Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson

Elisabeth om bryllupet: – Skulle nok sett at han bidro litt mer

Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson gifter seg i september, men først er det fullt fokus på konkurranser.

<b>BLIR MANN OG KONE: </b>I september smis friidrettsutøveren Jakob Ingebrigtsen og forloveden Elisabeth Asserson i hymens lenker.
BLIR MANN OG KONE: I september smis friidrettsutøveren Jakob Ingebrigtsen og forloveden Elisabeth Asserson i hymens lenker. Foto: Marius Gulliksrud, NTB
Sist oppdatert

Høydepunktene står i kø for Jakob Ingebrigtsen (22) i år.

Han lar seg ikke stresse, men innrømmer at høsten 2023 med VM i friidrett i Budapest, bryllup, bryllupsreise og bygging og innflytting i nytt hus blir ekstra hektisk.

– Jeg har mye greier som skjer i år. Først er det VM. Det største man kan gjøre er å vinne et VM, og er det jeg har drømt om.

– Jeg har trent bra og satser på at jeg kan i tillegg kan forbedre mine egne tider i 2023. Men ikke minst så avslutter jeg sesongen med å gifte meg, sier Jakob.

For 23. september blir det duket for bryllup for det kommende ekteparet, ifølge TV 2.

VM i friidrett

Her og Nå møter han og forloveden Elisabeth Asserson (22) i forbindelse med det tradisjonelle jordbærselskapet under Bislett Games i Oslo.

Jakob har de siste årene befestet sin posisjon som den beste mellomdistanseløperen i verden, og i en alder av 22 år kan han skilte med OL-gull på 1500 meter, VM-gull på 5000 meter og to EM-gull både på 1500 og 5000 meter.

Jakob har vist solid form i år, og i juni satte han ny verdensrekord på den noe utradisjonelle distansen to engelske mil.

Nå er det VM i friidrett som gjelder. Finalene på 1500 og 5000 meter løpes henholdsvis 23. og 27. august.

<b>EN VINNER:</b> Jakob er bare 22 år gammel, men har allerede rukket å bli både olympisk mester, verdensmester og europamester. I juni satte han ny verdensrekord på den uoffisielle distansen to engelske mil.
EN VINNER: Jakob er bare 22 år gammel, men har allerede rukket å bli både olympisk mester, verdensmester og europamester. I juni satte han ny verdensrekord på den uoffisielle distansen to engelske mil.

Samboeren Elisabeth Asserson er ofte å se på løpene rundt Ingebrigtsen. I intervjuer har hun vært åpen om nervene i forbindelse med konkurranser, skriver Aftenbladet.

– Jeg har sagt klart ifra at det gjenstår å se hvordan det går her i Budapest om det blir noe bryllup, sier Ingebrigtsen til latter blant de oppmøte.

– Det er derfor hun er så nervøs, sier Ingebrigtsen til mer latter.

Les også: Jakob Ingebrigtsens enorme antall reisedøgn: – Kan være tungt å være mye borte fra de du er glad i

Liten deltakelse i planleggingen

Trening og konkurranser tar det meste av tiden til Jakob, og Sandnes-gutten er usikker på om han har deltatt nok i forberedelsene frem mot bryllupet i september.

– Jeg gjør mitt beste, det gjør jeg. Om innsatsen er god nok, det er en annen sak. Men bra tror jeg det blir uansett. Det blir gøy, sier han med et smil.

Forloveden Elisabeth innrømmer at hun ikke er spesielt imponert over forlovedens anstrengelser i forkant av bryllupet.

– Han er absolutt ikke med i planleggingen. Det er min oppgave alt sammen. Jeg skulle nok sett at han bidro litt mer, men jeg kan heller ikke forvente mer av ham, sier hun til Her og Nå.

<b>ALT ANSVAR: </b>Elisabeth skulle gjerne sett at forloveden hadde bidratt litt mer i planleggingen av bryllupet, men hun er glad hun har en god bryllupsplanlegger som sørger for at alt er i rute.
ALT ANSVAR: Elisabeth skulle gjerne sett at forloveden hadde bidratt litt mer i planleggingen av bryllupet, men hun er glad hun har en god bryllupsplanlegger som sørger for at alt er i rute.

Hun forteller at alt likevel går etter planen.

– Vi er i rute. Vi har en veldig god bryllupsplanlegger som hjelper meg når Jakob er borte, sier hun.

Tidligere i år avslørte hun på sin Instagram-konto at både hun og Jakob skal bytte etternavn. Løsningen blir å kombinere hverandres etternavn.

På Instagrams historiefunksjon forklarte hun hvorfor:

«Det blir Asserson Ingebrigtsen i dette hjemmet. Jeg synes det er noe fint med å hete det samme, og at barna heter det samme som oss. En liten, egen familie i en ellers stor familie», skriver Nettavisen.

Tidligere i år fortalte hun til Dagbladet at de ikke planlegger noe familieforsøkelse nå, men at det ligger i kortene.

– Jeg har sagt det klart og tydelig, at så lenge han løper så skal jeg ikke ha mer enn ett barn. Akkurat det er litt opp til ham, jeg skal ikke pushe han til å slutte å løpe, men jeg skal ikke ha to barn alene, sa hun.

Les også (+): Jeg gledet meg til å få nye naboer. Helt til de ringte på døren

Bryllupsreise

Bryllupet runder av årets friidrettssesong. Etter vielsen drar paret på bryllupsreise.

– Ja, vi får ti dager på bryllupsreise. Så det ser vi veldig frem til etter en travel sesong med mange store stevner. Det blir veldig bra, sier Elisabeth.

<b>STATUE:</b> Under pressekonferansen i forkant av Bislett Games, spøkte Jakob med at han fortjente en statue av seg utenfor Bislett stadion dersom han satte verdensrekord. Det ble ingen verdensrekord, men Jakob så ut til å være fornøyd med denne ministatuen av seg selv.
STATUE: Under pressekonferansen i forkant av Bislett Games, spøkte Jakob med at han fortjente en statue av seg utenfor Bislett stadion dersom han satte verdensrekord. Det ble ingen verdensrekord, men Jakob så ut til å være fornøyd med denne ministatuen av seg selv.

Jakob gleder seg også til bryllupsreisen, men han har ingen planer om å ligge på en solseng og slikke sol dagen lang.

– Fri tar meg nok ikke. Selv om jeg er et annet sted på kloden geografisk, så har ikke det noe å si. Jeg kommer til å trene like mye som jeg pleier, sier han.

Som om ikke VM, bryllup og bryllupsreise var nok: Det travle, unge paret bygger også hus sammen hjemme i Sandnes. Huset håper de står ferdig i år.

– Ja, forhåpentligvis får vi flyttet inn i 2023. Å bygge sitt eget hus er veldig spennende, sier Jakob og Elisabeth.

Denne saken ble første gang publisert 23/08 2023, og sist oppdatert 23/08 2023.

Les også