«MASKORAMA»

Eksklusive bilder: Se skisser til årets Maskorama-kostymer

Her og Nå har fått eksklusiv tilgang til noen av skissene til årets fargerike kostymer.

Pluss ikon
<b>SKISSER:</b> – Deltagerne får se på mine skisser i den «hemmelige boken», så snakker vi om hva de selv har lyst til å være – og jeg kommer med mine innspill, røper Maskorama-designeren. Se skissene til kostymene til Dandy, Huldra, og Ulven lenger nede i saken.
SKISSER: – Deltagerne får se på mine skisser i den «hemmelige boken», så snakker vi om hva de selv har lyst til å være – og jeg kommer med mine innspill, røper Maskorama-designeren. Se skissene til kostymene til Dandy, Huldra, og Ulven lenger nede i saken. Foto: Kjell Nordström
Sist oppdatert

Maskorama er i gang med sin tredje sesong, og igjen er det kostymedesigneren Kjell Nordström (tidligere kjent under aliaset Baron von Bulldog) som står bak de flotte maskene.

De åtte nye maskene i den tredje sesongen er: «Snøroboten», «Huldra», «Dandy», «Ulven», «Zombien», «Frøya», «Rabagasten» og «Hytta».

Nordström har designet kostymene hvert år, men i år har den kreative norsk-svensken, i samarbeid med sitt håndplukkede team, overgått seg selv.

<b>MASKEMESTEREN: </b>For tredje året på rad har Kjell Nordström ansvaret for alle maskene. Ideene bak de flotte kostymene noterer han flittig ned i en hemmelig notatblokk.
MASKEMESTEREN: For tredje året på rad har Kjell Nordström ansvaret for alle maskene. Ideene bak de flotte kostymene noterer han flittig ned i en hemmelig notatblokk. Foto: NRK
<b>KOSTYMEDESIGNER: </b>Kjell Nordström og hans team legger ned tusenvis av timer i arbeidet med de ekstravagante kostymene kjendisene gjemmer seg bak.
KOSTYMEDESIGNER: Kjell Nordström og hans team legger ned tusenvis av timer i arbeidet med de ekstravagante kostymene kjendisene gjemmer seg bak. Foto: NRK

Større og mer detaljerte masker

Han forteller om bruken av nye teknikker og materialer som har resultert i at årets masker og kostymer har blitt enda større og mer detaljerte.

– Hvordan starter prosessen mot den ferdige masken og kostymet?

– Vi har alltid hatt som utgangspunkt at alle karakterer i «Maskorama» skal ha en slags forankring i nordisk kultur, historie, mytologi eller eventyr – og det har vi fortsatt med også i år. Jeg tenker på «Maskorama» hele året, og har alltid med meg en liten notatbok.

– Når jeg får nye ideer, så skriver og skisser jeg ned det med en gang. Så pleier jeg å dra på hytta til nyttår, sammen med mann og hund. Der sitter jeg og tegner de første kostymeskissene. Så ideen til «Hytta» ble faktisk til på hytta, forteller designeren og ler hjertelig.

Les også: (+) Silje Nordnes: «Her i Oslo går det liksom ikke an å nå målet. Det tar ikke slutt, det er alltid noe nytt du kan oppnå. Jeg kjenner på det.»

«Den hemmelige boken»

«Maskorama»-designeren forteller at han henter inspirasjonen til de fantasifulle karakterene fra alt og alle rundt ham.

Nytt av året er at han har latt seg inspirere av workshops han har hatt sammen med barn i samarbeid med Deichman bibliotek i Oslo. Flere av årets kostymer skal være et resultat av disse møtene med barn og deres hemningsløse kreativitet og fantasi.

– Men hvordan greier dere å matche kjendisene med kostyme?

– Deltagerne får se på mine skisser i den «hemmelige boken», så snakker vi om hva de selv har lyst til å være – og jeg kommer med mine innspill.

I fellesskap blir designeren og deltageren enige om hvilken karakter de skal være – enten det er en morsom figur, eller noe mer søtt eller skummelt.

– Det er litt som å gå på date, hvor man får mange muligheter, men til slutt må velge en, sammenligner Kjell lattermildt, og fortsetter alvorlig:

– Det må være kjærlighet ved første date, fordi det er utrolig viktig at deltagerne blir glade i sin figur. Så begynner jobben med å utforme selve karakteren, avslutter Kjell hemmelighetsfullt.

Les også: (+) Da datteren (3) våknet om nettene og klappet på noe i luften i hjørnet av soverommet, tok Cathrine kontakt med Lilli Bendriss

Fra tegning til virkelighet

Her og Nå har fått eksklusiv tilgang på noen av skissene til årets fargerike kostymer!

Dandy:

Les hintene om Dandy her.

<b>«DANDY»: </b>Designet av Kjell Nordström og tegnet av Ingaler Borg.
«DANDY»: Designet av Kjell Nordström og tegnet av Ingaler Borg. Foto: Kjell Nordström
<b>HVEM ER «DANDY»?: </b>Klarer du å finne ut av hvem som skjuler seg bak masken til «dandy»?
HVEM ER «DANDY»?: Klarer du å finne ut av hvem som skjuler seg bak masken til «dandy»? Foto: NRK

Huldra:

Les hintene om Huldra her.

<b>«HULDRA»: </b>Her er en skisse av «Huldra», designet av Kjell Nordström og tegnet av Ingaler Borg.
«HULDRA»: Her er en skisse av «Huldra», designet av Kjell Nordström og tegnet av Ingaler Borg. Foto: Kjell Nordström
<b>HVEM ER «HULDRA»?:</b> Klarer du å finne ut hvem som skjuler seg bak masken til «Huldra»?
HVEM ER «HULDRA»?: Klarer du å finne ut hvem som skjuler seg bak masken til «Huldra»? Foto: NRK

Ulven:

Les hintene om Ulven her.

<b>«ULVEN»: </b>Designet av Kjell Nordström og tegnet av Ingaler Borg.
«ULVEN»: Designet av Kjell Nordström og tegnet av Ingaler Borg. Foto: Kjell Nordström
<b>HVEM ER «ULVEN»?:</b> Klarer du å finne ut av hvem som skjuler seg bak kostymet til «ulven»?
HVEM ER «ULVEN»?: Klarer du å finne ut av hvem som skjuler seg bak kostymet til «ulven»? Foto: NRK

Maskorama sesong 3 sendes på NRK 1 hver lørdag i perioden 15. oktober til 19. november kl. 19:50.

Denne saken ble første gang publisert 14/10 2022, og sist oppdatert 14/10 2022.

Les også