Underholdning

Ellen DeGeneres hevder hun ble utsatt for overgrep i tenårene: - Vondt å ikke bli trodd

Talkshowdronningen Ellen DeGeneres håper at hennes vonde historie kan bidra til at flere overgrepsutsatte tør å stå frem.

SNAKKER UT: Ellen DeGeneres forteller åpenhjertig sin vonde historie i David Lettermans Netflix-program.
SNAKKER UT: Ellen DeGeneres forteller åpenhjertig sin vonde historie i David Lettermans Netflix-program. Foto: Mediapunch / REX / NTB scanpix
Publisert

Da talkshowdronningen Ellen DeGeneres (61) var i tenårene, skal hun ha blitt seksuelt misbrukt av stefaren sin.

Det hevder hun i David Lettermans Netflix-program «My next guest needs no introduction». Hun håper hennes historie kan bidra til at andre står frem.

– Når jeg ser og hører mennesker som endelig tør å snakke ut, så blir jeg så utrolig sint når folk ikke tror på ofrene. Dette er ikke noe vi bare finner på, forteller hun åpenhjertig i programmet.

DeGeneres forteller også at hun ikke fortalte om hendelsene da det skjedde, i frykt for å såre sin mor, Betty DeGeneres (89).

– Jeg skulle aldri ha forsøkt å beskytte henne. Jeg burde ha tenkt på meg selv i stedet, og det tok flere år før jeg turte å si noe. Og da jeg først sa noe, trodde hun ikke på meg. De var sammen i over 18 år før hun forlot han fordi han endret historien sin flere ganger, sier hun i programmet ifølge Aftonbladet.

Stefarens overgrep skal ifølge 61-åringen ha startet med at han sa han måtte sjekke brystene hennes for kreftkuler.

Siden Ellens mamma tidligere hadde hatt brystkreft, forsto hun ikke at dette var feil.

Ellens mamma, Betty DeGeneres (89) vil alltid angre på at hun ikke tok tak i saken da hun først fikk vite om misbruket av datteren.

– Jeg vet at noe av det hardeste man kan gjøre etter å ha blitt seksuelt misbrukt, er å snakke høyt om det. Jeg elsker datteren min, og jeg skulle ønske jeg var i stand til å lytte til henne da hun fortalte hva som foregikk, uttalte hun til NBC tidligere i sommer.

Ellen avslutter med å fortelle at overgrepene skjedde gjentatte ganger, men at hun ikke ønsker å fortelle i hvor mange år det foregikk.

NÆRE: Til tross for alt som har skjedd, har Ellen og moren Betty et nært og godt forhold i dag.
NÆRE: Til tross for alt som har skjedd, har Ellen og moren Betty et nært og godt forhold i dag. Foto: Jason Merritt / Getty Images

Denne saken ble første gang publisert 23/07 2019.

Les også