg til å komme i gang! smilte Else bredt fra «Gullruten»-scenen i Bergen.

<b>NYTT SAMARBEID:</b> Det er Fredrik Skavlans produksjonsselskap Monkberry som skal produsere Elses kommende talkshow. Her fra da Else gjestet «Skavlan» i 2021.
NYTT SAMARBEID: Det er Fredrik Skavlans produksjonsselskap Monkberry som skal produsere Elses kommende talkshow. Her fra da Else gjestet «Skavlan» i 2021. Foto: Jan-Petter Dahl, TV 2

Om det blir med eller uten sidekick, kan hun ikke avsløre, men hennes kollega og nære venn Markus Neby vil uansett glimre med sitt fravær. Han blir nemlig værende i statskanalen.

– Vi er venner for livet, men Markus blir i NRK. Han nevnte at han hadde sendt inn en søknad om å bli sidekick i Linda Eides språkprogram, forteller hun lattermildt.

Les også: Programleder Martin Johnsrud Sundby: – Jeg gikk fra å hate kameraene, til å stå her i dag, som programleder

Markus Neby blir i NRK

Markus er svært så hemmelighetsfull om hva hans TV-fremtid angår.

– Linda Eide takket dessverre nei. Hun har en eminent sidekick allerede. Er det noen som trenger et sidekick, må du si fra! Men om jeg får et eget program? Det får vi se, smiler han lurt.

<b>DRØMMEDUO:</b> Humor, musikk og spennende gjester var en del av talkshowet, som nå har blitt TV-historie. Nå er Else klar for nye prosjekter på TVNorge, mens Markus fortsetter karrieren på NRK.
DRØMMEDUO: Humor, musikk og spennende gjester var en del av talkshowet, som nå har blitt TV-historie. Nå er Else klar for nye prosjekter på TVNorge, mens Markus fortsetter karrieren på NRK. Foto: NRK

Markus er klar på at til tross for at han og Else nå skiller veier profesjonelt, vil det nære vennskapet bestå.

– Vi har vært som en familie, så det er godt å være her sammen med Else igjen i kveld. Vi har fortsatt mye kontakt og det ringes, ikke på kanten til for mye, men det ringes ofte. Og tar jeg ikke telefonen, da ringer Else på nytt og på nytt. Da tenker jeg gjerne at det kan være noe alvorlig, så da tar jeg den. Selv om jeg er på joggetur, forteller Markus, hvor Else kjapt skyter inn:

– Det er både fordi jeg elsker ham, og på grunn av traumer, selvfølgelig, forklarer Else, som tidligere har vært åpen om at etter moren og brorens selvmord, har det vært ekstra viktig for familien å alltid ta telefonen når noen av dem ringer.

Denne saken ble første gang publisert 19/07 2023.

Les også